Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Strah od buke

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Strah od buke

Bili smo u nedjelju na dječjem rođendanu u jednom restoranu gdje je svirala živa glazba. Ko za vraga, naš su stol smjestili u blizinu bine i glazba je zbilja bila nemoguće glasna, jedva sam mogla razgovarati s frendicom pored sebe. Moje dijete je bilo super, lijepo je jeo, bio krajnje pristojan, da sam se čudila jer ga inače brzo zgrabe "crvići".

Međutim, čim je počela glazba, začepio je rukama uši, rasplakao se i pobjegao iz sale. Nije htio unutra sve dok ga nismo uvjerili da su prestali svirati. I opet je bilo OK dok se bend nije vratio. Ja sam se skoro rasplakala s njim. Zapravo nije u pitanju strah nego užasna nelagoda zbog buke. A rekao mi je i da ga ne bole uši nego da mu samo smeta.

Kad se osvrnem unatrag, da slično je reagirao kad sam ga odvela u kino. Foršpan je bio tako glasan da je začepio uši i mislila sam da ćemo morati van. Na sreću, dalje se intonacija filma malo primirila i ostali smo. I lani je pobjegao iz crkve s jednog vjenčanja jer su mu orgulje bile preglasne.

Je li to normalna ili ipak malo pretjerana reakcija? Mislim, ni ja ne volim buku, ali ipak... Inače Miha spada u onu već x puta spominjanu kategoriju vrlo inteligentne, ali hipersenzibilne djece. Zapravo, prilično je meditativni tip, u stanju je dulje vrijeme npr. samo sjediti u travi i upijati, bez ikakve potrebe za društvom ili nečim drugim.
    :?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da, zaboravila sam, nagli zvukovi, poput groma ili udarca vratima, mu ne smetaju, nego samo oni koji potraju.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frani je jako smetala kada smo ga odveli na novogodišnji sajam na Velesajam - tamo gdje je lunapark i užasna buka. Morali smo izaći van - to je bilo kada je imao dvije godine.
    Poslije ga više nismo vodili u takvu buku.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene ne čudi ponašanje tvog malca na tako krasnom "dječjem" rođendanu, nego me brinu organizatori tog događaja!
    Alergična sam na svečanosti tipa svadba kad je zvučnik od prvog stola udaljen pola metra, pa ti urlaj sa susjedom cijelu večer.
    A u Cinestar više ne idem bez čepova za uši (oni lijepi spužvasti za spavanje), takvu buku normalno uho teško da može podnijeti. Još su počeli umjesto foršpana puštat reklame po punih 20 minuta...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Mene ne čudi ponašanje tvog malca na tako krasnom "dječjem" rođendanu, nego me brinu organizatori tog događaja!
    Sorry, moram si malo branit frendicu. U restoranu smo imali ručak predviđenog trajanja od 1 do 5-6 popodne i to zato što oni žive u 1,5-sobnom stanu u koji uz najbolju volju ne stane 20-25 gostiju. Što se glazbe tiče, ne vjerujem da su je oni naručili, vjerojatnije je da tam praše svaku nedjelju. A sam restoran je na mirnom mjestu, daleko od prometa i ima lijepo dječje igralište vani. Zapravo ambijent uopće nije loš. Nego su poslije nas stigla dva busa starčeka za koje je bio predviđen dio sale dalje od zvučnika. I rasplesali se oni ko sumanuti. I sva naša dječica su plesala (uključivši jednogodišnju slavljenicu) osim mojeg koji je pobjegao koliko su ga noge nosile. Eto. Inače voli glazbu. Normalne glasnoće.

A čepići za uši mi uopće nisu pali na pamet za kino. Viš, viš... Di se to može nabavit? U apoteci?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Apoteka. 4 i po kune /par. Zarolaš,stanjiš i gurneš u uho. Ne čuješ ništa. (ni muža kako hrče )

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I moj Iv je imao velikih problema s bukom dok je bio mladji. Cak sam morala izlaziti i s kazalisne predstave koja je bila ozvucena jer mu je bilo preglasno. Oko toga se nisam previse brinula jer moje djete ima visoke estetske kriterije pa ne trpi trecerazredne predstave
    No salu na stranu to je proslo s nekih 3 i pol godine i sada mozemo i na heavy metal.
    Ista stvar se ponavlja i sa An: uzme daljinski i slucajno pojaca muziku/TV i onda udari u plac.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •