Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Polako s kasicama s 4 mjeseca?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Polako s kasicama s 4 mjeseca?!

Moj malisa je sad 4 mjeseca i tjedan dana i danas smo bili kod pedijatrice koja mi je savjetovala da polako pocnemo s vocnim kasicama... Meni se to cini ful prerano i radje bi cekala njegovih 6. mj. On je inace samo na prsima i dosta je sitan (5600g), al meni se ne cini da mu nekaj fali... zivahan je i vesel i ne mislim da ne dobiva onoliko koliko mu treba... Ne znam niti sama sad. Inace nam je pedijatrica ful za dojenje i podrzavala me i nije savjetovala adaptirano ni kad je malisha u tri tjedna dobil samo 50 g.
    Nisam niti sama pametna, al ja bi ipak nekak radje da je jos samo na cici. Kaj vi mislite?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ti se pedijatrica malo pozurila i da se tebi isto to cini. a kad je vrijeme za pocetak uvodjenja cvrste hrane, najbolje ces vidjeti po svom djetetu - kad pokaze izniman i nepokolebljiv interes za ono sto vi radite za stolom i za hranu koju jedete, kad moze samostalno sjediti, kad izgubi refleks guranja hrane iz usta jezikom, i tak. to obicno nije prije 5,5 mj, kod nekih tada mame obicnu znatizelju proglase zanimanjem za dohranu no dijete se tada obicno fino zabavi premjestanjem zlicice iz ruke u ruku, a nrana ga ne zanima jos - to je ujedno dobar test zanima li ga zaista hrana ili samo zlica, casa i sl - no to testiraj tek sa 6 mj

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

preporuka je da se sa dohranom ne pocinje prije nego sto dijete navrsi 6 mjeseci. Ako je do sada normalno napredovao (bez obzira sto je sitan, ako je rastao i dobivao na tezini) nema potreba pocinjati ranije.

osim toga, postoje jos neki znakovi koji upucuju da je potrebno poceti sa dohranom (da dijete vise nema refleks guranja hrane jezikom van, cvrsto sjedenje, interes za hranu koju jedu odrasli, pojacano dojenje koje ne prestaje niti nakon nekoliko dana dojenja na zahtjev..., sve se ovo zbiva otprilike sa 6 mj. starosti)

meni stvarno nije jasno zasto je ped. savjetovala pocetak dohrane ako je tako prodojeca, mozda da ju pitas, i kazes da znas za gore navedenu preporuku i da smatras da mu je jos prerano

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa pitala ju ja danas, a ona kaze da mu dajem samo zlicicu dvije da se polako nauci jest na zlicicu i da to jos nece biti konkretan obrok, a da ce tak sa 6 mj. moci zamjeniti jedan obrok... Meni to nekak bez veze objasnjenje...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni :/
    kad bude spreman, nece mu trebati 2 mjeseca da nauci jesti na zlicu, znat ce odmah

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kiara26, nije njegov probavni sistem spreman za uvodenje dohrane. A i moze vam pomutiti dojenje. Nema uopce potrebe da se zurite. Tocno kak je Emily rekla, kad je spreman on ce jesti bez problema, nije mu potrebno nikakvo "vjezbanje".

Uzivajte u cicanju i samo cicanju jos dva mjeseca.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovo s "učenjem" na žlicu me uvijek izbaci iz takta. gdje piše da dijete sa 6 mjeseci mora imati čitav obrok dohrane?? pa i jedna žlica je dohrana - a za to je sa 4,5 mjeseca prerano. čemu opterećivati nezreli probavni sustav i riskirati alergiju?

mi smo počeli sa 6 mjeseci, doslovce bi liznuo žlicu... nakon mjesec dana imali smo puni obrok.

a to što bebu možda zanima hrana nije znak da treba početi s dohranom, normalno je da pokazuje znatiželju za svim što vidi i da sve trpa u usta.

samo vi cikite! :namig:

(a i to što je sitan neka te ne brine, andrejček sa 14 mjeseci ima oko 8,5 kila i niš mu ne fali. ako malac ima neki svoj ritam napredovanja, sve je ok. nemoj ga uspoređivati s "tenkićima" )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E pa fala vam cure
    Ja sam si sve to tak nekak i mislila al mi je trebalo i malo potvrde od meni mjerodavnih.
    A to sto nije bas neka bumbar-beba me zapravo ne opterecuje... u pocetku sam se zamarala al sad ga gledam i vidim da je sretan i zadovoljan i mislim si on je takva beba i gotovo. Uostalom i mama i tata nisu bas neki krshi ljudi pa mozda i genetika tu malo ima svoje prste.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zato ja svoju pikulicu još uvijek mogu nositi u marami. :namig: ima to svojih prednosti!

ajde, nije valjda da još vjeruješ u onu "debelo dijete - zdravo dijete"! :namig:

genetika sigurno ima udjela u tome. a i ne možemo svi biti isti - pogledaj ljude na ulici, netko ima 160 cm i 50 kg, netko 180 cm i 100 kg... :ceeer:

ako je malac zdrav, veseo i lijepo napreduje - kaj ti više treba!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da vidite Patrikovu mamu i tatu ne biste se cudili da nije bumbar

Kiara26, Patrik je presladak i nis mu ne fali

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa i kod nas je tako. da sam ja nosila bebu od 4 i pol kile morali bi me prepoloviti da je izvade.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U prirodi kašice kao takve jednostavno ne postoje. Naši preci ih sigurno nisu koristili jer ih nije bilo. Dakle, naša vrsta kao takva nije uvjetovana klopanjem kašica u dojenačkoj dobi. Uvođenje dohrane s pola godine je uglavnom OK iz razloga učenja novih okusa i ništa drugo.
    Dakle, u uvjetima nekakvog sirotišta još bi se u smislu nužde moglo raspravljati o upotrebljivosti kašica za prehranu dojenčadi, ali pored žive majke :?

Sve ostalo su pusti snovi Klaussa (kršitelj koda)a.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

To da djete treba učiti jesti sa žlicom je bez veze, ono je ili spremno ili nije. Moj je sin svoj prvi obrok dohrane sa 6 mjeseci (palenta na vodi) cijeli pojeo žlicom :shock: ! Ja sam bila spremna na to da će "učiti" jesti žlicom duže vrijeme, ali njemu se žlica omilila. Neka djeca neće i neće i to je u redu, ali to nije razlog za prerani početak dohrane.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi smo dohranu poceli sa punih 6. On sada sa 8 mjeseci jos uvijek ne zna jesti na zlicicu. Pojede on 5-6 zlicica i onda bezobrazno okrene glavu i ne zeli vise.
    U pocetku je jedino za bananom otvarao usta dok ju svu nije popapao, a sad nam je rekord pola casice bio jogurta.Ali on jogurt papa tako sto sa zlicice uvlaci donjom usnicom- kao da sisa.
    Od nase hrane mu je najzanimljiviji moj Corny i uvijek sirom otvori usta i pokusava mi ga oteti- pa ga od sad jedem poskrivecke.

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj kiara26 prvotno napisa
    Pa pitala ju ja danas, a ona kaze da mu dajem samo zlicicu dvije da se polako nauci jest na zlicicu i da to jos nece biti konkretan obrok, a da ce tak sa 6 mj. moci zamjeniti jedan obrok... Meni to nekak bez veze objasnjenje...
    objasnjenje bi bilo super da vam ga je dala za 2 mjeseca, tj da pocnete s 2-3 zlicice kasice s punih 6 mjeseci pa da se bebic nauci na drugu teksturu i okuse ne bi li se poceo hraniti takvom hranom sa 7 ili 8 mjeseci...
    mi smo krenuli s punih 6 mjeseci, zlica - dvije, sad smo 8 mjeseci a tek zadnjih 3 tjedna zapravo jede kasicu a ne da se igra s hranom
    a sto se tice tjelesne mase, pa postoji tu i nasljednio faktor, ne samo prehrana - a ko su mama i tata lakse konstitucije, nece ni beba biti mrga
    mislim da je pedijatrica jednostavno stara skola, znas da i kuharica BEBE preporucuje nadohranu s navrsena 4 mjeseca :/

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi smo to ucenje na zlicicu isprobali prije 6. mjeseca- ali tako sto sam u zlicicu izdojila malo svog mlijeka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo nas nakon duzeg vremena... u medjuvremenu smo otisli na more i nakon povratka samo da se pohvalim... sutra smo 5 mjeseci i jos samo i iskljucivo cicamo
    Ipak sam poslusala i svoje instinkte i vas i odlucila ipak pricekat s "ucenjem" na zlicicu do 6 mj.
    I naravno hvala na odgovorima

ashatanay

Početno

Eto i moj mali dragi sin ima 5 mjeseci i 7 kg, a iskljucivo je dojen te je zamjetno narastao posto se rodio s 2.3kg i nikad nije primao nikakve dodatke prehrani. Kad se rodio doktori su me molili da mu dam mlijeko u formuli ali sam izdrzala i eto s dojenjem je narastao u predivno, zdravo malo mlijecno cudoviste :D posto jede svaka 2 sata.... :D Al nastavit cu dojiti ga dok god mogu posto tako brzo odrastaju i to je spona koju cu vjecno pamtiti...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super ashatanay

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

E, i moj mali je sad 5,5 mj. Prije dva tjedna je imao 7,2kg a rođen s 2,6kg.
    Isključivo dojim.
    Ubiše me u pojam svi redom da kad ću mu dat hrane...
    Niš nije koristilo što je pedica pred sveki rekla da ne treba ništa davat prije 6 mj. ako je sve ok s dojenjem.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam sve oko sebe ubila u pojam, više ne dojim, cura mi super papa, a i dalje spada u laku kategoriju a oni su jedva čekali dohranu da mi dokažu kako će mi dijete dobiti lijepo na težini
    L prabaka je komentirala jednom "eh, još je i najbolja bila dok je samo dojila"

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moja mala ce za tjedan dana napunit 4 mjeseca, i svako toliko me netko pita dal joj dajem kasice i kada cu poceti, a jedna mi je jucer rekla da bih joj svako toliko trebala dati nesto slano ili slatko da se pomalo privikava na okuse :? . I onda kad im ja kazem da cu do 6 mj. iskljucivo dojiti, a i kad pocnem davat kasice da ce to biti bez ikakvih zacina i sladila ostanu :shock: , kao " pa ja sam svojima pocela vec sa 3 i po mjeseca davat...". Isto je bilo i po ljeti kad su me svi nagovarali da joj dam caja ili vode a ja nisam htjela. Al bas me briga, mojoj curi ne fali nista, prije dva dana smo je vagali i imala je 6700g, znaci mamino mlijeko je jos uvijek sve sto joj treba !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •