Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: beba neće da jede

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno beba neće da jede

Iman bebu od sedam i pol mj.,budna neće da jede apsolutno ništa od trećeg mj,od tada jede samo kad spava.Razgovarala sam sto puta sa pedijatricom ali ona kaze da je beba jednostavno takav tip i njih to puno ne zabrinjava jer napreduje na kilaži oko 500 g mjesečno.Trudim se da jede budna ali svaka kaškica je borba da ne povrati.Voće i drugu hranu nece ni da okusi,ako joj dam silom sve mi povrati. međutim beba je rođena ranije mj i pol od 1500g.Molim ako netko ima sličnih iskustava ili neki savjet da se javi.
    Unaprijed hvala!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pročitaj ovo, možda pomogne: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ht=led+weaning
    Nemam inače jako puno iskustva s takvim problemima...
    inače, da li dojiš?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moje prvo dijete je bilo takvo. od 2,5 mj nije htio jesti. strava i užas kako sam se patila, nema šta nisam radila da ga nahranim. on je odbijao i cicu i bočicu. kad je počela dohrana je bilo za nijansu bolje, ali ugl. užas. isto je slabo dobivao na kilaži. išli smo i na svakakve pretrage, ništa. to je takvo dijete i gotovo. i dan danas je takav. oboružaj se strpljenjem i živcima

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala puno,ne nedojim je jer je bila dugo u inkubatoru pa nije ni znala sisati,navikla se na bocu jer je njoj to bilo puno lakše,a u međuvremenu sam ostala bez mlijeka.opet hvala vam!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pitam zato što kad je moja štrajkala nisam se toliko brinula jer je ipak imala cicu...
    inače štrajk je prestao tek kad smo odustali od kašica i dali joj da jede rukama kao što piše u onom linku. Pokušaj, možda joj bude zanimljivije. kad joj guraš žličicu u usta lako izazoveš kontraefekt.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

baš sam joj danas dala mrkvicu da jede prstićima,odgrizla je mali komadić i opet je imala reakciju na povraćanje,pa sam probala sa pireom,opet isto.nadam se da će sa vremenom prestat,ali neznam do kad će to trajat,pitam se zašto se uopće trudi povratit čim osjeti da joj je nešto u ustima,osim na koricu kruha,ha barem nešto

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hm, i moja je jedino na čisti pire od mrkve imala baš reakciju na povraćanje. Ostalo ili je htjela ili nije htjela, ali baš na mrkvu joj se digao želudac (danas obožava kuhanu mrkvu i svo kuhano povrće).
    Jasno mi je da ti nije lako jer je rano rođena i imate problema s težinom, ali možda bi pomoglo da je pustiš bar ponekad pred tanjurom na kojem ima više komadića različite hrane da istražuje bez pritiska i sama stavlja u usta.
    Nije li vam prerano za kruh, zbog glutena? Probaj radije s rižom, ako prihvaća!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ok, pokusat cu. Hvala

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

možda bi pomoglo da je pustiš bar ponekad pred tanjurom na kojem ima više komadića različite hrane da istražuje bez pritiska i sama stavlja u usta.
    samo još da dodam, to se preporuča raditi dok i ostatak obitelji jede. Tako su više motivirani. Napraviti će i puno nereda, obuci je u staru odjeću, a možeš i prostrti novine po podu. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •