Results 1 to 13 of 13

Thread: Mislim da je pojela malo FIMO mase..

retha's Avatar

Default Mislim da je pojela malo FIMO mase..

Dakle..Zbilja ne znam kako joj je to palo napamet..do sad nikada nije izvela takvo nesto. Ok nije bilo namjerno..i ja sam kokos sto nisam objasnila bolje.
    Radili smo ukrase od fimo mase (zna da ukrasi nisu za jelo)..od malo mase sam joj dala da napravi puza..ona je pomijesala s playDoh plastelinom i napravila malog sitnog puza.
    Stavila sam sve peci..puza sam ubrzo izvadila zbog tog plastelina unutra (malo se dimilo)..cekala da se malo ohladi i dala joj puza..odem na sekund (naravno to uvijek tako biva) i cujem mumljanje u objasnjavanje kak nije fin, gotov..nije za jesti..a puz u ustima..
    Nis..napravila sam namjerno paniku da skuzi kolko je opasno (inace ne ragiram tako u stresnim situacijama)i da sve proba ispljunut..sto je napravila..isprali vodom..dva puta oprali cetkicom i zubnom pastom..ispljunula sve kaze ona. I kaze da nista nije progotala jerbo nije valjalo.
    Al ja sam svejedno zabrinuta.
    Jel netko imao slicnu situaciju? S fimom?
    Pliz..jel trebam radit paniku?! :?

marta's Avatar

Pa sta pise na ambalazi od fimo mase?

retha's Avatar

Bacila...
    Nije na hr pa sam samo preletila..nesto u stilu nije za klince mlade od 8god, i ne stavljati u usta..dalje se ne sjecam..
    Ajme, blesava sam.
    Ona dijeluje ok..pije jede..gnjavi uokolo al meni opet nije svejedno.
    Mozda netko doma ima fimo pa da mi procita.. :/

marta's Avatar

Ja nazalost nemam, ali sigurno ima na forumu netko tko ce ti prepisati upute na hrvatskom. Bit ce to sve u redu.

retha's Avatar

ma zapravo sumljam da kazu nesto pametno te upute..vjerojatno da se usta moraju isprati..sto mi je logicno bilo u tom trenutku.
    A tko cita podforum zdravlje djece..i ovo ipak nije sokantan naslov ko s onom Jankov baterijom..uf.
    Nis..fala na javljanju..
    Sama sebi vibram~~~~~~da nebu nis.

dorotea24's Avatar

Ja sam na netu uspjela naći tek da je to posebna vrsta polimer gline. A zašto ne nazoveš onaj broj telefona što su napisali ovdje na forumu, neki zavod......uh ne sjećam se sada.
    Znam kako ti je jer je Patrik jednom popilo Likvi pa smo morali u bolnicu. No tvoje je dijete već dovoljno veliko da ne bi pojelo nešto tako ogavno.
    Evo i od mene~~~~~~~~~~~~~~~

malena beba's Avatar

nadam se da nece biti nista ~~~~~~~~~~~~~~~~

Probaj nazvati: Institut za medicinska istraživanja u ZG - Centar za kontrolu otrovanja

tel: 2348 342

retha's Avatar

Hvala na broju..odmah sam zapisala i stavila na vidljivo mjesto.
    Kako ne zivim u cro uopce mi nije napamet pao taj broj..a zapravo mogu zvat s Skype-a za male pare.
    Nadam se da ipak nece trebati, Buba se cini ok..jedino sto od onda nije kakala.. :/
    A to je cudno za nju..ona vrsi velku nuzdu jednom il dvaput dnevno redovito..pa mi je ovo sad malo cudno..pogotovo sto zelim provjeriti jel neki komadic zalutao u stolici.
    Hvala svima na vibrama, napisanim i nenapisanim.

pomikaki's Avatar

ja imam ovdje paketić Fima, ali piše samo "Pažnja, prije upotrebe pročitati upute, slijedite ih i sačuvajte za referencu. Za djecu preko 8 god, pod nadzorom odrasle osobe". To je sve, ne znam na koje upute misle, osim ono na kojoj temperaturi peći :? Ništa drugo ne piše.
    Valjda ne će biti ništa, da je jako opasno pisalo bi više o tome što učiniti ako se proguta, premda sam već čula da nije dobro udisati pare ili koristiti pribor za modeliranje i pleh na kojem ste pekli fimo za hranu.

Za svaki slučaj, možeš nazvati pedijatra, eventualno hitnu (ne znam da li bi ovo zadnje bilo previše :/ ) ili možda trgovinu gdje ste kupili (npr Chemaco u Zagrebu) pa pitati koliko može biti štetno.

retha's Avatar

Fimo uvijek pecem na foliji koju poslje bacim.
    Pokusavam zaboravit to i nadam se da je sve ok.

Osoblje foruma apricot's Avatar

koliko je pojela?

retha's Avatar

Ona tvrdi da nije nista progutala. Puz je bio velicine 2, 2 i po cm..
    Evo malo prije je kakala..sve izgleda normalno, smrdilo normalno.. :/
    Sta da zovem taj broj ipak..jel oni rade cijeli dan uopce?
    Uopce ne znam zasto sam joj taj fimo dala..