Citiraj ZIMA prvotno napisa
Isto tako mu se zna dogoditi da ne napravi ništa 'novo' tri tjedna a onda me u par dana iznenadi kako je napredovao.
Ovo je jako točno. I moj K je rođen 2 mjeseca ranije i neke stvari je radio kako bi trebao prema pravoj dobi, a neke čak i malo kasnije od korigirane dobi (iako tu uvijek postoji taj šire razdoblje tolerancije).

Npr. sam se počeo okretati s leđa na trbuh s 5,5 mj (3,5 korigirano), što je ful napredno, a sam se posje "tek" s 10mj (korigirano 8). Ali to posjedanje nam je stvarno došlo "preko noći" - nikako nije htio biti na sve četiri jako dugo vremena i onda je sam počeo dizati guzu i za dva dana se i sam posjeo (taman 5 dana prije posjete fizijatru - koji je bio jako zadovoljan njegovim motoričkim sposobnostima i pitao nas je zašto smo uopće došli). Na našu veliku radost 10 dana nakon pregleda propuzao je super pravilno i sad je baš pravi puzač koji se već diže na koljena i nogice.

Ono što sam htjela reći - dugo, dugo nikakav pomak i onda sve odjednom u 10-14 dana. Nama je fizijatar rekao da nam ne preporuča nikakve vježbice jer bismo time samo poremetili njegov ritam napretka. Jedino što sam samoinicijativno radila od njegovog 3-4 mj. je bebi fitnes (uz konzultacije s FT, frendicom)

Želim i vama brzi napredak!