Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: školski odbor

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno školski odbor

Izgleda da ću biti imenovana u školski odbor jedne O.Š. Ima li tko iskustva iz prve ruke, u smislu da je bio ili je sada u školskom odboru? Što mogu očekivati: prazna sastančenja, ili mogućnost za konkretno djelovanje na unaprijeđenju rada škole? Za ono prvo nemam volje, a drugo bi me veselilo i motiviralo.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja sam u školskom odboru, ali iz reda nastavnika Raspitaj se malo tko sve sjedi u tom odboru i kakvi su međusobni odnosi jer je ŠO tijelo od svega 9 ljudi. Mi funkcioniramo kao tim i definitvno uvijek rješavamo goruće probleme i nikada nismo "sastančili u prazno". Sad sam na porodiljnom i ne znam kako sad funkcionira, ali ŠO je vrhovni organ koji vodi školu i definitivno pazimo da to funkcionira kako treba.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala kljucic
    Nadam se da je i u drugim školama kao kod vas. Kako često se sastajete?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa sastajali smo se po potrebi, češće kada je trebalo donijeti neke pravilnike ili kada se pojave neki problemi, ali u Pravilniku o radu ŠO ima neki minimum od, ja mislim, 2 sjednice godišnje, na početku šk. god. kada se donosi Godišnji plan i program i na kraju šk. god. kada se podnosi Izvještaj o realizaciji godišnjeg palan i programa. To ravnatelj sastavlja i iznosi ŠO.Neka ti daju Pravilnik pa ga malo prouči.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

OK, hvala na savjetu.
    Nadala sam se da će se još netko javiti sa svojim iskustvom. Što to znači, da nema na forumu nikoga (osim kljucica) tko je u ŠO? :? :/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam u ŠO ali jesam u VR. U ŠO je učiteljica mog sina, pa imamo informacije iz prve ruke.

Na tvom mjestu, nipošto ne bih odbila kandidaturu za predstavnika roditelja u ŠO, iako vjerujem da je mala šansa da to bude neko ispunjujuće iskustvo. Prije bi se moglo raditi o "krampanju" s jedne i gomili nerješivih problema s druge strane, jer škola je dio većeg obrazovnog sustava i mnoge stvari su jednostavno zadane.

Školski odbor je tijelo koje jedino ima "vlast" u školi, tj. može donositi odluke. Istina, u njemu prevladava članstvo iz redova osnivača (lokalna samouprava) pa su nastavnici i roditelji u manjini, ali bar se na taj način može čuti roditeljski glas.

Školski odbor donosi statut škole i druge opće akte (pravilnike i sl. - ne znam detalje), te bitne odluke o načinu kako se raspoređuju sredstva za školu (koja daje osnivač, zbog toga ih ima tako puno u odboru).

Manevarski prostor nije velik, ali to je doslovce jedino mjesto gdje roditelj može participirati u upravljanju školom. Budući da je jedan roditelj JEDINI PREDSTAVNIK zainteresirane strane (tj. učenika) oko koje se sve vrti, to nije ni lagan ni nezahtjevan zadatak. A kakvi će biti rezultati - ovisi o previše faktora. Nadam se da se nećeš obeshrabriti - ondje si jedini glas roditelja. Sretno!

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Peterlin
    Zakon sam proučila, zanimala su me iskustva iz prve ruke. Predstavniku roditelja definitivno nije lako, toga sam svjesna. No, ja niti ne bih bila imenovana kao predstavnik roditelja , ali bih sigurno zastupala njihove interese. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izgleda da ću ja biti u školskom odboru , ima li tko s iskustvom ?
    Kako to izgleda u praksi ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izgleda da ću ja biti u školskom odboru , ima li tko s iskustvom ?
    Kako to izgleda u praksi ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •