Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: Slabo jede

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

No mame drage, eto i nas ovdje. Malo jede, malo ne jede, ciki i super. Pojede 2-5 puta u usta ili to isto pljune. Zdrava je ali izbirljiva. Rastom izgleda kao dijete od 2 godine a ima tek 19 mjeseci i 14 kila. Nas dvoje smo jaki i visoki ljudi pa je to to, al nismo debeli. Ne šopamo je i probali smo i BLW ali neće jesti komadiće povrća osim mrkve koja joj je zakon. Voće jede u komadićima svo. Sad je problem to što sam ja alergična na jaja pa Lara neće niti pomirisati niti jesti jaje niti kuhano niti ikakvo. Čudo da jede rezance od jaja u juhi i npr. pitu od sira ,stavim jaje u tijesto naravno radim u rukavicama jer nesmijem dotaknuti jaje. Ne znam dal će se to promijeniti ili kako da ja to promijenim jer njen je odgovor jednostavno "neću". Mislim neću forsirati ali zbog toga nejedenja jajeta nam je pedijatrica odgodila do veljače cijepljenje koje je trebala dobiti sa godinu dana ali se ono može odgoditi do njene 3- će godine i ja se sa tim slažem. Bitno mi je što se jela tiče da pojede juhu a ostalo tako tako obično 2 puta u usta ili pljune al nije niti debela niti mršava taman cura za 10 :D
    Al ima tu fazu kad jako malo jede uz dojenje jer ju muči nicanje zuba i to jako pa ne brinem i ne pitam na forumu osim kad to ne postane veći problem. Za sada mi je to ok i podnošljivo, mislim mogu je utješiti zbog boljke od zuba.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja je curka bila svežder, a zadnjih 2 mjeseca je jako izbirljiva. Uglavnom, za ručak želi jesti samo juhu i kelj čušpajz! Ja u juhe svakodnevno stavim korabicu, mrkvicu, karfiol i brokulu te meso (piletina ili puretina ili teletina) i rezance. Pojede ona dupkom pun tanjur jako guste juhe ali ja se brinem da li joj je to dovoljno zdravo i hranjivo. Od ostaloga svaki dan pije mlijeko,voli kruh sa abc sirom i pravim sirom, voli kiselo mlijeko, a voće izbjegava u širokom luku (eventualno joj uspijem uvalit bananu i koju voćnu kašicu). Pije isključivo vodu, ne želi ni iscjeđenu mandarinu ili naranču, samo vodu. Slatkiše, umjetne sokove i Line ne jedemo .Zdrava je, vesela i puna energije-trebam li se brinuti što živi praktički na gustim juhama i mlijeku? Jel još tko imao takvo iskustvo?

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajme frogy :shock: moj je u kritičnim fazama (adenoviroza i izlazak 4,5ica) imao fazu 250 ml mlijeka dnevno.tada nije ni pio ni jeo NIŠTA osim toga,moš misliti koliko mi je živaca otišlo.isto ima nekakve cikluse nejela i prežderavanja.i paradoksalno,kad se prežderavao nikako da se makne sa centile na kojoj je bio.čak je i padao i padao,dr.mislila da dijete ne jede,a on se trpao i trpao.primjerice,imao je 4 obroka mlijeka po 260 ml uz 4 kruta obroka,i međuobroke-a ni makac težinom mjesecima.a sada manje jede,i to ko balerina na dijeti,a uredno se sali i buja.ne kužim.i više se ne nerviram.dobro,osim kad žvače žlicu juhe sat vremena.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

amel
    Ne znam jel doji al to nema veze. Koliko vidim po tvom opisu tvoja curka dobro jede i mislim da se netrebaš brinuti. Juha ja dovoljna bomba za ocjenu 10, još pogotovo kad unutra ima kuhano meso i povrće i veliš da pojede pun tanjur. Slične faze imamo ponekad i mi tak da padne na težini, al za tjedan dva dobije tih 200-500 grama nazad. Ne brinem se samo nek se ne nastavi takav neredoviti tempo. Te sve tako ih zovem faze pripisujem zubićima jer smo zdravi i ne krećemo se gdje ima puno ljudi tak da je zdrava. Pokušavam joj svaki dan kuhano, varivo kelj, juhu sa povrćem, meso i krumpir, i ciklu obožava. Nekad je to 5 žlica juhe a nekad skoro dvije šeflje /paljka. 2-3-puta u usta na kockice krumpir i tako mese i ručak gotov.
    Pisala sam na temi o dohrani da joj ponekad dadem smoki ali to je prošlost, više ga ne traži pa joj niti ne nudim. Doji i pije vode i jede bananu, jabuku i to je to. Sve u svemu gura se i meni je to ok. Dakle, nema razloga za brigu.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Zaboravih dodati, Lara neće niti korabicu, karfiol niti brokulu, samo ganja u gustoj juhi mrkvu i grašak
    Dobro da i to hoće.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

manal ma ne brini, definitivno nije mirniji jer manje papa. To je takvo dijete. Da je papanje razlog što nema snage, manifestiralo bi se bome puno gore. Ne brigaj što se tiče toga.
    Osam podoja, to nije malo

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj frogy prvotno napisa
    Curke, moj dečec je svojevoljno postao "vegetarijanac" s 2 godine. Nakon toga, izbacio je iz prehrane svo voće i povrće. A nakon toga i ostalu hranu, osim palente. Kad je u 4. mjesecu krenuo u jaslice (tada je imao točno 34 mjeseca) živio je doslovno na flašici kakaa ujutro i prije spavanja, te tekućini (tada ni palenta nije imala prolaz). U vrtiću 2 mjeseca nije htio apsolutno ništa jesti. Vodili smo ga k liječnici i osim što je anemičan, ponajviše zbog vegetarijanstva, on je zdrav. K tome je visok i ima bucmasto lice i svi misle da puno jede. Unatrag neko vrijeme počeo je jesti juhe i krumpir, ponekad pojede rižu i svježi sir. I počeo je jesti kruh (do nedvno ga uopće nije jeo). I ja sam bila očajna, ali sada se više ne nerviram jer bitno je da su vam djeca zdrava. A Bože moj, neka jedu više, neka manje. Ja se nadam da će R. s vremenom ponovo sve početi jesti, a držim fige i da vaši klinci "projedu".
    Mi smo isti. Moj E ne spada više u ovu dobnu skupinu, ali me izluđuje s jelom. Dok je bio sasvim mali još sam mu mogla podvaliti neko voće, povrće ili meso, a sad. Ima 5,5 godina i živi doslovno na kruhu, putru i tjestu bez ičega. Od tekučine pije vodu ili čaj, rijetko šalica kakaa. Zalomi mu se par puta mjesečno šnitica žutog sira i malo pileče juhe. U vrtiću pojede suhog kruha i ni makac već tri godine. Dugo sam se pitala što sam krivo napravila, dok nisam dobila curku koja eto obožava papati sve (osim špinata). Ništa, to je jednostavno takvo dijete i možeš spaliti na živce, a on i dalje ne jede gotovo ništa. Teško se boriti s takvim djetetom i ja nisam našla metodu da ga privolim da nešto drugo pojede. Da mu nedam jesti ono što prihvaća bio bi gladan danima. Prije dvije godine smo završili na infuziji zbog dehidracije, jer je bio u fazi neću jesti i neću piti.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •