Drage moje,
genetski sam sklona problemima s venama (na mamu i seka i ja), iako sam sportski,"žilavi" tip. Naime, na listu lijeve noge imam straga dosta onih kao plavih modrica (vene mi nisu onako ispupčene),a sad sam primjetila da su mi počela tamnit i neka druga mjesta po toj nozi i kapilari "cvjetat". Neki dan sam vidjela da sam zaradila raspucale kapilare u promjeru 3x3 cm s prednje strane noge i sa strane iste.
S obzirom da sam tek u 19 tj. mogu zamislit kako će bit poslije,a i sad imam težinu koju prije nisam nikad imala (cca+ 6-7 kg).
Kako bih voljela djelovati preventivno koliko je to moguće unatoč genetici, molim da mi preporučite neke kreme,gelove koje ste koristile, a za koje mislite da su vam stvarno pomogle, odnosno olakšale tegobe s venama.
A vezano uz medicinske čarape za vene, koju jačinu bih trebala uzeti, koliko DEN-a? ja sam ih kupovala u Roza Stepu na Kvatriću (cca 100kn po komadu) . znate li neki drugi dućan za preporučiti gdje se mogu kupiti kvalitetne i povoljne hulahopke za vene u Zg? hvala vam puno, ovo bi mi bile jako korisne informacije jer me zabrinulo ovo brzinsko pucanje kapilara koej se širi.