Dvojba je između dva ista stroja različitih centrifuga i ~300kn. Zanima me ako netko ima iskustvo različitih centrifuga da malo opiše.
Hvala
Dvojba je između dva ista stroja različitih centrifuga i ~300kn. Zanima me ako netko ima iskustvo različitih centrifuga da malo opiše.
Hvala
ja ne znam za tak velik broj okretaja
al ja sam svoju s 1000 jako brzo smanjila na 700
previse mi je unistavala ves
ja sam isto cula savjete da uzmem sa manje okretaja radje nego sa vise jer nema potrebe da ti iscijedi vodu do zadnje kapi, 1000 okretaja je sasvim dovoljno, i 800 je isto u redu, nasa je od 1000 i jako smo zadovoljni.
ja imam od 1200
dobro je ako nečem moraš dušu iscijediti i manje moraš sušilicu pogoniti, al ko što reče mukica, dosta uništava veš
ja sad centrifugiram na 700 (šareni) ili 900 (bijeli)
imala 1000 sad imam opet 1000 ali drugi proizvođač. dan i noć. iz prve mi je veš izlazio potpuno mokar, iz druge skoro suh (ali zgužvan). s prvom mi 1000 nije bilo dovoljno, s drugom je 1000 previše...
pa sad znaj...
nisam baš pomogla, jel da![]()
ja imam mogućnost na našoj 400-800-1000-1200. uvijek koristim 800 i to sasvim ok ocijedi robu. za plahte i ručnike eventualno 1000, 1200 nikad nisam koristila.
e da, ali ono što mi je najbitnije kod mašine je da ima mogućnost odvojenih programa temperature i dužine pranja. da mogu npr. staviti robu da se pere na 40, ali duži program.
ja na 1000 stavljam samo ono sto zelim da se jako brzo osusi i sto mi nije zao unistiti. npr. pelene, navecer stavim susit, ujutro su vecinom suhe :shock:
a 1200 mislim da bi mi koristilo kao susilica![]()
meni je vaznije od broja okretaja cinjenica da imam veliki izbor temperature i broja okretaja, i da ih mogu kombinirati kako mi pase
mi valjda jedini još imamo ovu s 400 okretaja i ne da se uništit, mamicu joj!![]()
Naša ima mogućnost pranja na 1400 okretaja. Nakon pranja veš je skoro suh pa sam se ponekad pitala jel se uopće oprao. S druge strane, na toj brzini stvarno trga robu. Neke majice su mi se potpuno uništile dok nisam skužila u čemu je stvar.
Sad stavim na max 1000 (bijeli veš, plahte i sl),a većinom na 800 i zadovoljna sam. Dovoljno se iscijedi, a opet nije previše zgužvano i lakše se pegla (ako i treba). Je da se malo duže suši, ali ništa strašno.
Meni je isto važnije da mogu kombinirat temperature i dužine pranja, ali ova moja ima unaprijed određeni program. Većina programa mi trajeeee, po dva i pol čak tri sata.Nije mi jasno kak to nisam skužila kod kupovine.
Mi imamo sa 1200 okretaja, to koristim za bijelo, pogotovo za debele ručnike i stvarno je gotovo suho, ali čini mi se da meni više sušilica "troši" stvari nego centrifuga. Pogotovo se to vidi na rubovima ručnika.
Za šareno uglavnom stavljam na 600, pa ponovim ako ide i u sušilicu jer mi inače na nižoj temp ne uspije osušiti.
Mislim da nije neka velika razlika u suhoći, i da je 1000 sasvim dosta.
Imam 1400, prije toga stara masina je imala 1200 i sve centrifugiram na 1400.
Nista se nije unistilo, samo se brze osusi.
Bolje uzmi sa vise okretaja.
ja imam 1000. koristim najčešće 800, zatim 600 a 400 i 1000 vrlo rijetko.
E to bih ja!!! To je puno važnije, a još ako možeš birati i ovo 400 - 800 - 1000 to jeo nda idealno!!!cvijeta73 prvotno napisa
Nisi jedina, i ja isto čekam da crkne, pa ondak upujem ovakvu ko cvijetina.thalia prvotno napisa
Pa tak sam ja to skuzila..kao poantu..da iscijedi vodu i da mi je ujutro suho. To je spas za male stanove.meda prvotno napisa
A to sto mozda malo unisti robu nije mi bed..uostalom sve ono finije perem na manjim temperaturama i s manje okretaja.
Jedino mi ovo 1200 unisti slike na nekoj robi,pa Buba nije happy. Al bolje mi je tako nego da se stalno popikavam na susilo.
A masinu imam neku..ja je zovem smemirska..jerbo ima hrpu stvari za birat, kombinirat..
Davore, evo ovako: naš stroj ima 1100 okretaja, no, međutim, nije stvar samo u tome što uništava veš, nego je takav veš, kad izađe iz perilice sa centrifugom 1100 ubitačno teško za popeglati! Ako imaš gospođu koja ti inače pegla, onda ti ovo možda neće biti važno, ali ako to samo radite, jao si ga vama! Stoga ja koristim centrifugu na max 900 okretaja.
The rest is up to you!
Nista ne stavljam na vise od 1000 okretaja centrifuge. I to mi je previse.
moja ima 600 i 1200 okretaja.i uvjek je na 1200 .Moram priznati da nisam primjetila da unistava ves, ali mozda zato sto je uvjek na tom visem broju okretaja.
ves mi izade stvarno "gotovo suh".A to mi i odgovara radi susilice koja nije bas nesto!
Nasa je 1400 i nikad ne koristim toliko okretaja, smanjim na 1000 i to za bijeli ves, ostalo nastojim na 700 ili 800. Ipak, ako je manje okretaja, teze je susilici pa trosi vise struje. Iako, sad i ne susim u susilici tako cesto, ali plahte i velike stvari mi se ne da razvlacit po stanu.
Cinjenica je da unistava ves cim je veci broj okretaja.
I ja!Rene2 prvotno napisa
![]()
Dobila sam je kao vjenčani poklon i nikako da krepa, a ja bi jaču centrifugu.
Što je najbolje, par puta je bio majstor za neke manje popravke i svaki puta ponavlja kako je to dobra mašina...![]()
pa salzem se, al meni i s 1000 dosta iscijedi, i do ujutro bude vecina vesa suharetha prvotno napisa
jos mi je dobro sto mogu narihtati koliku kolicinu perem, o tome dosta ovisi duzina pranja
i sto ima tajmer, pa se moze narihtat kad hocu da pocne prati
da i ja sam imala slicnu dvojbu
na kraju smo kupili onu od 800 a nikad u zivotu je nisam ni ukljucila na toliko jer vecinu centrifugiram na 600 i sasvim mi je dovoljno.
Nije stvar samo u broju obrtaja, neke vise guzvaju i unistavaju na manje, a neke samo iscede i sve bude ok.
Ugl 1000 obrtaja je sasvim ok za susilicu.
Mi smo nedavno kupili novu sa 1000 okretaja - sasvim sam zadovoljna, ne guzva nista vise nego ona od 800 okretaja.![]()
imam 1000 okretaja i prezadovoljna sam, jer mi je ves skoro suh, a to mi je jako vazno po zimi, da se ne mora danima susiti
nisam primijetila da unistava ves (na koji nacin unistava onima kojima se to dogadja?), ili da je jace zguzvan (ja sam od onih koje ne peglaju, i ako rasirim dobro na susilu, sasvim je ok i nema potrebe peglati)
Eeee... to ja imam na moru - Končareva perilica ARDO - fenomenalno nešto! Pere izuzetno tiho, u dosta vode (konačno!), biram duljinu pranja, temperaturu, pola punjenja/cijelo punjenje...cvijeta73 prvotno napisa
Kad se sjetim ovog mog Elecrtoluxovog aviona doma u kupaoni... uf!
On topic: smanjujem broj okretaja na minimum; velik broj okretaja mi je uništavao veš.
I ja imam ovu, ali ne čekam da crkne već se bojim tog dana. Pere mi fantastično, ne bih je dala nizašto!thalia prvotno napisa
Moze biti, ali ovisi o masini.Lucija Ellen prvotno napisa
Poslije ubacim u susilicu koja ga izravna, i sve OK.
![]()
imam onu sa 1200 okretaja i nikad ne koristim tako jaku centrifugu, nego uvijek na 800!!
Deaedi prvotno napisa
ma znas kaj, bas sam si razmisljala poslije o napisanom, zguzva mi jaka centrifuga ako je ves masina jako puna, ali ako nije ono ful nakrcana, onda ne. No meni je jedan mehanicar rekao da je z aves masinu zdravo da je ful puna a ne na pola, pa je nastojim natovarit. No ako su kosulje u pitanju, pazim. Tko bi to peglao...
potpisujem!emily prvotno napisa
moja je 1200, i prezadovoljna sam s njom! osjetljivije stvari perem na 800 ili 600, a sve ostalo na 1200!
ništa nam od robe nije uništeno, a ne bude ni zgužvano!![]()
Kad kazem unistava mislim na razvuce. Nikad majice niti finiju robu ne stavljam na jaku centrifugu, samo rucnike, krpe i neku posteljinu (ne svu).
imam gorenje s mogućnošću biranja brzine od 0, 400, 800, 1000, 1200 i 1500 okretaja
sad ću ispasti kao totalni autsajder - bijelo vrtim na 1500, sve ostalo na 1200
nakon 4 godine korištanja mašine ~5x tjedno niti jedan komad veša mi nije uništen, a kamoli strgan
niti mi veš ne izlazi iz mašine zgužvan, pa niti ne peglam![]()
Naša je preko 30 godina stara, Zanussi Končar 8) Dobili smo ju već jako rabljenu prije 15 godina kad smo se vjenčovali i sada je konačno došla u fazu da nam daje signale da joj se više baš i ne da. Zove se Blanka, a ime je dobila zato jer zaistač pere zaistač bijelo. Ženin stric od kojeg smo ju dobili je u međuvremenu sahranio nekoliko "novih" perilica. Osim izmjene trulih crijeva stvarnih kvarova nije imala do lani kada je otkazala dozirka (koju niti ne koristimo), a sada su joj proškripali ležajevi/simeringi i to je valjda to. Umire od artroze.thalia prvotno napisa
Hoćemo kupiti nešto pošteno i imamo prohtjeve kojima se izbor jako sužava: više od 5 kila, klasične komande, manja dubina... na kraju je ostao izbor ove dvije gore spomenute (Končar) i sve sugestije su stvarno dobro došle i svima se zahvaljujem.
Uostalom, za spoznati punu važnost vešmašine u životu obitelji svakako pročitati ovaj post: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=70063
Davor, ja mislila da je Blanka jer skače ko
Blanka Vlašić![]()
ja imam bosch maxx 7 kg, 1200 okr, veš super, nije zgužvan....sve vrtim na 1200magriz prvotno napisa
Davore,![]()
zamisli ti to 30 godina, vau....
koja je razlika?
veca centrifuga bolje i jace ocijedi ves (super za male stanove) ali nakon nekog vremena stvarno unisti ves.osim sto je dosta zguzvano (sto je meni za ocekivat ako zelis da iscijedi svu vodu) pocele su se radit male rupice na nekim stvarima.
recimo, skoro vise od pola gacica od malog su mi rupicaste pa svakih par mjeseci kupujem nove. (sva sreca da ih i preraste pa mi nije toliko zao). Ali par majica ne mogu prezalit.
Prije sam skoro sve prala na 1300okretaja, sad samo bijeli ves, rucnike, posteljinu. ostalo smanjim centrifugu. izuzetak jedino kad mi je hitno da se brzo posusi.
ugl, moj zakljucak da je 1000 okretaja cisto dovoljno. ako imate mogucnost da birate i vise, nije na odmet, mozda ponekad dobro dode.
da, sve se može kombinirati, sve je posebno - dužina pranja, temperatura, broj okretaja. još ima i mogućnost dodatnog ispiranja, predpranja i odgode pranja - što mi isto super dođe zbog jeftine struje po noći. tako da sve naštimam navečer i odgodim pranje za par sati. sve onako na gumbiće naštimaš. i ima mislim 6 kg.Rene2 prvotno napisa
obožavam ju.![]()
a što je najbolje, izabrao ju je mm, i bila je među jeftinijima, mislim u pevecu. samsung. i, kad je došao doma s njom, zvocala sam mu da kako je mogao kupiti najjeftiniju veš mašinu i to još samsung, i da nikad nisam čula za samsung veš mašine i da šta nije mogao izabrati neku normalnu - candy ili končar. sve sam porekla izgovoreno![]()
imam od 1400 al koristim samo 800
mislim da trebaš uzeti u obzir da končar nekad i danas možda nije ista stvar. moja baka kad joj je riknuo njen končar nije htjela niti čuti za neku drugu mašinu jer 'ova provjereno radi bez greške preko 30 godina, nikad ju nije popravljala, samo jednom gumu mijenjala'. nema do končara.
novog končara je u 4 godine servisirala nekoliko puta. sad priča glasi 'nekad je končar...'
candy od 6 kg,1000 okretaja ,sasvim dovoljno iako najčešće koristim 800,uska je i punjenje odozgora
koristim 1000 okretaja, uvijek. nisam primjetila da trga veš, nego da ga na tim okretajim jako gužva ako je prepuna mašina. ali ja sve odvajam po bojama i perem odvojeno (nisam baš ekološki osvještena kad je to u pitanju), tako da manje količine veša nisu baš jako zgužvane. nakon toga veš ide u sušilicu, pa mi nije važno koliko mašina zgužva veš.
Moja mašina ima od 500-900 okretaja. Koristim uvijek opciju 500 jer ne peglam a kad je naštimana na brže roba mi bude prezgužvana
a ne, ne, ima nas jošthalia prvotno napisa
![]()
neki dan riknula, remen puknuo.
Kako mi je roba bila unutra, zamolila sam šogi da kod nje operem.
majke ti mile koja razlika!! ona ima 1200.
Istrpala ja robu u košaru i krenem ju dignuti onako uobičajeno - skoro mi je odletila u zrak jer sam se pripremila na dizanje malo većeg tereta..
bijah osupnuta.
pregazilo nas vrijeme thalija, vrijeme je da uzmemo macolu i udri po mašini..