Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: Kontinentalci - da li izlazite s djecom van?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Kontinentalci - da li izlazite s djecom van?

Da li izlazite u šetnje po "ovom vremenu"? Nije mi nikako jasno, bez obzira na doba dana, vani s djecom smo samo mi.
    U našoj ulici ima jako puno djece i cijelo ljeto smo se družili u šetnjama.
    Ako izlazimo u jutro, popodne, pred večer, nema nikad nikoga u šetnji!???? :?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi da, kada god mozemo, no, znam isto tako mame koje ne vode djecu danima van "radi ruznog vremena". Ono sto mi izbjegavamo su bas velika hladnoca i magla.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo da ja odgovorim : ne izlazimo van jedino ako pada kiša ko iz kabla ili ako je gusta magla.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa
    evo da ja odgovorim : ne izlazimo van jedino ako pada kiša ko iz kabla ili ako je gusta magla.
    isto, al da, naišli smo na svakakva čuđenja tipa "kako možete"

izlazim i s bebom, di nebi s velikim djetetom

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

M. ide s bakom van u jutro, zajedno idemo čim ručamo, i još jednom oko 18-19 sati.
    Isto tako ne idemo ako je baš užasno gusta magla i jaka kiša.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Izlazimo, osim kada je kiša ili magla.

Sa bakom ide skoro svako jutro, sa nama skoro svako popodne/predvečer.

I da, niti mi ne viđamo previše djece po vani, čak ni vikendom! :/

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi idemo van u svakakvim zimskim uvjetima jer moramo, barem do dućana po kruh.
    Naš grad je grad magle pa nastojimo da izlasci po zimi budu od 11 do 12 kad se magluštara razbistri (i možda pojavi zubato sunce).
    Svakodnevni boravak na zraku djeci samo može koristiti.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

svaki dan, cak i kad je kisa, od samog dolaska kuci.
    maram, kisobran i setnja

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Mi idemo van u svakakvim zimskim uvjetima jer moramo, barem do dućana po kruh.
    Naš grad je grad magle pa nastojimo da izlasci po zimi budu od 11 do 12 kad se magluštara razbistri (i možda pojavi zubato sunce).
    Svakodnevni boravak na zraku djeci samo može koristiti.
    Svakako se slažem s podebljanim, zato mi i nije jasno gdje su ostala djeca? Mi stvarno idemo u svako doba, a nigdje djece vani.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi idemo van po svim vremenskim uvjetima i isto mi nije jasno kako smo uglavnom vani samo mi ... znamo proci sve parkove u kvartu i nigdje nikoga ... cim malo zahladi i zamraci svi se nekako zavuku u svoje stanove i nigdje nikoga.

Mislim da je problem sto je dan kratak pa dok dodes kuci u 17 vec je mrak, ali nama to nije prepreka da bacimo jos setnju barem do ducana ako je potrebno ili oko kvarta.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

svaki dan s tetom čuvalicom preko dana (osim kada je kiša)...

a donedavno smo išli svaku večer, ali kako je već nekoliko dana ne samo baš hadno, nego i maglovito, onda svaku drugu večer...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

parkovi su pusti.
    al je zato korzo krcato djece.
    idete na kriva mjesta

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi baš i ne idemo van..... D je u vrtiću u dvorištu vani, osim ako pada kiša... Navečer smo precrknuti za šetnje.... Vikendom svakako...barem jedna. Sa psom

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

R sad ima 17 mj. Najmanje ujutro sat i pol, predvečer sat vremena. I to baš šetnja. Ne vožnja u kolicima. Uvjet je uvijek bio da ne pada kiša i da nije jak vjetar. Prošle zime dok je bio još jako mala beba znala sam ga staviti u toplo odijelce, nosiljku i van i po kiši. Najniža temperatura na kojoj smo bili vani -> -5 ali sunčano i suho vrijeme. Eh da mi je kuna za svako upozorenje da će mi se dijete razboliti.... A moje malo čudo je evo tek sada prvi put bilo bolesno - svinjska gripa. Dva dana temperatura i malo kašlja a živahan kao i uvijek. Ne mogu shvatiti roditelje koji svoju djecu vode van samo pod nekim 'idealnim' uvjetima. Kao i one koji ih oblače u zimska odjela na + 15. Pa se čude što im je dijete svejedno često bolesno.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Isto idemo svaki dan van i isto rijetko koga srećemo. Omesti nas može samo jak vjetar i jaka kiša. Ako samo malo kaplje obučemo gumene čizme,zabundamo se i da vidiš veselja. Ne bojimo se ni blata ni lokvica,idemo se svaki dan šetati po mraku-nikada nismo bolesni. Izbjegavamo trgovačke centre i gužvu odkako su se pojavile boleštine ko kugu. Ni ne fale nam. I da M. poslije šetnje dođe kući sa rumenim nosom i obraščićima i odmah bolje jede i spava.
    Ja jedino dijete po hladnijem vremenu ne bi vozila u kolicima-mi smo se prošlu zimu stalno nosili. Možda griješim ali uvijek pomislim da im je u kolicima hladno bez obzira na dekice i ostali pribor.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I mi doslovce ovako!
    Ja sam sa starijim kad je bio beba znala izlaziti svakodnevno iako je bilo i -17 i manje! Ubijalo nas je centralno grijanje tako da smo otvarali prozore na kant i bivali vani minimum 2 sata svaki dan. I to po preporuci doktorice

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi smo vani svaki dan dva puta. MM je terenac pa ih vučem i po kiši i po snijegu bar do dućana i da iznesem smeće i sl. Mada, moram priznati da mi zimi ti kratki izlasci uz padaline idu na živce, jer ih obadvoje moram spremiti i utopliti, raširiti kabanicu za kolica za dupliće samo za kratki izlazak.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Svakodnevno smo vani osim po jakoj kiši i magli. Živim u jednom od najvećih kvartova u Zg a šećemo u većini slučajeva samo mi :shock:

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

svaki dan smo vani, kad pada kiša bar pol sata šetamo po lokvama i blatu.
    navečer isto izađemo na sat vremena(dućan, pošta, dm...)
    i kod nas nema djece vani eventualno jedno, dvoje

amel di ti živiš?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i
    i mi isto tako. kad je kiša onda smo negdje blizu kuće u kratkoj šetnji, a maglu rješavamo tako da idemo van oko 10.30 pa se obično već digne.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ujutro ide van s bakom, uglavnom svaki dan osim po kiši i kad jako puše hladni vjetar. Popodne idemo van do dućana ili ako moramo nekaj obaviti u gradu. Više se ne vozi u kolicima nego sama prehoda pol grada.
    U park na igralište ne idemo od kad je zahladilo jer nema tam kaj raditi.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi idemo van i na igralište i u park i u šetnje
    isto ne kužim gdje su sva djeca
    obično smo sami na igralištu u 99% slučajeva :/

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mi.
    Igralište je pod reflekrorima i mrak nam ne smeta.
    Loptamo se, kad je kiša i blato prošećemo. Čak i po kiši....
    I nikoga najčešće ne sretnemo.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

to je vječna rasprava mene i MM-gdje su ta djeca,šta rade,zašto nikada nikoga nema vani (čak i po dobrom vremenu)?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

budući živim negdje točno izmedju CC1 i West Gatea, oćete info di su ta djeca

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    budući živim negdje točno izmedju CC1 i West Gatea, oćete info di su ta djeca
    kod nas toga nema, a djeca opet netragom nestala :/
    čak ih ni u igraonici nema :?
    kaj ljudi ne vode djecu van po zimi?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

M je vani s tetom čuvalicom 2-3h dnevno i još s nama cca 1h skoro svako popodne. Mislim da je to najbolje za psihofizički razvoj djeteta. Pa i ja doma poludim. Idemo van uvijek, pa čak i kad pada kiša. Kad je bila beba nisam išla samo po velikoj magli. Inače i kod nas u kvartu nema djece po parkovima, samo mi i psi.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi ne izlazimo pretjerano van, ljeti idemo al sad kad je hladnije ne,
    s time da nam uopće nije dosadno u kući, uvijek nečime animiram djecu, zabavim ih...

Neznam zašto bi bilo obavezno ići van u park, na igralište itd?! :?
    Vidim roditelje u parku s djetetom, dijete na toboganu a mama u nekom svom svijetu, niti ne pričaju... :/
    Stoga mislim da nije nužno izlaziti svaki dan u šetnje po neznam koliko sati za, kako je netko ranije napisao "psihofizički razvoj djeteta"...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Izlazimo van, i smatram da je to jako važno, no srećemo vani i drugu djecu. Normalno da nije onoliko djece po parkovima kao kad je toplo, ni mi se ne zadržavamo puno u parku, nego se šećemo, malo promuvamo po parku, pa opet u šetnju.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj daisy may prvotno napisa
    Vidim roditelje u parku s djetetom, dijete na toboganu a mama u nekom svom svijetu, niti ne pričaju... :/
    Stoga mislim da nije nužno izlaziti svaki dan u šetnje po neznam koliko sati za, kako je netko ranije napisao "psihofizički razvoj djeteta"...
    ja ne kužim poantu ovoga što si napisala :?
    ta mama se tako ponaša zato jer je zima ili
    i to je razlog zašto ti svoju djecu ne vodiš van zimi?

meni je na igralištu ok, mislim pa i zimi se može igrati kao i ljeti samo što sad ima jaknu i kapu
    ili sam možda u nekoj zabludi :/
    isto tako idemo van i sa kolicima, na biciklu, triciklu, skejtu sve isto ko i ljeti

i ja mislim da je izlazak jako bitan za njihov psihofizički razvoj
    ma nema mi ljepše nego prošetati pola sata- sat navečer po gradu bez obzira na vremenske prilike
    sad je još i bolje - nema gužve i nije vruće

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    Što ne kužiš?!

Ta mama se tako ponaša jer je njoj dosadno s djetetom na igralištu, a tu je sigurno pročitala da je nužno izlazit pa ide....

Kao prvo ne vodim ih van jer ne uživaju vani kadim je hladno, kad je sve mokro i blatnjavo i mokro (ne živimo u gradu di je sve popločeno, pa ima punoooo blata),
    kao drugo ne traže me da bi van,
    a kao treće, nemam ni kad da ih vodim van jer su do 4 u vrtići, dođu doma već je pola 5, pa ručamo, i tako, u 8 spavanac...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Što ne kužiš?!

Ta mama se tako ponaša jer je njoj dosadno s djetetom na igralištu, a tu je sigurno pročitala da je nužno izlazit pa ide....
    sigurno je tu pročitala

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pa može biti, pošto je uvjerena da "moraju" van! :/

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo sad buš i ti pročitala zakaj je dobro djecu voditi van.
    "Čak i kraći boravak na svježem zraku i izloženost dnevnoj svjetlosti korisno je za djetetov rast i razvoj. Zimsko sunce, koje se naziva i “zubato „ u području kontinentalne klime ne grije, ali je za stvaranje endogenog vitamina D u koži itekako korisno iako je lice jedini otkriveni dio tijela djeteta. Zimske šetnje ne treba izbjegavati, osim ako je vjetrovito, ili su jače oborine, a temperature izrazito niske. Najbolje doba dana za izlazak u šetnju tijekom hladnog godišnjeg doba je između 11 i 15 sati."duplančić-šimunjak ružica dr.med.
    "Bolesti dišnih putova najčešće su u jesen i zimu. Tada djeca uglavnom borave u zatvorenim, grijanim prostorijama. Sluznica dišnih putova izlučuje sluz u kojoj se nalaze zaštitna protutijela. Nakon što na sluznicu dospije bakterija, na nju se veže protutijelo i razori je. Na sluznici se, uronjene u sluzi, nalaze trepetljike koje je čiste gurajući sekret prema ustima. Pri prekomjernom grijanju suhi zrak posuši sluznicu dišnih putova: sluz se zgusne, nema protuujela, trepetljike (koje imaju ulogu čistača sluznice) se slijepe - čišćenje sluznice prestaje i ona postaje suha i ranjiva. Izlaskom na svjež i hladan zrak sluznica reagira i počinje pojačano lučiti sekret (djeci curi nos kad je zima, suze oči). Time se pojačava učinak čišćenja. Uz to, djeca se na otvorenom više kreću. Disanje i strujanje zraka u dišnim putovima je brže te se učinkovitije odstranjuju štetne čestice sa sluznice dišnih putova.Uz probleme koje izaziva suh i topao zraka, boravak u zatvorenom prostoru povezan je s manje kretanja. Kretanjem (trčanje, rad) se ubrzava disanje, strujanje zraka postaje višestruko brže, a time i čišćenje dišnih putova. Istraživanja su pokazala i da umjerena tjelesna aktivnost potiče imunološki sustav." milivoj jovančević dr.med.
    da su meni djeca u vrtiću cijeli dan svakako bi ih nastojala popodne vani animirati jer su cijeli dan zatočena u 4 zida.a glede popločanih ulica-pa ne igramo se mi na ulici,sačuvaj bože,o tome se i radi.ne idemo mi u šetnju gradom,nego prirodom.grada mi je dosta iovako.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kaj ne idu djeca van dok su u vrtiću :?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    kaj ne idu djeca van dok su u vrtiću :?

kod nas idu u šetnju gradom, imaju organizirano da usput popiju topli čaj,
    doma idu vani na terasu (koja ima nekih dvadesetak kbvadrata) tak da nisu stalno zatvoreni,
    al neidemo često u šetnje van dvorišta u hladnijim mjesecima....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    Što ne kužiš?!

Kao prvo ne vodim ih van jer ne uživaju vani kadim je hladno, kad je sve mokro i blatnjavo i mokro (ne živimo u gradu di je sve popločeno, pa ima punoooo blata),
    a kao treće, nemam ni kad da ih vodim van jer su do 4 u vrtići, dođu doma već je pola 5, pa ručamo, i tako, u 8 spavanac...
    Cijeli život sam bila maksimalno moguće vrijeme vani, igrala se uživala. U gradu. Takav sam život priželjkivala i svojoj djeci. Dakle, zato mislim da je to bitno za psihofizički razvoj. Ima li što bolje od trčanja po zraku, igranja, skakanja, plesanja? Mi odemo i na Sljeme gotovo svaki vikend. Pješke naravno. M beskrajno uživa kao i mi.
    Nisam jedna od onih mama koja se ne bavi s djetetom, čak i kad smo vani. Baš suprotno. I sigurno nisam na ovom forumu pročitala da je tobro ići van, to zbilja ne trebam nigdje pročitati. To je jednostavno tako, i to je naš stil života. I mi dolazimo s posla i ručamo u 17-18h pa onda na kratko odemo van.
    Ja ne komentiram tvoj pretjeran boravak u kući, ako je bilo što danas pretjerano. To je tvoj stil.
    Meni je fizička aktivnost bitna jer sam ciljeli život u raznim sportovima i pokušat ću djecu usmjeravati u tom smjeru. Mi ne gledamo tv, svega par puta u tjednu crtić, čitamo, plešemo i idemo vaaaaaaan!
    I čitamo rode

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    to je vječna rasprava mene i MM-gdje su ta djeca,šta rade,zašto nikada nikoga nema vani (čak i po dobrom vremenu)?
    mi se igramo u dvorištu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što ne kužiš?!

Moram odgovoriti. Mi svaki dan dođemo zamazani ko prasci iz šetnje, i ne kužim poantu - pa vani je blatnjavo. Pa normalno da je, to je čar zimske šetnje.
    Što se tiče da ih nemaš kad voditi, pa i kod nas ostalih padne mrak.
    Mi idemo obično u zadnji izlazak oko 18 ili 19 po totalnom mraku.
    Isto tako smatram da je nužno izlaziti, bez da sam to negdje pročitala.
    Dok smo mi vani to mi je idealna prilika da mi se cijeli stan izlufta. Prije nego što idemo van smanjimo totalno grijanje i otvorimo prozore i balkone. Nema šanse da tako izluftam stan dok se igramo u stanu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

naravno da je za dječje zdravlje NUŽNO biti određeno vrijeme na zraku

nismo ovde otkrili Ameriku

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma joj vrtićki izlazak.... kad mali konkvoj krene u šetnju držeći se za ruke ili špagu i ni makac.kakav je to izlazak bez malo jurcanja i rastrčavanja ,nema tu dječje slobode i spontanosti.ajde,još kad su u vrtićkom dvorištu,ali opet je to dvorište,ne priroda.opet su u toru.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ok, ja sam samo htjela reći da ne izlaze svi van (park, igralište..), svaki dan, po nekoliko sati....
    Neki su u svom dvorištu pa ih zato ne srećete,

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ok, ja sam samo htjela reći da ne izlaze svi van (park, igralište..), svaki dan, po nekoliko sati....
    Pa nisi napisala da ste u dvorištu, nego da uopće ne izlazite van, jer je vani bljak.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Pa nisi napisala da ste u dvorištu, nego da uopće ne izlazite van, jer je vani bljak.

Ok moja greška, priznajem,
    Nisam napisala da pod "van" mislim na izvan dvorišta (jer se raspravljalo o tpme da neki koji idu van nikaga ne susreću...),

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[quote="lasica"]evo sad buš i ti pročitala zakaj je dobro djecu voditi van.
    "Čak i kraći boravak na svježem zraku i izloženost dnevnoj svjetlosti korisno je za djetetov rast i razvoj. Zimsko sunce, koje se naziva i “zubato „ u području kontinentalne klime ne grije, ali je za stvaranje endogenog vitamina D u koži itekako korisno iako je lice jedini otkriveni dio tijela djeteta. Zimske šetnje ne treba izbjegavati, osim ako je vjetrovito, ili su jače oborine, a temperature izrazito niske. Najbolje doba dana za izlazak u šetnju tijekom hladnog godišnjeg doba je između 11 i 15 sati."duplančić-šimunjak ružica dr.med.
    "Bolesti dišnih putova najčešće su u jesen i zimu. Tada djeca uglavnom borave u zatvorenim, grijanim prostorijama. Sluznica dišnih putova izlučuje sluz u kojoj se nalaze zaštitna protutijela. Nakon što na sluznicu dospije bakterija, na nju se veže protutijelo i razori je. Na sluznici se, uronjene u sluzi, nalaze trepetljike koje je čiste gurajući sekret prema ustima. Pri prekomjernom grijanju suhi zrak posuši sluznicu dišnih putova: sluz se zgusne, nema protuujela, trepetljike (koje imaju ulogu čistača sluznice) se slijepe - čišćenje sluznice prestaje i ona postaje suha i ranjiva. Izlaskom na svjež i hladan zrak sluznica reagira i počinje pojačano lučiti sekret (djeci curi nos kad je zima, suze oči). Time se pojačava učinak čišćenja. Uz to, djeca se na otvorenom više kreću. Disanje i strujanje zraka u dišnim putovima je brže te se učinkovitije odstranjuju štetne čestice sa sluznice dišnih putova.Uz probleme koje izaziva suh i topao zraka, boravak u zatvorenom prostoru povezan je s manje kretanja. Kretanjem (trčanje, rad) se ubrzava disanje, strujanje zraka postaje višestruko brže, a time i čišćenje dišnih putova. Istraživanja su pokazala i da umjerena tjelesna aktivnost potiče imunološki sustav." milivoj jovančević dr.med.
    da su meni djeca u vrtiću cijeli dan svakako bi ih nastojala popodne vani animirati jer su cijeli dan zatočena u 4 zida.a glede popločanih ulica-pa ne igramo se mi na ulici,sačuvaj bože,o tome se i radi.ne idemo mi u šetnju gradom,nego prirodom.grada mi je dosta iovako.[/quote
    Super članci!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Izlazimo, bez obzira na vrijeme.
    Ne idemu u parkove, samo u šetnje.

Ne smeta nam ni magla, ni kiša; pod tim uvjetima samo skratimo boravak na otvorenom.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I mi idemo van u šetnje ujutro nakon doručka i poslijepodne nakon ručka. A kako živimo na 700 metara nadmorske visine izbjegavamo jako hladno vrijeme, buru i maglu koja zna često ovdje biti. Al smo često vani i jedva čekamo snijeg i sajkanje

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kod nas slično..
    MI idemo van 2 puta dnevno...nekad ne ako baš kiša jako pada, on ne voli biti mokar ali ne možemo cijeli dan biti u kući

od kad krene zahlađenje u kvartu nema nikoga...park u susjednom kvartu također prazan...a mi svaki dan napravimo 2 ture od min sat vremena, nekad bude ukupno 3-4 sata vani.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo isto skoro svaki dan dvaput vani. Ako je jako hladno, kao danas npr. skratimo šetnju na 30 - 45 minuta, inače smo duže. Danas je lagano padala kiša, B je imao buce i nepromočivo odjelce (ono za snijeg kao) i naskakao se po lokvama. A kad smo došli doma, prije nego sam se snašla mi se zaletio takav na kauč i veselo se nasmijao Tak da kužim one koji bi to izbijegli.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ostajemo doma samo ako je kiša ili prejak vjetar.
    Po magli svako jutro hodamo do škole i vrtića.
    Hladnoća nam uopće ne smeta, dapače, godi mi se razluftati od centralnog grijanja. I nema boljeg nego sav promrznut vratiti se u topli stan.
    Istina, šetnje po jakoj hladnoći su nešto kraće nego kada je toplo, ali onda se ide 2-3 puta dnevno na pola sata - sat.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •