Citiraj frogy prvotno napisa
Curke, moj dečec je svojevoljno postao "vegetarijanac" s 2 godine. Nakon toga, izbacio je iz prehrane svo voće i povrće. A nakon toga i ostalu hranu, osim palente. Kad je u 4. mjesecu krenuo u jaslice (tada je imao točno 34 mjeseca) živio je doslovno na flašici kakaa ujutro i prije spavanja, te tekućini (tada ni palenta nije imala prolaz). U vrtiću 2 mjeseca nije htio apsolutno ništa jesti. Vodili smo ga k liječnici i osim što je anemičan, ponajviše zbog vegetarijanstva, on je zdrav. K tome je visok i ima bucmasto lice i svi misle da puno jede. Unatrag neko vrijeme počeo je jesti juhe i krumpir, ponekad pojede rižu i svježi sir. I počeo je jesti kruh (do nedvno ga uopće nije jeo). I ja sam bila očajna, ali sada se više ne nerviram jer bitno je da su vam djeca zdrava. A Bože moj, neka jedu više, neka manje. Ja se nadam da će R. s vremenom ponovo sve početi jesti, a držim fige i da vaši klinci "projedu".
Mi smo isti. Moj E ne spada više u ovu dobnu skupinu, ali me izluđuje s jelom. Dok je bio sasvim mali još sam mu mogla podvaliti neko voće, povrće ili meso, a sad. Ima 5,5 godina i živi doslovno na kruhu, putru i tjestu bez ičega. Od tekučine pije vodu ili čaj, rijetko šalica kakaa. Zalomi mu se par puta mjesečno šnitica žutog sira i malo pileče juhe. U vrtiću pojede suhog kruha i ni makac već tri godine. Dugo sam se pitala što sam krivo napravila, dok nisam dobila curku koja eto obožava papati sve (osim špinata). Ništa, to je jednostavno takvo dijete i možeš spaliti na živce, a on i dalje ne jede gotovo ništa. Teško se boriti s takvim djetetom i ja nisam našla metodu da ga privolim da nešto drugo pojede. Da mu nedam jesti ono što prihvaća bio bi gladan danima. Prije dvije godine smo završili na infuziji zbog dehidracije, jer je bio u fazi neću jesti i neću piti.