Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 203

Tema: biowashball

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

He he

A nemam link, otišla u BioBio jedan dan po klopu, kad tamo ženska je vadi iz kutijice...sve je utihnulo, bile smo samo ja i ona
    Tako nekako, rekla mi je da ona pere svoju robu s tim, ja naručila, i sama sam mislila da sam možda pogrješila al kad sam počela prati fakat me oduševila. Ne jer pere bolje od ariela, to ne, nego jer pere jednako dobro. A nemaš onaj grozni smrad robe, nisi zagadila okoliš, štediš pare...ma super!

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Baš sam naletjela na reklamu na TV pa se pitam ma šta je sad ova kugla??

Čitam vaše postove i čini mi se dosta zanimljivo. Zna li netko koja je razlika između eko kugle i bio kugle?

Inače, meni ne paše nešto komplicirano, nekakva namakanja, gašenja perilice i sl., ja volim jednostavno potrpati robu, staviti prašak/kuglu/štogod i uključiti. I kad sve završi, rasprostrijeti robu. Je li ta kugla onda za mene?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zašto ne? Kombiniraj kuglu s malo praška ili tekućeg deterdženta, kako je Roza napisala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    rekla mi je da ona pere svoju robu s tim, ja naručila, i sama sam mislila da sam možda pogrješila al kad sam počela prati fakat me oduševila. Ne jer pere bolje od ariela, to ne, nego jer pere jednako dobro. A nemaš onaj grozni smrad robe, nisi zagadila okoliš, štediš pare...ma super!
    zakaj se mora naručiti, znači toga nema u pravoj prodaji???? I pereš sve i pelene, i njegovo radničko odijelo puno ulja????

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zakaj se mora naručiti, znači toga nema u pravoj prodaji???? I pereš sve i pelene, i njegovo radničko odijelo puno ulja????
    Kakvo radničko odjelo puno ulja?

Perem svu robu sa kuglom, djetetovu odvojeno od naše, ponekad koristim tekuči Ecover deterđent i to je to. Namačem cijelu noč u mašini sa kuglom.

nana3 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zanima me da li je za punu perilicu dovoljna jedna kugla ili ih treba dvije.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvo radničko odjelo puno ulja?
    Mislim da je jelena.O željela reći da joj je teško zamislivo oprati zamašćeno radničko odijelo njenog muža s biowashballom, da za to treba nešto "žešće".

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj nana3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me da li je za punu perilicu dovoljna jedna kugla ili ih treba dvije.
    Moja frendica je prala s jednom, ali je odustala...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Malo OT: Roza, jesi li koristila koji drugi ekološki deterdžent za pranje rublja? Meni je Ecover preskup...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nisam iskreno jer ovdje u Dubrovniku niti nema nikoji drugi. A Ecover je apoteka!!! Ja ga samo za robicu od Š koristim, za našu najčešće Nilu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ni ja baš ne znam za neki drugi. Koristim Frosch za suđe i njihov omekšivač od badema, super mi je, cijene povoljne. Još kad bi bilo i njihovih deterdženata...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E da

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja baš ne znam za neki drugi. Koristim Frosch za suđe i njihov omekšivač od badema, super mi je, cijene povoljne. Još kad bi bilo i njihovih deterdženata...

pa ima Froschovih deterđenata kod nas. Ima ih u SuperKonzumu i u Mulleru (veći izbor)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

RozaGroza ove kugle iz bio bio, to se treba naručiti?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj trimama prvotno napisa Vidi poruku
    RozaGroza ove kugle iz bio bio, to se treba naručiti?
    u dubrovniku da, brijem da ih u zg drže normalno

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj trimama prvotno napisa Vidi poruku
    pa ima Froschovih deterđenata kod nas. Ima ih u SuperKonzumu i u Mulleru (veći izbor)
    I baš sam pretpostavljala da bi ih trebalo biti, samo da nisam naletjela na njih... Puno ti hvala! Superkonzum i Muller me već jako dugo nisu vidjeli (ali budu).

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja baš danas gledala u SuperKonzumu (u Osijeku) i nisam vidjela Froschove deterdžente, no, možda u Mulleru.
    Iako, danas sam na sniženju kupila nekakav Woolite (nije bilo Drefta kojeg inače kupujem), 4 litre, a sigurno će mi dotrajati dok ne kupim kuglu od prve iduće naknade s biroa

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Ja baš danas gledala u SuperKonzumu (u Osijeku) i nisam vidjela Froschove deterdžente, no, možda u Mulleru.
    Iako, danas sam na sniženju kupila nekakav Woolite (nije bilo Drefta kojeg inače kupujem), 4 litre, a sigurno će mi dotrajati dok ne kupim kuglu od prve iduće naknade s biroa
    Ima za suđe i jako su dobri. Za veš nisam ni ja vidjela u zagrebačkom Superkonzumu. Doduše, nisam već dugo bila, možda se što promijenilo u zadnja 2-3 mjeseca.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Frosch za veš ja kupim u Billi.
    Onaj frosch lemon balsam za suđe je super samo što mala boca (koja košta isto ili kunu manje) traje nama duplo duže od velike- po meni je u veliku samo dodano vode .
    Nisam čitala cijeli topic pa možda lupetam(pročitat ću), ali nekako mi se čini da ako namačem robu u mašini samo s vodom cijelu noć da bi se opralo i bez kugli i kuglica, a još ako se kombiniraju s deterđentom -what's the point? Itak svi ti deterđenti peru jednako dobro/loše kad se stavi i samo četvrtina deterđenta od one što piše na pakiranju.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mašenka, slažem se, i meni se tako čini.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mašenka prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam čitala cijeli topic pa možda lupetam(pročitat ću), ali nekako mi se čini da ako namačem robu u mašini samo s vodom cijelu noć da bi se opralo i bez kugli i kuglica, a još ako se kombiniraju s deterđentom -what's the point? Itak svi ti deterđenti peru jednako dobro/loše kad se stavi i samo četvrtina deterđenta od one što piše na pakiranju.
    baš sam to htjela napisati a povezano s rozinom izjavom
    Ja stavim pola čepa tekučeg, ili žlicu onog u prahu ako je baš šporka roba. Do sad nisam vidjela da mi je iti jedna fleka ostala, a imam muža baksuza totalnog, taj sve zas*re Plus što moraš ostaviti da ti se namače, što dulje to bolje. Tako da ja stavim svoju robu da učini prvi krug navečer, i namače se do jutra, tek odna perem.
    ja tako perem bez kuglice kad je veš jako prljav. i opere se. tj. stavim manje deterdženta nego ti, možda pola čepa, i namačem par sati.
    inače stavim malo manje od pol čepa i sve se opere bez problema. i bez kugle. iako si je stvarno želim...ali sad se pitam jel uopće išta radi, ako moram koristit istu količinu deterdženta ko sad?
    Posljednje uređivanje od puntica : 29.09.2010. at 14:44

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Roza a kako to namačeš cijelu noć u mašini? Jer baš sam gledala ja imam jedan program a to je za ispiranje ali nigdje ne vidim da mi na mašini ima program za namakanje? Pa se pitam...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

stavim robu, pustim vodu, kad zavrti 5-6 puta izgasim - tj. uprem pucu na tajmeru da opet pokrene mašinu u 05 (mjere štednje)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a šta na taj način se ne zezne program? znači stavim robu npr na 60 i čekam da se napuni vode i onda okrenem gumb na 0 (tako je meni kao tamo gdje ne radi. I onda recimo u jutro ili nakon par sati opet stavim na 60 program da odradi ili prije staviš na crpljenje vode)? Ja nemam timer nego onako ručno!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ne, imaš valjda pucu za on i off? Kad pustiš vodu, mašina odmah napravi par krugova samo da ju svu razmoči, tek onda kreče grijanje. Prije tog grijanja ti upreš off, i onda ujutro kad se digneš pritisneš ponovno on

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

a sad ću ja bubnuti a pranje veša bijelog na 95 kako to funkcionira ja sam na ti s tim. i kupila i ne . trebam još uvjeravanja

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa pereš normalno, ja kuham pelene svako par pranja, na 90, ista procedura, navečer pustim da se namače, ujutro se pere. Svejedno je koja je temperatura.
    Ajd ajd nije to tako komplicirano, samo se treba naviknuti da roba više ne miriše na ljubičice nego imam svjež miris pranja, meni nekako baš miriše na vodu

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mene zanima dali je koja kupovala na aukcijama te kugle ili samo u ducanima...

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jel vi pričate o ovome?
    http://www.topshop.com.hr/minisites_...16&irp=5&pcs=2

neki dan sam gledala reklamu na TV i baš si mislim kak bi bilo divno da je to istina.
    Pa jel je?

Koristim Frosch detergent (Ecover mi je preskup). Na neke mrlje stavim malo nekog sredstva za mrlje.

Ja bi kupila tu lopticu, ali ne znam jel istina to što oni pričaju.

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam već pisala o ovoj http://www.salveo.hr/washball/index.html, ništa ne namačem, ubacim u mašinu s vešem i pere...dodam omekšivač ako želim neki poseban miris i nešto za mrlje za dječju robicu i to je to....super sam zadovoljna!!!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da sve te kupljene tu kod nas dođu tu negdje sa cijenom. Evo ja pisala Salveu i oni kažu da imaju sve certifikate. Ali na e-bayu imate isto puuuno sličnih ili istih (bar na slici) po puno manjim cijenama.
    Meni zapele za oko ove tri:
    http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT

Pa se sada pitam da li da kupim te neke jeftinije tamo ili ne? Šta mislite?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa brijem da je ebay dosta pouzdan ako je seller sa dobrim ocjenama. Da sam znala vjerovatno bi i ja kupila preko neta.
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 04.10.2010. at 20:14

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

E je*emu miša, jeste me opet nasmijale! S tim pucetom! Podsjetilo me na jednu epizodu one animirane emisije Laku noć Hrvatska gdje se sprdaju s Čobankovićem (svi u nekom svemirskom brodu, obučeni kao iz RAtova zvijezda, a Cho govori, onako po naški, slavonski, pomalo kroz nos oteže: A koje puce da pritisnem?).

Uh, kad vas čitam, osjećam da stavljam previše deterdženta. Ok, skloni smo flekama, svo troje (kod nas se uvijek zna kada je bio za ručak fiš ili perkelt, a o Maši koja ne da staviti ni partiklu ni pregaču da i ne govorim), ali nikada nisam ostavljala veš da se namače. Morat ću probati.
    Kako u tom slučaju tretirate fleke?

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ima za suđe i jako su dobri.
    Peterlin, i ja sam vidjela za suđe, ali za veš nema.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Probat ću preko e-baya naručiti pa javim dojmove ali moram se odlučiti za jednu od tih 3!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo mi spadamo u kategoriju jako flekava obitelj(koja koristi puno deterđenta). Unazad tjedan dana isprobavam ovu tehniku namakanja i zadovoljna sam. Recimo Jučer bijeli veš, ujutro sam natrpala mašinu, stavila sapun za skidanje mrlja ii dm-a u pretinac za predpranje, par putan zavrtila mašinu i ostavila da se namače. Navečer sam nastavila pranje s mrvom deterđenta(nekog iz lidla) i super sam zadovoljna, pogotovo sa krpama koje mi se nikad nisu oprale kako je red. Sad jel tajna u namakanju ili kombinaciji svg toga (te deterđente dosada nisam koristila), pojma nemam ali znam da od sada tako perem.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, i ja sam vidjela za suđe, ali za veš nema.
    Cure su napisale da ima u Superkonzumu i Mulleru.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vjerujem d apostoji topic o mrljama i njiovom skidanju, ali kad ste već sve tu...
    Već sam spomenula da smo svi skloni mrljama, a o Maši da i ne govorim. Mogla bih joj mijenjati majicu po obroku (nije baš jelac pa se uvijek natežemo ili joj pustim da jede sama pa bude umuljana do laktova... a ne da ni partiklu ni pregaču staviti) što i ne bi bio bed, no najivše me živcira kada izvadim veš iz mašine, a on i dalje u mrljama.
    Evo, jučer sam skoro cijeli dan namakala bijeli veš i to zavrtila u predpranju s praškom i Vanishom i poslije još malo praška i ništa nije otišlo. Mrlje mi odu samo ako ih namačem u Vanishu kojeg sam dodala i na samu mrlju, a to baš ne volim.
    Osim toga, iako se namakao, veš kao da mi se nije dobro oprao - očekivala sam snježnu bjelinu nakon toliko namakanja, a ono - okopnuli snijeg Ne znam je li do praška (Konzumova robna marka, Era, kako li već) ili do mašine.
    DAnas sam opet namakala veš (svijetli...) i opet su mrlje tu gdje jesu.

Kako vi skidate mrlje?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije uvijek do praška, jako često je do kvalitete vode. Da imam kuću, istog trena bih ugradila sustav za otklanjanje kamenca i to onaj magnetski. Mislim da u teoriji biowashball radi na nekim elementima toga (mijenja magnetska svojstva vode, pa ju čini "mokrijom" ali na neki fizikalan način, a ne kemijski kao deterdženti).

A mrlje... masne rješavam deterdžentom za suđe (kapnem na mrlju čim se dogodi ili čim ju lociram) a za ostalo... kako koje. Imam neki Arielov spray za mrlje, ali nisam nešto oduševljena. Bolje su mi bile granule iz DM-a (ima više vrsta, ovisno o mrljama) ali nije mi u kvartu, pa nemam uvijek u kući. Za bijeli veš - pali samo dizanje temperature vode i dugački program pranja. AKo perem na ekonomik programu, veš bude siv i to se može napraviti jednom u mjesec dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja već prala dva put s nanjakanjem pelene ( tetre) malo praška + malo sode b i dobro je bilo, to ide na 95.
    bijeli veš isto prala, ali one prastare fleke od propolisa su još tu.

Ništ i ja ostajem za sad na namakanju cca 3-6 sati.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.10.2010. at 09:22

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za propolis MOOOOŽDA upali samo namakanje u alkoholu. Pazi da se ne otruješ (bez zezanja). Za stare fleke od propolisa vjerojatno ne pomaže apsolutno ništa.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako imam fleku, isto je tretiram ko peterlin, Čarlijem za pjate

nana3 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam nabavila Salveo Washball 2 komada i zadovoljna sam. Sve je oprano, miriše svježe a ne umjetno, teže mrlje su ostale ali njih ne skida ni Ariel tako da je super.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pitanje!

negdje sam naišla da kad se pere s kuglom ne smije temperatura prelaziti 50 stupnjeva jer se mjenjaju neka ta svojstva tih iona.
    istina?

nana3 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Tako piše na uputama. Ja sam oprala bijelo rublje na 50 i čist OK je opralo, nije posivilo. Samo sam prije par sati namakala s lopticama u mašini.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

A znači može se samo do 60 ili 50? Ja ju još nisam dobila ali vidjet ću šta piše!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Ari prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam već pisala o ovoj http://www.salveo.hr/washball/index.html, ništa ne namačem, ubacim u mašinu s vešem i pere...dodam omekšivač ako želim neki poseban miris i nešto za mrlje za dječju robicu i to je to....super sam zadovoljna!!!!!!

Ja se spremam naručiti ovu Salveo kuglu....
    Ako je stvarno dobra, isplati se kupiti...
    Ja kad uzmem tekući sensitiv za bijeli veš, pa tekući za šareni veš, pa Woolite, pa tekući za za tamnu odjeću, pa calgonit protiv kamenca - tamam ispada oko 250,00kn kolko je trenutno cijena kugle....

nana3 - gdje si kupila dvije? Cijena?
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 14.10.2010. at 09:50

nana3 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

http://www.salveo.hr/washball/ imaju akciju dvije za 398 kn.

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ima za suđe i jako su dobri. Za veš nisam ni ja vidjela u zagrebačkom Superkonzumu. Doduše, nisam već dugo bila, možda se što promijenilo u zadnja 2-3 mjeseca.
    Ako se tu pričalo o Foshu, ima i za veš, ja kupila u S Konzumu, tekući, ima dvije vrste, košta isto kao i recimo faks, da vam bude orjentir, znači 40kn za cca 20-tak pranja. Prala šareni veš, zadovoljna sam, sad još moram testirati na bijelom, to mi je najveće mjerilo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo ja dobila sa e-baya kugle i piše da ih moram staviti prije prvog pranja par sati na sunce da se "napune" (kao kod jantarne ogrlice), nakon svakog pranja se moraju sušiti i jednom mjesečno isto tako na sunce!
    Da i piše da se mogu prati do 60 stupnjeva.
    kako perete robu na 90 ili 95 stupnjeva? Recimo bijeli veš ili ja imam muža koji koristi one radničke tute koje su puuuno puta prljave od ulja i sl. stvari!?

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •