Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 215

Tema: premalo dobiva na tezini u zadnja dva mjeseca

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    Čak sam i drugim mamama u rodilištu pomagala u dojenju
    Bravo! Vrijedno svake pohvale, mama je mami najbolja pomoć!

Pitala sam te za pravilan položaj, vidiš dobro da si nakon našeg pisanja tu i dalje promatrala način na koji zahvaća bradavicu. Ako je ne primi dovoljno "duboko" u grlo to može biti razlog i bolnih bradavica, a bome i lošeg dotoka mlijeka!
    Drago mi je da je sve ok i da cura napreduje.
    Znaš ponekad oni prvi dio mjeseca dobiju manje pa onaj drugi dio mjeseca više. Moja je sa četiri mjeseca u pet dana dobila sigurno 100 g i to nas je spasilo na prirastu...nemoj da te buni vaga i odvlači ti pozornost, više se ti usredotoči na tehniku dojenja, na tvoju bebicu i sl. Kilogrami će doći!

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Drage moje da vas izvjestim.U ponedjeljak idemo na kontrolno vaganje,a danas smo bili na uzv kukića pa sam molila sestru da ju vagne da mi bude srce na mjestu.I evo za 7 dana je dobila 340 gr.i naravno sva sam bila presretna,dijete je napokon počelo uživat u svojoj cicki.Jedva čekam pon.da čujem kaj če pedijatar reći.
    Hvala vam puno na podršci.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bravoo!!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

filip tako mi je drago čuti da sve ide kako treba...
    Vjeruj u sebe i prati dijete, ti ga najbolje poznaješ!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bravo, filip!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

filip pa to je odlično

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hi! Mislim da imam problem. Moja curica će za 2 dana napuniti 4 mjeseca. Isključivo je dojim. Prvi mj je dobila 1000g, drugi mj. 780g, treći mj.700g, a sada u 3 tj dobila samo 250g. Nije previše zainteresirana za sisanje, nekako preko volje siše i jako kratko vremenski. Max. 5 - 6 min, a koji put i 3 min. Dojim je na zahtijev iako ona često ne traži već je sama stavim na prsi. Ona bi najčešće cijelu noć prespavala pa je ja ipak svako 3, 3 ipo sata dignem da je nahranim.
    Šta da radim? Bilo bi mi krivo uvesti dohranu.
    Pelene su joj često mokre, ali kaka rijeđe,.. svako 6 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prirast na težini vam je odličan. normalno je da beba nakon prva 2-3 mjeseca manje dobiva na težini.

nema veze što rjeđe kaka, to je normalno kod dojene djece (starije od 6 tjedana).
    ja bih je po noći probudila jednom, mislim da češće nema potrebe.

što se tiče nezainteresiranosti za sisanje, i to je normalno u ovoj dobi. ona sad sve više opaža svoju okolinu i nije više toliko fokusirana samo na dojku.
    zato bi bilo dobro da je dojiš u poluzamračenoj prostoriji i neka za to vrijeme TV/kompjuter/laptop ne budu upaljeni, tako da joj ništa ne odvraća pažnju.

o dohrani još nemoj razmišljati, imate vremena. bebi je još uvijek tvoje mlijeko najvrjednija namirnica.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hvala na odgovoru. inaće je jako veselo dijete koje rijetko plače pa nekako mislim da je gladna plakala bi.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

...još da pitam.. dali da joj nudim obe dojke? Možda je lijena vuć na jednu pa odustane brzo?!?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kako si do sada izmjenjivala dojke?

u teoriji bi trebalo nuditi jednu dojku unutar 2-3 sata, da budemo sigurni da beba dođe do masnijeg mlijeka
    ako u jednom podoju daš obje dojke - pogotovo ako to beba sama traži (prestane aktivno sisati na toj dojci i čini ti se da još nije zadovoljna) - u sljedećem podoju prvo ponudi onu dojku na kojoj je beba završila prethodni podoj

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma, najčešće joj dajem samo jednu dojku, ali čini mi se da kada krene sisat i onda se aktivira nakon 10ak sec refleks opuštanja mlijeka i mlijeko počne teć ona sisa. I tako sisa dok mlijeko teće a onda stane ili jako lagano sisa kao da ništa ne ide. Pa joj koji put dam i drugu jer mi se čini kao da posiše to u minutu dvije što isteće samo kad krene mlijeko.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

možeš raditi kompresije, tako ćeš je zainteresirati za nastavak podoja na toj dojci

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ako se curka ne buni - ja ne bih nudila drugu dojku. Bebe često i rado sišu i radi maženja, zabave i tada sišu na drugačiji način nego kada su gladne.
    Moj dečkić je cicao od samih početaka vrlo kratko ali i vrlo efikasno dok je curka voljela i to nenutritivno sisanje koje sam ti spomenula.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kada bi mi dijete nakon podoja zaspalo na dojci ili se samo "skinulo" s dojke nisam nudila drugu, ako bi u budnom stanju ostala na dojcu uvijek sam nudila drugu. Što više mlijeka posiše više se mlijeka stvara i više bebe dobivaju na težini. Ako je dijete ispraznilo dojku, ja bi ponudila i drugu...mi nudimo, a djeca doziraju hoće li uzeti ili ne.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku

u teoriji bi trebalo nuditi jednu dojku unutar 2-3 sata, da budemo sigurni da beba dođe do masnijeg mlijeka
    ...a ja bi na ovu rečenicu samo kazala da pratimo dijete, umjesto da se držimo teorije.
    Nekima je jedna dojka dovoljna i unutar tri sata, a neka djeca posisaju jednu dojku i traže drugu.
    Ako je dijete imalo podoj na dojci, gdje je aktivno sisalo i najelo se, PO MENI nema potrebe da ga vraćamo na istu dojku nakon dva sata (ako traži).
    Hoću reći, ako je dijete "ispraznilo" dojku, zašto ne ponuditi drugu??? Bržim pražnjenjem dojki stvara se više mlijeka.
    Ako dijete "isprazni" obje dojke unutar tri sata, svakako je bolje nego da ga se ograničava na jednoj dojci.
    Posljednje uređivanje od Pepita : 22.05.2012. at 15:04

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

koliko kratko cca. je tvoj dečkić sisao? Ova moja to prekratko sisa, koji put po 2-3 min samo i sama izbaci dojku. Meni se stvarno to čini prekratko, ali ona se ne buni niti plače...ništa.

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Ako se curka ne buni - ja ne bih nudila drugu dojku. Bebe često i rado sišu i radi maženja, zabave i tada sišu na drugačiji način nego kada su gladne.
    Moj dečkić je cicao od samih početaka vrlo kratko ali i vrlo efikasno dok je curka voljela i to nenutritivno sisanje koje sam ti spomenula.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nekim bebama je dovoljno 2-3 minute sisanja. Moja nije nikad sisala više od 2 minute, ali doslovno, ali je i po napredovanju bila na donjoj granici. Takvo je dijete.
    Danas na kontrolnom vaganju sa sedam mjeseci 100 g, isključivo dojenje, dohranu odbija. Slažem se sa svojom pedicom, nije ni malo ni puno nego je to jednostavno tako.
    Dijete je ok, ne buni se, ne traži više i očito je takva.

Da li joj ponudiš i drugu dojku nakon što je gotova s prvom, odnosno nakon što sama "ispusti" bradavicu?
    Posljednje uređivanje od Pepita : 22.05.2012. at 16:15

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bublica3 - pa, sisao je zapravo onoliko koliko bi trajao let down.
    No, bio je sklon češće tražiti, npr. svaki sat, ili sat i pol. Ja sam se držala pravila od 2,5-3 sata na istoj dojci.
    Posljednje uređivanje od enchi : 22.05.2012. at 16:17

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da tu i tamo joj ponudim drugu, a nekada odbija drugu, neće.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dijete je "programirano" da raste i razvija se - ne bi ona sebi namjerno izgladnjivala - da je gladna ili da ju nešto muči - pokazala bi to ona već nekako!
    Piški više puta na dan, prirast joj je ok, nekakanje se tolerira čak i nešto preko 10 dana, vesela je, zainteresirana - svi pokazatelji su vam ok!
    Pokušaj ovo što spominje laumi - kompresijama - kada uočiš da prestaje biti zainteresirana za aktivno sisanje a bradavica joj je još u ustima i probaj s istom dojkom unutar par sati!
    Posljednje uređivanje od enchi : 22.05.2012. at 17:16 Razlog: tipfeler

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

oću probat cu s kompresijama iako sam već prije pokušavala. Mali problem je da kad krenem s kompresijama, njoj to zasmeta šta ja uopće diram dojku, sve joj smeta zadnjih mjesec dana (prije nije bilo tako). Kad ja počnem pritiskat najčešće onda ona pusti dojku. Nije baš jednostavno. U svakom slučaju ću probat unutar 2-3 sata davat istu pa ću vidjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    ...a ja bi na ovu rečenicu samo kazala da pratimo dijete, umjesto da se držimo teorije.
    Nekima je jedna dojka dovoljna i unutar tri sata, a neka djeca posisaju jednu dojku i traže drugu.
    Ako je dijete imalo podoj na dojci, gdje je aktivno sisalo i najelo se, PO MENI nema potrebe da ga vraćamo na istu dojku nakon dva sata (ako traži).
    Hoću reći, ako je dijete "ispraznilo" dojku, zašto ne ponuditi drugu??? Bržim pražnjenjem dojki stvara se više mlijeka.
    Ako dijete "isprazni" obje dojke unutar tri sata, svakako je bolje nego da ga se ograničava na jednoj dojci.
    zato sam naglasila da je to tako u teoriji
    naravno da će mama djetetu ponuditi i drugu dojku ako bude trebalo

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moje se odnosilo na nuđenje druge dojke kad je potrebno, a ne kad je prošlo 2-3 sata.
    Možda mama može biti zbunjena ovim "da dođe do zadnjeg masnijeg mlijeka" pa misleći da ima još tog masnog i hranjivog mlijeka ograničava djetetu podoje i vraća dijete na dojku koju je već dijete sisalo. Ne mislim konkretno na mamu koja je postavila pitanje, već općenito na mame koje prvi put doje i ne znaju mnogo o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pravilo o 2-3 sata je tu baš za većinu mama, da imaju neki orjentir
    ako se beba unervozi na dojci koju trenutno sisa, a nije prošlo 2-3 sata, mama može nakratko ponuditi drugu dojku pa vratiti bebu natrag na prvu, da je beba "dovrši", tj. da izvuče čim više masnog mlijeka

i dojka nikad nije prazna
    budući da se mlijeko stvara cijelo vrijeme pa tako i dok beba sisa, u dojci uvijek ima nešto mlijeka

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako u jednom podoju daš obje dojke - pogotovo ako to beba sama traži (prestane aktivno sisati na toj dojci i čini ti se da još nije zadovoljna) - u sljedećem podoju prvo ponudi onu dojku na kojoj je beba završila prethodni podoj
    Ovako, kad nije jedna recenica izvucena iz konteksta, Laumi je rekla sve sto je trebala.
    Ja bih samo dodala da na jednom mjestu bude sve (a Laumi je i to napisala u sljedecem postu) - kad beba prestane aktivno sisati na jednoj dojci, prije nego je prebacis na drugu dojku (osim kad je izrazito nezadovoljna i nemirna i odbija sisati na istoj dojci), prvo je potakni da jos malo sise uz kompresije.

Znaci, nudis jednu dojku, kad izgubi interes, probas jos malo uz kompresije. Ako dijete jako negoduje, ponudis mu drugu dojku koja ima vise mlijeka (ni jedna dojka nema situaciju u kojoj je potpuno prazna, da nema ni kapi, samo se pred kraj podoja u njoj nalazi mlijeko s masnom komponentom i teze ga je isisati pa mozes pomoci kompresijama). Ako dijete trazi sisati vise puta unutar 2 sata, uvijek prvo nudi istu dojku, a ako nije zadovoljno samo tom jednom dojkom, ponudi i drugu.

Na kraju treba pratiti dijete i vidjeti je li zadovoljno ili nije, pratiti mokre pelene i stolice (boju prije svega, jer bi zelena mogla znaciti da dijete dobiva vise prvog mlijeka jer ga mama prebacuje precesto na drugu dojku, jer se inace dijete cini nezadovoljnim).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jos nesto, postoje majke (ali ne bas toliko puno njih) koje imaju slabiji let down ili slabiju produkciju i koje moraju u svakom podoju nuditi obje dojke i to cak i vise puta unutar istog podoja, to je switch nursing. Tada se ne gleda koja dojka je kada ponudjena i koliko je proslo od dojenja na pojedinoj dojci jer se ionako obje nude visekratno i dijete ih prazni koliko god uspijeva, obje nekoliko puta u istom podoju.
    Ali to u ovom slucaju nije potrebno.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pozdrav cure,

evo moja princeza je u prva 4 tjedna dobila 450 gr. i narasla 1.5 cm. Rekao je doc, da s obzirom da je rođena sa 4100, bi ipak trebala dobivati malo više, pa da ju budim noću za papanje. Sad sa punih 5 tjedana spava u komadu po noći po 6 sati i to kaj popapa tada, je nešto malo, bude na dojci po 2-3 minute i ponovo spava. Inače tokom dana ju stavljam na prsa kad god ne spava, pa obično bude 7 podoja u 24h. Inače vidim da napreduje, narasla je 1.5 cm, ima sigurno 7-8 mokrih pelena i 2-3 pokakane, robica postaje premala pa ne brinem previše, ali eto samo da me netko utješi.

Eh mi mame... Nije dobro kad puno spavaju, nije dobro kad neće spavati...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Zaboravih reći da ju nemam srca buditi, a i niti ne mogu i kad bi htjela. Probala par puta, os skidanja, prsvlačenja, umivanja lica, nema šanse... Tako da i dalje ne budim.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako, kad nije jedna recenica izvucena iz konteksta, Laumi je rekla sve sto je trebala.
    Ja bih samo dodala da na jednom mjestu bude sve (a Laumi je i to napisala u sljedecem postu) - kad beba prestane aktivno sisati na jednoj dojci, prije nego je prebacis na drugu dojku (osim kad je izrazito nezadovoljna i nemirna i odbija sisati na istoj dojci), prvo je potakni da jos malo sise uz kompresije.

Znaci, nudis jednu dojku, kad izgubi interes, probas jos malo uz kompresije. Ako dijete jako negoduje, ponudis mu drugu dojku koja ima vise mlijeka (ni jedna dojka nema situaciju u kojoj je potpuno prazna, da nema ni kapi, samo se pred kraj podoja u njoj nalazi mlijeko s masnom komponentom i teze ga je isisati pa mozes pomoci kompresijama). Ako dijete trazi sisati vise puta unutar 2 sata, uvijek prvo nudi istu dojku, a ako nije zadovoljno samo tom jednom dojkom, ponudi i drugu.

Na kraju treba pratiti dijete i vidjeti je li zadovoljno ili nije, pratiti mokre pelene i stolice (boju prije svega, jer bi zelena mogla znaciti da dijete dobiva vise prvog mlijeka jer ga mama prebacuje precesto na drugu dojku, jer se inace dijete cini nezadovoljnim).
    Evo ovako XXX

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj _mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure,

evo moja princeza je u prva 4 tjedna dobila 450 gr. i narasla 1.5 cm. Rekao je doc, da s obzirom da je rođena sa 4100, bi ipak trebala dobivati malo više, pa da ju budim noću za papanje. Sad sa punih 5 tjedana spava u komadu po noći po 6 sati i to kaj popapa tada, je nešto malo, bude na dojci po 2-3 minute i ponovo spava. Inače tokom dana ju stavljam na prsa kad god ne spava, pa obično bude 7 podoja u 24h. Inače vidim da napreduje, narasla je 1.5 cm, ima sigurno 7-8 mokrih pelena i 2-3 pokakane, robica postaje premala pa ne brinem previše, ali eto samo da me netko utješi.

Eh mi mame... Nije dobro kad puno spavaju, nije dobro kad neće spavati...
    Ma da, uvijek nas nesto moa brinuti
    Uzivaj sa svojom bebicom koja lijepo napreduje

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mima dijete od cca mjesec dana bi trebalo buditi noću za podoje. Ne bi noću trebalo proći više od četiri sata bez podoja.
    Ne samo radi boljeg napredovanja bebice nego i zbog bolje proizvodnje mlijeka. Što se dojke češće prazne, proizvodnja je bolja, masnijeg je mlijeka više.
    Što se dojke sporije prazne, proizvodnja opada.
    Sedam podoja za dijete od mjesec dana u 24 sata je malo. Trebalo bi biti barem 8 podoja, a idealno 10-12 podoja za tako malenu bebicu.
    Lijepo je kad bebica spava noć, ali ne bebica od mjesec dana. Trebalo bi je buditi i ne dozvoliti da dojke tijekom noći ostaju pune, jer će usporiti proizvodnju.

Ja ti vjerujem da je teško probuditi, jer ja imam kući curu koju nikad nisam uspjela podojiti noću kada to nije htjela, razbudila bi se i opet ne bi htjela.
    Ali sam uspjela preko dana nadonkaditi barem donekle ono što nisam mogla noću, noću bi se izdajala da potičem proizvodnju prazneći dojke.
    Ako nikako ne ide, pokušaj barem još jedan podoj "ugurati" među ovih sedam, ali svakako, pokušaj da to bude tijekom noći.

Ona je napredovala dovoljno, dovoljno je narasla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svakako ugurati minimalno jos jedan podoj, a optimalno bi bilo 10-12, kako je i Pepita napisala.
    Zbog toga sto se prolaktin stvara nocu vise nego danju i doprinijet ce uspostavi bolje produkcije.

Beba je dobila dovoljno, ako je 4100g najniza tezina koju je imala od rodjenja.
    S koliko se rodila i s koliko je otpustena iz rodilista (ako je rodjena u rodilistu )?
    Ja bih joj uvela jedan nocni podoj - bilo kad, mozda da isprobas u razne sate (2-3 sata ili 4 sata max nakon zadnjeg podoja prije spavanja), kad ces je lakse razbuditi i zainteresirati za dojenje.
    Pelene pokazuju da mlijeka ima i da sve ide super, samo da korigiras jos taj broj podoja na minimalno 8, a optimalno 10.
    I napisi koja je bila porodjajna tezina i ona prilikom otpustanja iz rodilista.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 23.05.2012. at 11:50

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

4100 porođajna, 3900 izašli iz rodlišta. Pokušavam ju probuditi ali ne ide, sinoć sam piljila u nju čekajući plići sam da joj uvalim cicku. Ništa.
    Palo mi je na pamet da joj probam dati to kaj izdojim na bocu, ipak će lakše vući, a opet će nešto popapati. Već sam luda. Bebolin spava a buljim i čekam sa cickom

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

_mima, 450 gr je dobila ako racunas od porodjajne tezine ili od otpusne?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Budiš li je ili čekaš da se probudi?

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kad ja dojim moju curicu noću uopće je ne budim. Uzmem je u naručje, taknem bradavicom usnice ona otvori usta posisa, (doduše jako kratko, 2,3,4, minute cca) pusti cicu i ja je vratim spavat. Ona sve to spavajući odradi, oči niti ne otvori.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jos nesto, postoje majke (ali ne bas toliko puno njih) koje imaju slabiji let down ili slabiju produkciju i koje moraju u svakom podoju nuditi obje dojke i to cak i vise puta unutar istog podoja, to je switch nursing. Tada se ne gleda koja dojka je kada ponudjena i koliko je proslo od dojenja na pojedinoj dojci jer se ionako obje nude visekratno i dijete ih prazni koliko god uspijeva, obje nekoliko puta u istom podoju.
    Ali to u ovom slucaju nije potrebno.
    za ovo nisam cula....steta jer bila bi svojedobno probala...znaci unatoc cestom saltanju beba dodje do zadnjeg,masnijeg mlijeka?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Skulirana, da. Buduci da se svaki put u tih nekoliko vracanja na istu dojku ona prazni, mlijeko sadrzi obje komponente zajedno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

_mima, koliko je imala sad na vaganju tocno grama?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ne znam koliko je imala, nisam točno ni pitala. Rekla bih da je dobila 450 od najniže, dakle od one "izlazne".
    Ma ne opterećujem se, i da je dobila 100 gr, fino piški i kaka, kad je budna je izrazito aktivna, plače kad joj nešto nije po volji, često se smije, a i robica joj drugačije stoji. I ne budim ju po noći, čekam plići sam pa ju prištekam, onda si pocicka i nastavi spavati. Nisu oni tak blesavi da ne traže kad su gladni.
    Dijete ima svoj ritam, po noći spava, po danu doji češće, i ne pada mi na pamet to joj remetiti. Spavanje im treba isto koliko i hrana

A još u trudnoći mi je išlo na živce to vaganje...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zbog boljeg napredovanja i bolje proizvodnje mlijeka preporuka je dojiti noću barem dvaput od ponoć do jutra, ali naravno ti si majka, ako smatraš da ne treba buditi bebicu ok!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne razumijem zasto si se onda javila.
    Vjerujem kako smo sve ovdje shvatile da te nesto iz onog sto si napisala muci pa ti govorimo kako bi trebalo biti i zasto je nesto od toga sto je napisano vazno.
    Sretno!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nekad se male bebice ne mogu probuditi kad su gladne, jer im od gladi padne i secer i tesko se bude. Kad malo narastu onda nek spavaju koliko god.
    Pokusaj doci do barem 8 podoja u 24 sata, cisto da sljedeci skok u razvoju docekate s jacim ritmom.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne razumijem zasto si se onda javila.
    Vjerujem kako smo sve ovdje shvatile da te nesto iz onog sto si napisala muci pa ti govorimo kako bi trebalo biti i zasto je nesto od toga sto je napisano vazno.
    Sretno!
    BusyBee ona je mama i njena je zadnja. Možda je trebala napisati par postova da se osjeti sigurnom, možda je bila nesigurna onaj dan, a više nije, možda je zadovoljna prirastom bebice, u svakom slučaju mi smo se sve potrudile odgovoriti na njeno pitanje i dati joj informacije koje na kraju krajeva može i sama provjeriti, a na njoj je hoće li prihvatiti ili ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pepita, hvala ti sto si se potrudila objasniti mi.
    Medjutim, na forumu koji sluzi prije svega za edukaciju korisnica i korisnika, nedopustivo je da ostane neodgovoreno kako je potrebno da dijete mladje od 6 tjedana ima minimalno 8 podoja u 24 sata.
    I vazno je da cuje, i ona i ostale koje citaju, da su nocni podoji vrlo vazni za produkciju jer se nocu puno jace stimulira prolaktin.

Naravno da svaka majka na kraju odlucuje o svom djetetu, to nikad nije bilo upitno.

_mima, kad pises ovo:
    I ne budim ju po noći, čekam plići sam pa ju prištekam, onda si pocicka i nastavi spavati. Nisu oni tak blesavi da ne traže kad su gladni.
    I to se broji kao podoj. Ne mora ona biti skroz budna i otvorenih ociju.

Nije slucaj s tvojim djetetom
    , ali ne treba prebrzo zakljuciti da djeca koja ne traze jesti nisu gladna ili su blesava. Naime, ima djece koja su uspavana zbog zutice ili zbog prevelikih vrucina ili iz nekog drugog razloga i jako je bitno imati uvid u sve podatke (koje inace pitamo) da se prebrzo ne zakljuci da dijete jednostavno voli spavati. Bez cijele slike bi se moglo dogoditi da se neki problem previdi i time ugrozi dijete ili dojenje.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    mima dijete od cca mjesec dana bi trebalo buditi noću za podoje. Ne bi noću trebalo proći više od četiri sata bez podoja.
    Ne samo radi boljeg napredovanja bebice nego i zbog bolje proizvodnje mlijeka. Što se dojke češće prazne, proizvodnja je bolja, masnijeg je mlijeka više.
    Što se dojke sporije prazne, proizvodnja opada.
    Sedam podoja za dijete od mjesec dana u 24 sata je malo. Trebalo bi biti barem 8 podoja, a idealno 10-12 podoja za tako malenu bebicu.
    Lijepo je kad bebica spava noć, ali ne bebica od mjesec dana. Trebalo bi je buditi i ne dozvoliti da dojke tijekom noći ostaju pune, jer će usporiti proizvodnju.

Ja ti vjerujem da je teško probuditi, jer ja imam kući curu koju nikad nisam uspjela podojiti noću kada to nije htjela, razbudila bi se i opet ne bi htjela.
    Ali sam uspjela preko dana nadonkaditi barem donekle ono što nisam mogla noću, noću bi se izdajala da potičem proizvodnju prazneći dojke.
    Ako nikako ne ide, pokušaj barem još jedan podoj "ugurati" među ovih sedam, ali svakako, pokušaj da to bude tijekom noći.

Ona je napredovala dovoljno, dovoljno je narasla.
    ...ali odgovoreno je i to više nego dobro i to na znanje svima. Dat je savjet i informacija na mamino postavljeno pitanje.
    Hoće li mama prihvatiti ili ne, to je nešto drugo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerujem da sam zadnjim svojim postom zaokruzila sve sto sam imala reci na ovu temu.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Mi smo se rodili sa 3400 i 49 cm, kad smo izasli iz porodilista imali smo 3200, , na kraju prvog meseca ukupno samo 550 gr, da bi proverili da li bebica dobija na tezini odemo opet posle nedelju dana i ona dobije 200 gr, nakon tog merenja sam se malo smirila, kad ono odemo opet posle mesec dana i ono 600gr, treci mesec 550gr, na duzini je dobila u prva dva meseca 6 cm, a samo u trecem 6 cm, htela sam da pitam sta mislite da li je to malo dobijanje na kilaz?, beba samo doji, preko dana je budna malo odspava, a nocu doji jednom ili dva puta, prva dva meseca je dojila na tri sata nocu, a sad u trecem je to sama izbacila, ne deluje mi gladna, dokotorka kaze da je ona verovatno takva, imam mleka, i dojim je na svaka dva i po tri sata, ona tako i trazi. pokusala sam da joj dam adaptivno mleko, nece ni malo, ni na flasicu, ni na kasicicu, nadam se da sam na pravoj stranici. hvala

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

da i zaboravila sam da napisem da ona mnogo bljucka, bas dosta, da li zbog toga ne dobija vise na tezini.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •