Imamo jednu prekrasnu bijelu flis jaknicu ali ima flekicu koja se ne da van. Ima tko kakav savjet kak da ju izvučemo? Hvala
Imamo jednu prekrasnu bijelu flis jaknicu ali ima flekicu koja se ne da van. Ima tko kakav savjet kak da ju izvučemo? Hvala
jesi probala:
stavit direktno na flekice malo detrđenta za suđe?
sapunom za skidanje mrlja?
onim sapunom šta su naše bake prale robu (meni bi fleke jedino na kraju s njim otišle)? i naravno mukotrpnim trljanjem između ruku.
Bitno da je jaknica bijela! Problem bi trebalo riješiti nekoliko kapi obične varikine primijenjenih na zaflekana mjesta. Kad vidiš da su mrlje izblijedile, dobro isperi i osuši...
Napravi otopinu od 1 litre tople vode, pola žličice deterdženta za posuđe ili tekućeg deterdženta za rublje i 1 žlice bijelog octa.
Ostavi poflekanu odjeću u toj otopini 15 minuta i odmah ubaci u vešmašinu. Nemoj da ti se otopina osuši na rublju.
Ovo bi trebalo vrijediti za sve fleke od citrusa.
jel to alkoholni? i mi smo puni fleka od mandarinaRene2 prvotno napisa
![]()
hvala vam. probam, pa javim kaj je djelovalo![]()
Vanish sapun na mrlju i trljaaaaaaaaj
Mene je obično stah varikine jer ako nije 100% pamuk onda zna ostati žuta mrlja nakon što se opere. :/Dream prvotno napisa
A sapun iz DM-a za mrlje, onaj baš denk mit? Nama nekad pomogne, ali ne baš uvijek. Ako se odmah pere nakon zaprljanja da, inače puno teže ili nikako.
Jel netko probao ovo s octom? Mi smo isto puni ovakvih fleka.