Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Antibiotici u trudnoci

selma_sa

Početno Antibiotici u trudnoci

Pozdrav svim trudnicama na ovom prelijepom forumu.
    Imam jednu dilemu i mali strah, pa pomislih da podjelim ovdje mozda neko je imao slicno iskustvo. Naime, ja sam 16 tjedana trudnoce, i imam upalicu mokracnog mjehura i kanala te mi je stoga DR propisala antibiotike 2X svako 12 sati ( 1 kapsula je 500 mg) a zovu se CEPHABOS (cefalexin). Da li je iko od vas zenskih imala slicnih problema i da li je uzimala ove ili neke druge antibiotike? Mene nekako strah toga mada je DR rekla da je to sve normalno i da je u redu da ih uzimam,....Dileme dileme,...hvala puno cure.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ah cuj,

Meni se cini da je najbolje bez ikakvih tablest u trudnoci, ali opet postoje situacije kada se mora.
    Tvoja situacija mi se cini takvom!Obzirom da doktorica zna da si trudna ,a prepisala ti je antibiotik, mislim da se nabi trebala brinuti!

Bitno da rjesis upalu!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i dobro dosla!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hy ja sam 4 puta pila antibiotike od sumameda,novocefa eritomicina i neznam jos jedne. sumamed pila s 6 tj.trudnoce. kazu da prva 3 mj.su najrizicnija a ja pila najjace tablete. sad imam bebu koja je zdrava,normalna ko da nije bio mali ovisnik u busi

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

cefalexin je inaćica ceporexa, a koliko znam on se može pit u trusnoći

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Selma nemoj previše brinuti. Najvažnije je da rješiš upalu. Večina nas popije jednu-dvije-tri kure antibiotika u turdnoći. A neke cure čak i više. Postoje ti antibiotici skupine B koji nisu opasni u trudnoći, i to su jedini antibiotici koje doktori prepisuju trudnicama, pa je i taj tvoj vjerovatno takav.

I od mene WELCOME

selma_sa

Početno

Drage cure, stvarno ste super,...od srca vam hvala,...
    jeste Roza, ovo je skupina B antibiotik, i jos sam se cula sa jednom frendicom i ona mi je takodjer rekla da je to pila bas skoro tako da mi je sad barem malo lakse uz vas sve, mada je i DR bila super cool i sve pojasnila,...mama mi je digla uzbunu a i MM je bio odlican, stoga, hvala puno jos jednom, nisam vidjela ovu temu na forumu zato sam i pisala inace sam jako zauzeta citam vas pratim itd. ali nemam vremena ovo je bio neki kao alarm za mene pa sam morala da se javim
    Pusa svima

selma_sa

Početno

Sorry, u zurbi zaboravih da vam se zahvalim na dobrodoslici, hvala drage cure

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam ti pila u 12tj eritromicin, a u 19tj sumamed...vidim da je jako puno trudnica pilo antibiotike i vjerujem (iako kad sam ih pila bila sam u panici i isto tražila slična iskustva) da niti jedan doktor ne bi dao trudnici da popije nešto što bi naškodilo bebi...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ANA132 prvotno napisa
    Ja sam ti pila u 12tj eritromicin, a u 19tj sumamed...vidim da je jako puno trudnica pilo antibiotike i vjerujem (iako kad sam ih pila bila sam u panici i isto tražila slična iskustva) da niti jedan doktor ne bi dao trudnici da popije nešto što bi naškodilo bebi...
    Potpis.
    Antibiotici i drugi lekovi se uvek trudnicama daju samo kada je benefit veći od rizika

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja nažalost pijem 4. antibiotik...a sve zbog borbe s raznim bakterijama koje su se pojavile u trudnoći ....1. amoxcil za streptokok i riješila ga se, pa 2. klavocin za cistitis (upala mjehura) , pa 3. cefaleksin zbog e.coli i nije mi pomogao i sada 4. novocef....katastrofa ...a prije trudnoće nikad problema s bakterijama

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja sam pila taj glupi cefalexin. To je neki užasno stari antibiotik pa je pola populacije već imuno na njega. Nakon toga, moja nova ginekologica koju obožavam je opalila penicilin i ubila sam konačno E coli koju sam vukla, pa ono...par godina. Evo već dva mjeseca sve super, da pokucam o drvo.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja sam pila antibiotike zbog E. coli. U 6. tjednu sam najvjerojatnije od nje prokrvarila, a imala sam je i na brisu i u urinu. Prije toga ništa. Čak sam i prije trudnoće vadila nalaze i bili su u redu. Pila sam Novocef, Penbritin i Klavocin. Kad sam počela pit prvi antibiotik naišla sam na net-u kako je neka žena dobila antibiotike radi E. coli, ali je bila trudna i nije ih htjela piti pa je nakon poroda završila u bolnici. Beba je bila o.k. ali se njoj sve nešto iskompliciralo, jedva je ostala živa (ne sjećam se točno što)pa je molila sve žene da ne razmišljaju kad im doktor da antibiotike jer je to za njihovo zdravlje... od tada nisam razmišljala trebam li ih piti ili ne, a nakon jednih, pila sam druge, pa treće. Na koncu sam je ´iskorijenila´ i hvala Bogu sad imam prekrasnog, zdravog dječaka.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jako sam puno antibiotika popila općenito u zadnjih par godina, a i u trudnoći, jer se ne mogu riješiti gino i uroinfekata. Ako je ginićka tako preporučila, svakako popij, jer veće štete mogu biti zbog neliječenog uro ili ginoinfekta u trudnoći (da bakterija prijeđe na bebu, da izazove spontani), od toga što će antibiotik napraviti plodu - ja bih tu vjerovala liječničkoj prosudbi. Moja se curica rodila zdrava, a imala sam u trudnoći streptokok b, ešerihiju, klebsiellu pneumonie, enterokok (dobro, on nije neko čudo) i zbog svega toga sam pila antibiotike. Doduše, bakterije i dalje divljaju, ali neliječeno mogu svašta izazvat - od teške urosepse, ako je ginekološki može na kraju dovest do upale jajnika ili upale zdjelice i svačeg nečeg, znači da ih treba držat pod kontrolom.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja imam povišen crp i leukocite, ali to je tako stalno, vrijednosti se minimalno smanjuju i povečavaju od vađenja krvi do vađenja. Brisevi svi sterilni, urinokultura super...i sad mene zbunjuje, što bi ja to mogla imati da moram piti antibiotik? :? Inače mi je prepisala Novocef 2x500 dva tjedna.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

to je isto normalno u trudnoci, al malo poviseno, kolko je tebi?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Leukociti 16 Crp 20
    Tako stoji več dosta dugo, a ovi leukociti su mi uvijek ovoliki. Dok govori da moguče da imam frku sa zubima a da nisam ni svjesna - što ja čisto sumnjam jer ih fakat pazim ili eventualno neku kroničnu upalicu.

A znam da nisam baš izlječila upalu uha, nego samo zalječila, ali ne znam sad da može bit od toga? Ne boli me, al mi stalno nešto curka...

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Povišeni CRP i leukociti su znak infekcije. Ne mogu je locirati pa su dali antibiotik širokog spektra...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja se ne sjećam tog CRP-a Ali znam da sam cijelu prošlu trudnoću imala povećane leukocite i to dosta i da mi od 100 doktora koji su tada imali posla samnom, niti jedan nije rekao da je to nešta čudno i da bih zbog toga trebala nešta uzimati :/

Što se tiče antibiotika, sad sam u ovoj trudnoći morala popiti antibiotike zbog ešerihije u urinu. Hvala Bogu pa je nestala sa prvom turom antibiotika :D

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Ja se ne sjećam tog CRP-a Ali znam da sam cijelu prošlu trudnoću imala povećane leukocite i to dosta i da mi od 100 doktora koji su tada imali posla samnom, niti jedan nije rekao da je to nešta čudno i da bih zbog toga trebala nešta uzimati :/

Što se tiče antibiotika, sad sam u ovoj trudnoći morala popiti antibiotike zbog ešerihije u urinu. Hvala Bogu pa je nestala sa prvom turom antibiotika :D
    također . se mozda i isto zovemo??? idem lec jedan dan malo ranije...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

očito si mi sestra po mukama

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I ja pila 4 ture antibiotika u trudnoći radi ešerihije, sad kad se sjetim smrznem se. Hvala Bogu, mali se rodio bez ikakvih posljedica. Ešerihija misteriozno nestala pri porodu i otad se ne vraća.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Večina nas popije jednu-dvije-tri kure antibiotika u turdnoći. A neke cure čak i više.
    ovo naprosto nije istina. koja to većina ? većina trudnica na ovom forumu ? većina trudnica u Hr ? većina trudnica u nekoj drugoj zemlji ?

mislim, uz redovne i detljane kontrole prije svega prije trudnoće i za adekvatnu skrb u vrijeme trudnoće, prije svega što se tiće imuniteta (!) nemaju se što piti antibiotici. zapravo je vrlo rijetko da žene u trudnoći moraju piti antibiotike, a pogotovo ne 2 - 3 kure ili čak i više. :shock:
    takva klinička slika žena u trudnoći nikako nije niti normlano niti uobičajeno niti većina !

ma strašno, od kuda samo kupite takve informacije nije mi jasno.

jedna stvar je utješiti, a li sasvim druga javno tvrditi ovakve stvari, sorry.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja neki dan završila s kurom cefalaxina, popila 2 kutije, 2 ujutro 2 navečer, sva se jana naživcirala dal bi ih pila ili ne , ali ešerihija je podivljala i doktor rekao da je s čajevima neću riješiti i da ove tablete ne bi smjele utjecati na bebu...ja se nadam da će na sljedećem nalazu biti sve ok što se tiće ešerihije, a kod ginića bila i reko da je beba dobro

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

treba dobro procijeniti: nije se dobro trpati antibioticima bez potrebe, ali u slučaju ozbiljnije upale moraju se uzeti jer tad posljedice mogu biti dalkeo ozbiljnije

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj moia prvotno napisa
    Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Večina nas popije jednu-dvije-tri kure antibiotika u turdnoći. A neke cure čak i više.
    ovo naprosto nije istina. koja to većina ? većina trudnica na ovom forumu ? većina trudnica u Hr ? većina trudnica u nekoj drugoj zemlji ?

mislim, uz redovne i detljane kontrole prije svega prije trudnoće i za adekvatnu skrb u vrijeme trudnoće, prije svega što se tiće imuniteta (!) nemaju se što piti antibiotici. zapravo je vrlo rijetko da žene u trudnoći moraju piti antibiotike, a pogotovo ne 2 - 3 kure ili čak i više. :shock:
    takva klinička slika žena u trudnoći nikako nije niti normlano niti uobičajeno niti većina !

ma strašno, od kuda samo kupite takve informacije nije mi jasno.

jedna stvar je utješiti, a li sasvim druga javno tvrditi ovakve stvari, sorry.
    Daj Moia nabrijana si kao i uvijek i želiš se na svakoj temi raspravljati. Stojim iza ovog što sam rekla. Masu nas ima nekakve bakterijice u urinu il na vag.brisevima i dokori ti daju antibiotik. Neka od nas dobije upalu uha, il gripu ili bilo šta drugo i opet dobije antibiotike...nisam rekla sve žene piju i da je to pravilo, al da, večina žena iz ovog il onog razloga popije antibiotik. Ne vidim što je u ovoj mojoj tvrdni tako STRAŠNO!!! Daj se skuliraj...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •