Pokazuje rezultate 1 do 50 od 203

Tema: biowashball

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vjerujem d apostoji topic o mrljama i njiovom skidanju, ali kad ste već sve tu...
    Već sam spomenula da smo svi skloni mrljama, a o Maši da i ne govorim. Mogla bih joj mijenjati majicu po obroku (nije baš jelac pa se uvijek natežemo ili joj pustim da jede sama pa bude umuljana do laktova... a ne da ni partiklu ni pregaču staviti) što i ne bi bio bed, no najivše me živcira kada izvadim veš iz mašine, a on i dalje u mrljama.
    Evo, jučer sam skoro cijeli dan namakala bijeli veš i to zavrtila u predpranju s praškom i Vanishom i poslije još malo praška i ništa nije otišlo. Mrlje mi odu samo ako ih namačem u Vanishu kojeg sam dodala i na samu mrlju, a to baš ne volim.
    Osim toga, iako se namakao, veš kao da mi se nije dobro oprao - očekivala sam snježnu bjelinu nakon toliko namakanja, a ono - okopnuli snijeg Ne znam je li do praška (Konzumova robna marka, Era, kako li već) ili do mašine.
    DAnas sam opet namakala veš (svijetli...) i opet su mrlje tu gdje jesu.

Kako vi skidate mrlje?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije uvijek do praška, jako često je do kvalitete vode. Da imam kuću, istog trena bih ugradila sustav za otklanjanje kamenca i to onaj magnetski. Mislim da u teoriji biowashball radi na nekim elementima toga (mijenja magnetska svojstva vode, pa ju čini "mokrijom" ali na neki fizikalan način, a ne kemijski kao deterdženti).

A mrlje... masne rješavam deterdžentom za suđe (kapnem na mrlju čim se dogodi ili čim ju lociram) a za ostalo... kako koje. Imam neki Arielov spray za mrlje, ali nisam nešto oduševljena. Bolje su mi bile granule iz DM-a (ima više vrsta, ovisno o mrljama) ali nije mi u kvartu, pa nemam uvijek u kući. Za bijeli veš - pali samo dizanje temperature vode i dugački program pranja. AKo perem na ekonomik programu, veš bude siv i to se može napraviti jednom u mjesec dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •