Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Trnu mi ruke...

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Trnu mi ruke...

Primjetila sam to u zadnja 3 tjedna. Po noći se moram dići s kreveta i tresti rukama da otrnu. Do sad mi se to nije nikada događalo, nemam pojma zbog čega bi se sad. :? Pliz par savjeta ako je netko slučajno imao takav ili sličan "problem".

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni trne desna i to u bilo koje doba dana. npr. dok nosim kišobran. ne znam zašto!

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, i meni zna preko dana dok nosim nešto teško ili nešto duže radim.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Najčešće se to događa zbog vratne kralježnice.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni su 2-3 mjeseca trnule ruke i to narocito nocu , ali kod mene je to posljedica ljekova.Otkako su mi smanjili dozu i nuspojava je puno manje.
    Uzimas li ti ista?

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne, nikakve lijekove ne uzimam.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je jedno vrijeme trnula desna potkoljenica zbog sportske ozljede u mlađim srednjoj školi. To je postao popriličan problem jer na faksu je trebalo puno hodat po Rijeci, a mene je boljelo sve više. Na kraju mi je na pregledu slikanjem utvrđeno nekakvo ukočenje mišića koje je prouzročilo slabiju cirkulaciju u potkoljenici. Morala sam na masže i vježbe puna 4 mj. I dan danas me zna uloviti, ali jako rijetko. Još sam se udebljala što dodatno otežava.

Spec. u Lovranu mi je rekao, dobro se sjećam, "da gdje sam bila 2 god. Da to što sam zanemarila tu činjenicu je pogoršalo put da brzo popravim stvar, i da UTRNUTI UDOVI IZ ČISTOG MIRA USRED BIJELA DANA znače neki problem koji može, ali I NE MORA biti ozbiljan" Zato cure nije za se šaliti, bolje da provjerite neko da se pravite da ne postoji. Meni je to počelo dok bi npr: sjedila u školi (ah kad je to bilo), noga bi odjednom počela trnuti, bila bi hladna... kao da nije moja.
    Ja sam drastičan primjer, ali ja se nebi više šalila sa tim.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To se i meni dogadja,ponekad.Nekad uzastopno danima,a ponekad ništa.Mislim da meni ovisi o položaju ruku u toku noći.Ali inaće imam problema s kralježnicom i utrnulim udovima....tako da to pridodam tome.Ali kad spavam s rukama "gore",onda mi je to česta pojava,ali svakako ti predlažem strucno mišljenje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Znala mi je trnuti jedna ruka u trudnoci... doc je rekao da beba pritisce neki dio kraljeznice, zivac ili sta vec... i da ce proci nakon poroda. Bio je u pravu

Ako to nije uzrok, trk na pretrage

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To je kralježnica, uglavnom vratna ali ne isključivo. Tijelo viče da mu treba odmor, predah ili drugačija vrsta kretanja.

I meni je trnulo ovo i ono (najčešće ruke, desna više nego lijeva) a onda sam prije 3 godine krenula na yogu 2xtjedno po 1 sat. Ponekad vježbam i doma, uglavnom s djecom, i bolje mi je. Vjerujem da bi rezultat bio isti i da plivam, radim neku drugu vrstu gimnastike ili vozim bicikl. Jednostavno, treba naći neku fizičku aktivnost koja vam odgovara i naći vremena za to (malo teže, ali gdje je volje, bude i načina...) Djeca nas trebaju zdrave i u formi, a i mi sami sebe trebamo!

Eh, da... situacija je bila dosta gora kad su mi klinci bili mali pa sam ih često nosila. Morala sam se prisiliti da sjednem i pustim ih plaziti po sebi. A onda smo počeli malo pomalo zajedno vježbati i razgibavati se, kroz igru. Dobro je i njima i meni.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nema osobno iskustvo sa trnjenjem ruku(hvala bogu), ali znam što bi moglo pomoći. Moja mama je imala problem sa trncima u desnoj ruci (osobito noću, ali i tijekom dana). Trajalo je 3tj. Kad je otišla fizijatru, on joj je savjetovao da uzima "Neofen". Nakon što ga je pila 10ak dana, prije spavanja(a nekada i tijekom dana), sve je prestalo. :D Želim i tebi ovakav način izliječenja!

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Znale su mi trnuti ruke, ponekad se i grčiti mišići na nogama,bolovi koji bude iz sna.
    E sad glede trnaca. Mislim da je to do položaja u kojem sam znala spavati. Kad sam spavala na ruci, ono jastuk i ispod jastuka ruka, često su mi trnule ruke, znala sam se probuditi od nelagode i bolova, obično se klepnuti po glavi s rukom, jer uopće nemam osjećaj u njoj, samo mlatara bezveze. Otkad sam promijenila jastuk nemam više problema, ne trnu mi ruke niti me boli vrat. Uzela sam onaj jastuk oblika kao i onaj Dormeo sa reklame. Sad ne guram ruke ispod jastuka zbog njgovog oblika i spavam ko beba .

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da i meni se nakon poroda nešto slično dešava.
    Odnosno nakn poroda odmah su mi bila utrnuta dva prsta ruke (prstenjak i mali prst) I sa vremenom mi je malo popustilo.
    Onda sam krenula na masaže jednom do dva puta mjesečno i sad skoro više nije utrnuto nakon 3 godine.
    Ali po noči mi još znaju utrnuti ruke ali rjeđe.
    Prije me to znalo probuditi koliko su mi bile utrnute.
    A i zadnjih par mjeseci idem na aerobik, mislim da i to ima utjecaj.
    Bila sam i na terapijama, ali nisu mi baš niš specijalno pomogle.

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa
    Znale su mi trnuti ruke, ponekad se i grčiti mišići na nogama,bolovi koji bude iz sna.
    E sad glede trnaca. Mislim da je to do položaja u kojem sam znala spavati. Kad sam spavala na ruci, ono jastuk i ispod jastuka ruka, često su mi trnule ruke, znala sam se probuditi od nelagode i bolova, obično se klepnuti po glavi s rukom, jer uopće nemam osjećaj u njoj, samo mlatara bezveze. Otkad sam promijenila jastuk nemam više problema, ne trnu mi ruke niti me boli vrat. Uzela sam onaj jastuk oblika kao i onaj Dormeo sa reklame. Sad ne guram ruke ispod jastuka zbog njgovog oblika i spavam ko beba .
    I ja sam razmišljala da promijenim jastuk, ovaj koji imam je jako mekani. Volim spavati na tvrdom pa guram ruke ispod njega. Možda se zato to događa. Ne znam, da odem doktoru ili... :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni su redovito trnuli mali prst i prstenjak na obje ruke i ponekad boljeli vrat ili donji dio leđa. Dr. mi je odmah rekla sindrom vratne kralješnice i da mi tjelo viče stani odmori malo.
    Otišla slikat kralješinicu i našli skoliozu, kifozu i sava čuda što idu uz to.
    Terapija: vježbanje, vježbanje i samo vježbanje.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni trnu ruke. To se dešava nekad po noći da me probudi taj osjećaj utrnjenosti, bude toga i po danu, pogotovo ako nosim kišobran, čak i kod vožnje bicikla, jer se valda jače oslanjam na ruke.
    Uzrok kod mene je vratna kralježnica. Tome pridonosi i slabija cirkulacija.
    Nakon što mi je to konstatirano išla sam na fizikalne terapije . Više ne idem ni doktoru ni na terapije, živim sa time , vježbam kad god mi se ukaže prilikai to je to. Tko 100 godina boluje, dugo živi

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni trnu ruke zbog visokog tlaka.

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Možda i meni trnu ruke zbog tlaka. :? Nisam ga dugo mjerila ali sam u trudnoći, pred kraj, imala dosta visoki tlak. :?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

menitrne na lijevoj ruci mali prst i kao da mi je stalno malo ukocen

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo, promijenila sam jastuk. MM u petak kupio dormeo jastuke. Mogu reći da su dobri. Ne trnu više ruke. :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •