-
Mogla bih potpisato puno dijelova različitih potpisa ovdje. I ja sam išla u gimnaziju, završila sam je prije 6 godina. Nije u Zg i sigurno po mnogim kriterijima, a i opremljenosti nije ni blizu najboljim školama u HR, ali meni je bila jako teška, iako sam tri razreda prošla sa 5, a jedan sa 4 te maturirala sa odličnim.
Kao što je netko napisao, nakon gimnazije fakultet mi je bio pjesma, piece of cake. Imali smo jednu profesoricu koja nam je predavala mnogo predmeta, bila je užasno stroga i zahtjevna, ali nas je naučila onom najbitnijem - kako se uči. Baš je to netko pisao na ovoj temi, nakon što sam nju dobila za profu, skužila sam bit i učila učila i ponavljala. Sve sam druge aktivnosti bila potpuno ukinula i prestala s njima, jer ako sam htjela vrhunski rezultat u školi, ničemu drugom se nisam mogla posvetiti, a prosjek mi sigurno nije bio 5,0.
Ono što konkretno zamjeram jest način rada i predavanja. Imala sam neka obrazovanja u inozemstvu, i način rada je toliko bolji, organiziraniji, za učenike lakši i efikasniji. 10-15 učenika u učionici, sjedi se u polukrugu, na čelu je profesor/ica i uči se kroz razgovore, interakciju i zanimljive primjere. Znam da vrlo malo škola u HR ima uvjete za takvo što, u prvom redu zbog prenatrpanosti učionica, ali šteta da se mnogi naši profesori ne educiraju po pitanju načina predavanja i učenja djece.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma