Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 215

Tema: premalo dobiva na tezini u zadnja dva mjeseca

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno premalo dobiva na tezini u zadnja dva mjeseca

Danas sam sva sretna išla na kontrolu kod pedijatrice i jedva čekala kada će mi Bibija izvagati da vidim koliko je napredovao.
    Kažem sretna jer iz njegovog ponašanja nisam mogla uočiti da je gladan, mlijeka imam dovoljno (jer nakon podoja kad stisnem bradavicu ono još izlazi), dojen je na zahtjev,...
    Kad ono tuga, jad, čemer - u zadnja dva mjeseca samo 400g. Moram napomenuti da je on beba koja je odlično napredovala kada smo naučili dojiti: rođen sa 3850, 1mj 4250, 1mj i 7dana 4950, 2mj 5940, 2mj i 20dana 6430, 4mj 7670, i SADA s 5mj i 20dana 8030.
    Ja znam da je on dosta težak, ali je napredovao malo i sada mi pedijatrica preporučuje da mu nakon svakog podoja dam malo adaptiranog. Prolem je u tome što je on izgleda lijen sisati čim oslabi protok mlijeka i treba povlačiti.

Šta da radim, očajna sam jer bih htjela samo dojiti bez umjetnog mlijeka?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ajme meni, on je tako lijepo primao, pa gdje bi stigao da nastavi tim tempom. Normalno je da se prirast smanji s 5-6 mj.
    Ali nije mi jasno čemu adaptirano, on je 6 mj. kako ti pedica nije savjetovala dohranu. Da li ti se čini da češće traži jesti?

Početno

Ja sam isto taman htjela pitat to...Pa on za desetak dana ionako kreće pomalo s dohranom, šta će mu još pored toga i adaptirano :/

Onak...za isključivo dojenu bebu ima sasvim solidnu kilažu...Vele da treba poduplat porođajnu težinu do 6 mjeseci starosti djeteta, to je kao neki prosjek...koliko vidim tvoj mali je itekako to napravio...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam to isto mislila pa sam je i upitala da li da počnem s nadohranom, a ona meni da neka mu nadodajem adaptirani tjedan dana pa da dođem na kontrolu i onda ćemo o dohrani.
    Jedno pitanje: koliki je prirast težine nakon šestog mjeseca?
    Već tri mjeseca on jede nekih 5, 6 obroka na dan i jedan noćni (nekad budu i dva jer ja u noć brojim i 5:30 ujutro - spavalica). Spava 11 sati po noći i još dva puta dnevno po 1,5 sati, pa četiri hranjenja zapravo služe i kao uspavlivači, dok ona dva-tri budna traju dosta kratko jer samo zvirka okolo.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno svašta

ne mogu vjerovat da su ti to rekli.pa moj nećak ima 9mj. i 6kg.Moj bebač ima 3mj i oko 8kg. pa su mi rekli da ga moram "bacit" na dijetu.Samo ti njega doji dok god imaš mlijeka.tvoje mlijeko ne može nikako biti gore od onog iz ljekarne.najvažnije ti je da je beba zdrava a za kile lako.ako ti postaje nervozan dok je na prsima podigni ga malo da podrigne ili da se odmori i nastavi dalje.tako ja radim i to mi savjetovala pedijatrica u Petrovoj bolnici kad sam rodila.najvažnije ti je da povuče ono na kraju jer to je uvijek "masnije". 8) 8) 8)

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj xanta prvotno napisa
    Jedno pitanje: koliki je prirast težine nakon šestog mjeseca?
    U trećem tromjesječju oko 110 grama na tjedan, tj. 450 gr na mjesec.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam to isto mislila pa sam je i upitala da li da počnem s nadohranom, a ona meni da neka mu nadodajem adaptirani tjedan dana pa da dođem na kontrolu i onda ćemo o dohrani.
    Ne kužim zašto bi sada učila bebača na bočicu, ako je gladan bolje kreni s dohranom 10 dana ranije. Ako ne pokazuje nikakve znakove da mu cika više nije dosta (ne traži više i češće nego do sad, popiškanih i pokakanih pelena ima kao i do sad, dobre je volje itd.) čemu toliko opterećivanje brojkama. Nisu bebe porogramirane da primaju svaki tjedan toliko i toliko. Tvoj Bibi je sa 6 mj teži od mog Brune s 8 mj (a Bruno je rođen s 4150g), ne znam šta bi tvoja pedica meni savjetovala?
    Promatraj bebača, ako je on dobro, ne guraj mu adaptirano sad kad ste uspjeli dojiti skoro 6 mj, a ako je gladan vrijeme mu je za žlicu, a ne bočicu.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prema LLLI-u prirast na tezini 6-12 mj. je u prosjeku 57-113gr tjedno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čuj, ak ćeš biti mirna, daj mu pa vidi kao će reagirati, ali ne mislim da je to do tvog mlijeka. Moj je dobio samo 4oo grama prvi mjese, ipak moja pedica mi nije savjetovala adaptirano, dojila sam i dalje a sad ima 77oo grama sa puna 4 mjeseca, pajcek mali....počela sam mu dodavati sa 2 mj. i 2o dana, i došli smo do najviše 2oo-25o ml dnevno...a lomila sam se samo tako i plakala radi toga što sam mu dodavala mliko al sam morala da mogu malo doći sebi od nespavanja...ne znam ti odluči i napravi kako osjećaš. ali je osobno mislim da nije nikakava tragedija dodati mlijeko nakon 6-og mjeseca.....Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali je osobno mislim da nije nikakava tragedija dodati mlijeko nakon 6-og mjeseca
    naravno da nije tragedija
    samo je pitanje da li je potrebno

xanta, kazes da je malac lijen sisati kad oslabi tok mlijeka.
    jesi li probala raditi kompresije - kad vidis da on posustaje, pocinje spavati, ili slabije i rjedje sisati, obuhvatis rukom dojku i lagano pritisces u smjeru bradavice, kao da se izdajas - na taj nacin mu pomazes da mlijeko lakse dodje do gladnih usta, da se ne mora "muciti"
    vjerojatno ces primjetiti da opet pocinje aktivno sisati

mozes ga cesce nuditi jesti, probati uvest jos jedan nocni obrok, 11 sati spavanja po noci je dugo, probaj ponuditi ciku, ne budeci ga, vecina beba prihvati u snu, malo pojedu i dalje spavaju

sretno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos sam zaboravila reci - ako trazi cesce, nudi istu dojku u periodu od 2-3 sata, nakon toga promijeni stranu. Tako ces biti sigurnija da je posisao do kraja i dosao do zadnjeg masnog mlijeka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo, ja mislim da je tvoj malac baš krasan i skoro isti kao moj!

Čak su i rođeni na isti dan.

To što zvrka okolo je normalno - pa upoznaju okolni svijet, postaje im sve zanimljiviji...

I kao što je mamaja rekla - pa dijete bi imalo 15 kg na prvi rođendan da nastavi tako! Radi i dalje po osjećaju, dijete KRASNO napreduje!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne bih ponavljala što su cure već rekle osim da se i meni čini da je bebom sve ok i da fino napreduje.
    kao što vidiš imaš potpunu podršku da nastaviš s onim što misliš da je najbolje a to je dojenje s klasičnom nadohranom i bez bočice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj dečko ima 15 mjeseci i 12 kg. Pogledaj mjere, nadam se da će ti pomoći:

Rođen sa 2940, 48 cm
    dojenje
    1. mjesec 3440, 52 cm
    2. mjesec 4 kg, 54 cm
    3. mjesec 4900, 56 cm
    5. mjesec 6000 g, 62 cm
    6. mjesec 6400 g, 64 cm
    dohrana
    7. mjesec 7000 g, 66 cm
    8. mjesec 8000 g. 68 cm
    11 mjeseci 9800 g. 72 cm

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A što da vam kažem nego HVAAALAAA!!!
    Jutros smo moj Bibi i ja zajedno počeli plakati kad sam mu nakon slasne cike stavila u usta bočicu s Nanom. Naravno da ništa nije popio. Odlučila sam mu ponuditi adaptirano najviše da bih dokazala pedijatrici da to njemu ne treba. I nakon toga sam se krenula izdajati. Izašlo je nekih 20ml (možda bi izašlo i još, ali meni izdajanje jako sporo i nikako ide pa sam odustala), opet sam to napravila (jer to inače ne radim) da bih dokazala pedijatrici da ja imam mlijeka. Još ću napraviti nešto (ponovno da bih dokazala pedijatrici): probat ću sa (kršitelj koda)om (i nadati se da će Bibi i to odbiti - baš sam grozna, ali što mogu kad ne želim prestati dojiti najmanje do punoljetnosti, njegove ne moje - haha).
    A kako bi bilo da ja njemu umjesto adaptiranog mlijeka lijepo skuham rižu ili žgance pa da vidimo kako će ići?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nadohranu započni s voćnim kašicama.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se čini da bi on tražio više od 5-6 obroka dnevno da je gladan.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: premalo dobiva na tezini u zadnja dva mjeseca

[quote="xanta"]Kad ono tuga, jad, čemer - u zadnja dva mjeseca samo 400g. quote]

Dakle, dobio je unutar prosjeka samodojenih beba...Cemu ista dalje isprobavati?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    nadohranu započni s voćnim kašicama.
    zasto?
    moze se poceti i sa zitaricama i sa povrcem.
    bitno je samo uvoditi polako i postepeno, birati prvo one slabo alergene.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Re: premalo dobiva na tezini u zadnja dva mjeseca

[quote="Saradadevii"]
    Kad ono tuga, jad, čemer - u zadnja dva mjeseca samo 400g. quote]

Dakle, dobio je unutar prosjeka samodojenih beba...Cemu ista dalje isprobavati?
    Potpisujem! Evo, moja malena je negdje iza 5 i pol mjeseci starosti dobila 480 gr u mjesec i pol (znači nekih 6 tjedana). Ja sam se tada malo zabrinula, ali naša pedica je rekla da je sve pod kontrolom i da se nemam razloga brinuti.

Danas kad na to gledam: dijete mi je u tom periodu dobivalo nekih 80 gr. tjedno što je opet bilo sasvim u redu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

xanta, nisi napisala da li on traži češće jesti, da li ti se čini da mu nije dovoljno ili bi mu davala adaptirano samo zbog "malog" prirasta.
    Ne moraš ti isprobavati razna adaptirana mlijeka da bi dokazala pedici da on to neće, jednostavno joj reci da si dala i da on nije htio . I svakako da bi bilo bolje početi uvoditi dohranu (s čim si već planirala početi - voće, žitarice, povrće) i nek dijete klopa žlicom, a ne zbunjivati ga bočicom.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pedijatrica definitivno nije upoznata s tabelama rasta iskljucivo dojene djece. tabele za djecu na adaptiranom (a jedino takve vecina pedijatara posjeduje) su drugacije, oni u prvih 6 mjeseci dobivaju vise, ali su i kasnije u zivotu u prosjeku sklonija debljanju.

bebi koja s 5 i pol mjeseci ima 8kg, duplo vise od porodjajne - dodavati adaptirano?!? to je šopanje.
    davati adaptirano kad mozes izdojiti svoje mlijeko?

xanta, cestitam ti na uspjesnom dojenju, uzivajte i dalje i ne dajte se smesti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bibi nece piti adaptirano i ja sam sretna. Vidjet cemo sta ce biti na kontroli u petak.
    Mozda je ovo sve zbog zubica. Prvi mu je izasao 06.05., a drugi danas.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naš mišić je rođen s 4700!
    prvi mjesec - dobio 1200 grama
    drugi mjesec - 1000grama
    treći - 800 grama
    četvrti - 400 grama

samo i isključivo dojen, na zadnjem pregled s 4 mjeseca pedijatrica rekla i dalje samo dojiti i osluškivati bebača, te ako skužim da je češće gladan da uz ciku počnem s voćnim kašicama, a do onda samo cika!
    ne brinem se niti najmanje i mislim da super napreduje, veseli je, smije se a i ped. veli da za dojenu bebu super dobro napreduje.
    S nadohranom ću lagano početi s punih 5.mjeseci jer smo tako počeli s našom curom i nikad nismo imali problema s klopom, a cikila je 14. mjeseci.

Početno

Citiraj Inja55 prvotno napisa
    ped. veli da za dojenu bebu super dobro napreduje.
    Ovo zvuči kao da je očekivala da dijete umre od gladi

to mi totalno ide na jetru...moj je u prvih mjesec dana dobio 1800g...kad smo ga na kontroli vagali sestra je skoro pala u nesvijest i pitala me 'pa dobro, čime vi to njega šopate'...Kad sam joj rekla da samo dojim je podigla obrve i još pitala 'jeste sigurni?'..Onak...nisam, lažem vam jer mu dajem meso i pire krompir putem infuzije

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Baš sam htjela otvoriti topic, ali imamo skoro isti problem pa ću se uključiti.
    Naime, sa na pregledu je malac imao 7300g, što je 300g više nego prije mjesec i pol. Rođen je s 3750g. Ima 6 mjeseci. Počeli smo dohranom prije mjesec dana jer sam počela raditi (ne svaki dan i ne puno radno vrijeme). I mislim da ga je to jako zbunilo. Drukčiji je. Nemirniji. Teže se uspava, jako često jede (i prije je jeo svakih 2-3 sata, ali sada hoće cicati uvijek kad me vidi... noćas je cicao skoro pa kao kad smo došli iz rodilišta...). Od kašica jako malo pojede, stišće usnice i ljuti se, dopala mu se jedino kruška a sada više ni nju neće. Doc mi je rekao da mu polako uvedem povrće, žitarice, meso... mali ni čut za to. Probala sam mu dati tikvice, rižine pahuljice, mrkvu, breskvu s rižom... i kupovno i home-made. Neće.
    Preko ljeta ću biti stalno s njim (ne radim) i iskreno se nadam da ćemo opet uspostaviti mir i ravnotežu. A do jeseni će valjda naučiti jesti i druge stvari.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rođen sa 3850
    5mj i 20dana 8030

a ljudi moji pa di :shock: je ovde problem???????????????

mali ti je vise nego udvostrucio porodajnu tezinu a isto tako normalna kilaza za jednogodisnjake je 9-11 kilograma

apsalutno nista ne trebas raditi, ni izdajati se ni davati mu adaptirano vec samo nastavi kao i do sada.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo bili smo mi jučer u pedijatrice, stavila ona Bibija na vagu i kad ono 8650g (70cm). Dakle, s bebom je sve u redu, ona ga je zadnji put krivo izvagala (nije rekla niti oprostite što sam bebi morala nuditi adaptirano, sva sreća da ga nije htio piti).
    Danas smo započeli s dohranom - svježa jabuka. Malo je pojeo, ali valjda će sutra biti bolje.
    Zaključak: s bebom je sve OK i mama ipak zna najbolje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eto vidiš.

Bravo za bebu i za mamu! :D

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da ne otvaram novu temu... Moja K je prvi mjesec dobila 600gr, drugi 690g, a sada treći 500g. doktorica za prvi i drugi mjesec (kad smo se i vidjeli s njom) rekla je da je to sve ok jer je isključivo dojena beba. A sada treći mjesec još uvijek spadamo pod normalno dobivanje, je minimalno, tih 500gr, ali normalno. Nije li ipak premalo 500gr? Isključivo je dojena, na zahtjev. A taj zahtjev preko dana bude i svakih pola sata, po noći od 2h do max 5h (1x se dogodilo).

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vrlo je važno kako jede i da ne spava na cici, moj je spavao pa tada nije jeo, mora gutati i ritmično jesti.
    Ne znam d ali je ovo premalo, moj je dobivao u prosjeku oko 1000 g po mjesecu.

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma jede ona ritmično i ne spava, naravno često i zaspi, i čekam da ispusti sisu. Tada ona ostaje spavati. Prvi mjesec je puno plakala i bljuckala, pa sam se tješila da je na to snagu trošila, ali sada je puno bolje i nije jako plačljiva pa sam se nadala da će i više dobiti na gramaži, ali me vaga neugodno iznenadila. :/

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma nije premalo,ne brini se...nisu sve bebe iste....moja je na AD-u 3ci i 4ti mj dobivala po 500gr mjesecno...a tad znas tocno koliko jede...
    kazes da nije nezadovoljna ni placljiva,jos ako redovno i dobro kaka sto se brines? a i ledja ce ti bit zahvalna...

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hhehehe, leđa mi baš neće bit zahvalna, jer ako ne spava onda je na rukama.

Piški normalno, kaka svaki 6-7 dan. Prvi mjesec je kakala svaki dan, a onda je počeo štrajk. Ali kažu mi da do 14 dana je normalno. Hvala Bogu da ne postoji slabo mlijeko jer su me i s tim filali, pa i da joj dam AD samo da vidim koliko će pojesti, a meni je žao jer imam mlijeka na izvoz. Dr kaže da je normalno od 500-700gr/mj. Mi jesmo na donjoj granici, ali je još uvijek normalno. Prvi mjesec je dosta plakala i bljuckala, ali sada je puno bolje, ali manje dobiva na kilaži.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma mislila sam na to sto manje dobiva....zamisli da ima kilo-dva vise....ja sam s mojom u mei-taiu danas 2 ipo h brala sparoge i saginjala se bez problema....pa neka je ona meni sitnija...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako beba dobiva na duljini i u obujmu glavice?
    Kakve su joj stolice (konzistencija, kolicina i boja)?

Kao prvo, prema nekakvim prosjecnim vrijednostima, jos uvijek dobiva dovoljno (prva 3 mjeseca zivota trebala bi dobivati otprilike 110-200g tjedno, a nakon toga, sljedeca tri mjeseca 110-140g tjedno). Rekla bih da tvoja beba prati svoju krivulju rasta.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj prvi je dobivao toliko, jos manje, prva 4 mjeseca 600, 500, 500, 200. i sad je ful mrsavi skoro sestogodisnjak.

srednja je bila bucika, tj. dobivala je neki prosjek, kilu i nesto mjesecno prvo vrijeme, i sad je drugaciji tip gradje od njega, teska je skoro ko on a 2 godine mlada

treca je isto mrsavica, prvi mjesec 800, drugi 500, pa smo se vagali tek sa 6 mjeseci. ispalo je da je od poroda dobila 3,5 kg sto je prosjek 540 g mjesecno. sad ima 8,5 mjeseci i jos nije poduplala porodajnu (i ona i prvi su rodeni 4200 a srednja 3300)

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Malo ste me umirile. svaki mjesec je 4cm narasla u duljinu. obujam glavice normalan, kaže dr. s obzirom da ona ne kaka po 6-7 dana, onda se isprazni pošteno. svijetlo smeđe sjajne boje, kako koristimo platnene dok ih ispirem vidim da ima komadića, nije sve onako glatko. ne pratim je tjedno koliko dobiva, jer onda šizim od straha ako nije dobila u granicama "normale" pa je izvažem svaki mj. Nije me jako brinulo (osim prvi mj) ovih 6990 i 600gr, ali kad sam ovaj mj vidjela 500gr. Hm. :/

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo jedan grafikon za dojene bebe, za okvirnu orijentaciju:
    http://kellymom.com/images/growth/growthcharts.gif

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leptiric,
    iz svega napisanog (osim sto sam te zaboravila upitati kakve ste gradje ti i TM, nije da je pravilo, ali moj se bio sav bacio na tatu, bio je jako dugacak, a mrsav, totalno mrsav.. i jos je) ja bih zakljucila da je sve u redu.
    Dijete dobiva i na duljini, glavica isto raste, na tezini ne dobiva jako puno (vjerujem da je lijepo vidjeti bebu da buja od tvog mlijeka, ja sam bila ljubomorna na moje prijateljice koje su rodile kad i ja i cija su djeca bila kao male buhtle, a ja imala sparogicu), ali dobiva prosjecno i ujednacenim ritmom. Stolice su obilne i boje koja ukazuje da beba dobiva "uravnotezeno" mlijeko (i vodeno i masno). Mislim da je vrijeme da se prestanes brinuti oko ovoga i pocnes uzivati.

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja kad pomislim da je vrijeme da počnem uživati, dođe nam noć u kojoj se budi svaih sat vremena i ja ludujem jer mislim da je gladna. A onda u jutro zaključim da joj je vjerojatno trebala cika da se malo pomazi. 3 noći spava super, 1 je često buđenje. Malo si posiki i zaspi, taman kad se namjestim da zaspim evo je opet bi sikila, tako 2-3x i onda spava sat vremena, pa sve ispočetka.

A ja sam sitne građe, muž je mužina. Thnx, moram se malo opustit. Samo me strah da nije gladna... Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Normalno je da je dijete nemirnije navecer.
    Osim sto mlijeka u dojkama moze biti manje navecer (u odnosu na jutro, sto je sasvim normalno zbog ciklickog djelovanja hormona u tijelu) ili je tok mlijeka sporiji ili, ako je manji volumen mlijeka, ono je svakako masnije pa ga treba isisati (strucnjaci obicno taj vecernji nemir objasnjavaju sa svim ovim sto sam ti napisala) uz veci trud, beba si navecer "slaze" dozivljaje koje je prozivjela tijekom dana. Ako ste imale posebno ziv dan, da je bila izlozena vecem broju podrazaja, isto moze biti nemirnija i nezadovoljnija navecer, dok se ne uspije umiriti.
    Neke bebe vole nacicavati navecer (cluster feeding), kao da se tankaju ne bi li uspjele, kad jednom zaspu, dulje odspavati u komadu.

Proci ce i ovo.
    Odlicno vam ide, samo naprijed.

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

prema svemu napisanom, jedino što ja mogu reći je da ti beba sasvim normalno dobiva na težini! nisu sve bebe po tablicama, a i tablice su samo okvirno mjerilo za praćenje napretka djeteta. djetetov razvoj se mjeri i po broju pelena, po stanju kože, po budnosti/uspavanosti bebe i naravno, po njenom ponašanju. neke bebe budu bucmastije, neke budu mršavije, a u sve to treba dodati i velik utjecaj genetike. budući da prirast na težini zna usporiti nakon 4.mjeseca života bebe, nemoj se zabrinuti, dok god beba DOBIVA na težini (a ne stagnira niti opada) makar nešto, i općenito dobro izgleda i ima dovoljno mokrih pelena, sve je u redu i nedaj se zaplašiti nikakvim tablicama. svaka beba prati svoju!

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala vam puuuuno. Ne znam jel sam si umislila, ali je puno nemirnija kad preko danas nismo doma (vikendi-bake), nego kad smo cijeli dan doma/šetnja. Ali nisam si umislila da kod njih neće spavati. Kad je bila manja spavala je tamo a doma nije, sad tamo spava ali na meni. Žena raste pa valjda osjeti kad nije na "svom".

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam luda danas,moja curka je stara 26 dana i u 20 dana je dobila samo 350 gr.,i bojim se da nam sutra na kontroli dr.ne kaže da moramo uvest AD,što ne želim nikako.Ona do duše stvarno dobro spava,možda je to problem.Dojim ju na zahtjev,ne kaka bas često,svakih 5-6 dana pokaka veliku količinu,ima 5 popišanih pelena dnevno,ali dosta popiški.Ona zaspi između 8-9 i probudi se tek između 2-3,popapa i onda se budi opet oko 4,pola 5 i do jutra je samnom u krevetu i kad trazi samo joj gurnem cicku.Jutros sam joj poslije podoja jos dala izdojenog i spavala je 3,5 sata,i cjelo popodne je na cici.Jednu cicku joj dam do tri puta da izvuce svo mlijeko,pa joj dam drugu.Ona po meni dobro izgleda,nije cendrava,kad je budna dobra je i lijepo prati sve oko sebe.Dali da se brinem?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moje obje cure isključivo dojenje prvih šest mjeseci su dobivale toliko da mi je pedica sada na kontroli sa drugom curom kazala "ako budete rodili treće dijete mislim da ga nećemo vagati" i namignula. Što želim reći je da su uvijek dobivale malo i na donjoj granici i nekad ispod granice

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam luda danas,moja curka je stara 26 dana i u 20 dana je dobila samo 350 gr.,i bojim se da nam sutra na kontroli dr.ne kaže da moramo uvest AD,što ne želim nikako.Ona do duše stvarno dobro spava,možda je to problem.Dojim ju na zahtjev,ne kaka bas često,svakih 5-6 dana pokaka veliku količinu,ima 5 popišanih pelena dnevno,ali dosta popiški.Ona zaspi između 8-9 i probudi se tek između 2-3,popapa i onda se budi opet oko 4,pola 5 i do jutra je samnom u krevetu i kad trazi samo joj gurnem cicku.Jutros sam joj poslije podoja jos dala izdojenog i spavala je 3,5 sata,i cjelo popodne je na cici.Jednu cicku joj dam do tri puta da izvuce svo mlijeko,pa joj dam drugu.Ona po meni dobro izgleda,nije cendrava,kad je budna dobra je i lijepo prati sve oko sebe.Dali da se brinem?
    Čekaj u 20 dana je dobila 350 g, a što je s ovih šest dana??? Ili krivo kontam.
    Tako malena bebica ne bi trebala noć prolazili više od 4 sata bez dojenja, a preko dana bi bilo dobro da ne prelazi 2,5 eventualno 3 sata.
    Koliko često mijenjaš dojke?
    Koliko ima podoja u 24 sata?
    Pokušaj raditi kompresije za dobivanje masnijeg mlijeka, palcom prolaziš ispod pazduha, područja prsa pa sve do bradavice.
    Ako zaspi na dojci, radi kompresije da se nastavi dotok mlijeka, obuhvati dojku u obliku slova C, palac gore, ostala četiri prsta dole, malo dalje od areole, stisni lagano i kad počme sisati pusti, okreći ruku na dojci u tom položaju C.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    Čekaj u 20 dana je dobila 350 g, a što je s ovih šest dana??? Ili krivo kontam.
    Tako malena bebica ne bi trebala noć prolazili više od 4 sata bez dojenja, a preko dana bi bilo dobro da ne prelazi 2,5 eventualno 3 sata.
    Koliko često mijenjaš dojke?
    Koliko ima podoja u 24 sata?
    Pokušaj raditi kompresije za dobivanje masnijeg mlijeka, palcom prolaziš ispod pazduha, područja prsa pa sve do bradavice.
    Ako zaspi na dojci, radi kompresije da se nastavi dotok mlijeka, obuhvati dojku u obliku slova C, palac gore, ostala četiri prsta dole, malo dalje od areole, stisni lagano i kad počme sisati pusti, okreći ruku na dojci u tom položaju C.
    Rođena je sa 3270 a iz bolnice smo izašli nakon 7 dana sa 3140,tako da gledam koliko je dobila od kad smo došli kući.Ujutro ima jedno duže spavanje od 3-3,5 h,a popodne ima kraca spavanja i onda stalno jede.Aktivnija je kad krene podoj,pa uspori i ne vuće istim intenzitetom,i radim kompresije da povuće i ono masnije mlijeko.Ja se bojim da ona meni nema dosta noćnih podoja,a svi kazu da ju ne dižem ako spava.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj osobni stav je da tako malenu bebicu treba dojiti noću, ne probude se tako malene bebice skroz i one imaju savršenu sposobnost da papaju i u nekom polusnu bez da se razbude.
    Reci mi koliko sada točno teži?

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •