Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Problemi s venama-kreme,gelovi za preporučiti

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Problemi s venama-kreme,gelovi za preporučiti

Drage moje,

genetski sam sklona problemima s venama (na mamu i seka i ja), iako sam sportski,"žilavi" tip. Naime, na listu lijeve noge imam straga dosta onih kao plavih modrica (vene mi nisu onako ispupčene),a sad sam primjetila da su mi počela tamnit i neka druga mjesta po toj nozi i kapilari "cvjetat". Neki dan sam vidjela da sam zaradila raspucale kapilare u promjeru 3x3 cm s prednje strane noge i sa strane iste.

S obzirom da sam tek u 19 tj. mogu zamislit kako će bit poslije,a i sad imam težinu koju prije nisam nikad imala (cca+ 6-7 kg).

Kako bih voljela djelovati preventivno koliko je to moguće unatoč genetici, molim da mi preporučite neke kreme,gelove koje ste koristile, a za koje mislite da su vam stvarno pomogle, odnosno olakšale tegobe s venama.

A vezano uz medicinske čarape za vene, koju jačinu bih trebala uzeti, koliko DEN-a? ja sam ih kupovala u Roza Stepu na Kvatriću (cca 100kn po komadu) . znate li neki drugi dućan za preporučiti gdje se mogu kupiti kvalitetne i povoljne hulahopke za vene u Zg? hvala vam puno, ovo bi mi bile jako korisne informacije jer me zabrinulo ovo brzinsko pucanje kapilara koej se širi.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Problemi s venama-kreme,gelovi za preporučiti

Citiraj Lili75 prvotno napisa
    Kako bih voljela djelovati preventivno koliko je to moguće unatoč genetici, molim da mi preporučite neke kreme,gelove koje ste koristile, a za koje mislite da su vam stvarno pomogle, odnosno olakšale tegobe s venama.
    Najbolje da ti to ginićka preporuči.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Lili75 - taj problem i mene brine tim više što sam ja prije 3 godine operirala lijevu nogu, a i desna mi nije baš bajna :/ . i sad se bojim kako će završiti priča sa mojim venama tim više što mi je termin krajem srpnja. u pet ću pitati ginićku da li može nešto preporučiti da barem ublažim taj problem pa ću ti javiti.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Re: Problemi s venama-kreme,gelovi za preporučiti

Drage moje,

genetski sam sklona problemima s venama (na mamu i seka i ja), iako sam sportski,"žilavi" tip. Naime, na listu lijeve noge imam straga dosta onih kao plavih modrica (vene mi nisu onako ispupčene),a sad sam primjetila da su mi počela tamnit i neka druga mjesta po toj nozi i kapilari "cvjetat". Neki dan sam vidjela da sam zaradila raspucale kapilare u promjeru 3x3 cm s prednje strane noge i sa strane iste.

S obzirom da sam tek u 19 tj. mogu zamislit kako će bit poslije,a i sad imam težinu koju prije nisam nikad imala (cca+ 6-7 kg).
    Imam isti problem samo na desnoj nozi. Ginekolog mi je dao uputu da idem na pregled u flebologa (specijalist za vene) na color dopler pregled vena. Bila sam i rekao mi sljedeće:
    - klijetka koja na preponi bi trebala spriječavati vraćanje krvi u nogu je oslabljela i to na donjem dijelu noge (kapilari, modrice, paukova mreža) je samo 'krošnja' problema...jedino pravo riješenje je operacija u nekoj budućnosti
    - za sada mi je preporučio samo nošenje elastičnih čarapa za vene 2. stupnja
    - za kreme , gelove i sl. rekao je da ne pomažu...malo olakšavaju osjećaj,ali ne zaustavljaju
    - za trudnoću je rekao da je noramlno da mi se pogoršalo stanje s venama zbog veće količine krvi

Kupila sam čarape za vene (dokoljenke i hulahopke za trudnice 70 den), ali drugi put kad sam išla kupiti još jedne prodavačica mi je rekla da su to samo preventivne, a da se prave izrađuju po nekoj mjeri :? (kupovala sam u zg preko puta Petrove u Simbex)....tako da sad nisam sigurna što bi trebalo
    u svakom slučaju pokušavam doma što više držati nogu u povišenom položaju jer se tada povuće...a nakon trudnoće ćemo vidjeti što dalje

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    Lili75 - taj problem i mene brine tim više što sam ja prije 3 godine operirala lijevu nogu, a i desna mi nije baš bajna :/ . i sad se bojim kako će završiti priča sa mojim venama tim više što mi je termin krajem srpnja. u pet ću pitati ginićku da li može nešto preporučiti da barem ublažim taj problem pa ću ti javiti.
    gdje si radila operaciju i kakav je oporavak (koliko traje?)

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni su godinama odgađali operaciju vena iz razloga "još niste rodili". prije 3 godine stanje je već bilo poprilično loše tako da sam morala na operaciju . i sad stvarno ne znam kako ću :/ .

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni se pojavilo 2-3 godine prije trudnoće i nikako se nisam mogla natjerati ići u doktora...a i mislila sam da su to kapilari ...sad kad je baš zahvatilo skoro cijelu potkoljenicu u trudnoći i stvarno mi je ružno to gledati, a i zna boliti...nema trenutno neke pomoći....ali mislim da za jednu godinu dana ću trebati na operaciju ...čula sam da u zg rade to na Šalati...a nedavno sam u jednom časopisu čitala da je otvorena privatna klinika Orlando i da koriste neku novu metodu od koje se brže i lakše oporavlja...cijena 15k kuna za jednu nogu :shock:

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

inače moram reći da mi čarape pomažu kod hodanja, stajanja i sjedenja...bez njih mi je stvarno lošije i bolnije

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Alec, Željka33 hvala vam puno. i meni govore od moje 20-te da bi trebaala pod nož,ali da pričekam trudnoću,po svemu sudeći morat ću na operaciju kad T. prođe. Nekako mi je lakše kad znam da nisam sama u ovom problemu.

Očito sad nemamo druge nego jako dobre elast.čarape i noge u zrak.al da izgleda ružno, je brate i gotovo, a još i bolno.

nekako ćemo izdržat do kraja T. za naše male a onda u akciju!
    mi smo sve tri s foruma MPO jel de?!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Curke,

evo najnoviijh novosti od moje dr. Nole: kreme kao što ste rekle neće ništa pomoći, samo kompresijske čarape za vene i to od 140 DEN mi preporučila, dosad sam nosila od 70 DEN.

A par mjeseci nakon poorda i oporavka jedino rješenje: sklerozacija, ništa posebno novo al ipak potvrđeno od dermatovenerologa.

Odsad ih ne skidam više.
    drage moje venozne, drž te se !

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne razumem se baš mnogo u tematiku, ali moram vas pitati da li ste probale nevenovu mast?

Lečenje traje, ali se isplati

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Curke,

evo najnoviijh novosti od moje dr. Nole: kreme kao što ste rekle neće ništa pomoći, samo kompresijske čarape za vene i to od 140 DEN mi preporučila, dosad sam nosila od 70 DEN.

A par mjeseci nakon poorda i oporavka jedino rješenje: sklerozacija, ništa posebno novo al ipak potvrđeno od dermatovenerologa.

Odsad ih ne skidam više.
    drage moje venozne, drž te se !
    sklerozacija ti neće riješiti skroz problem, nakon nje se opet vraća....to je kako je rekao meni doktor samo saniranje 'krošnje i listova' problema...a deblo i korijen i dalje ostaju problematični....preporučam ti da baš odeš u nekog specijalista za vene - flebologa

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znam za to vraćanje, probat ću i s flebologom.
    ali koliko znam baš i nem anekog trajnog rješenja.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da ne otvaram topic, a znam da se negdje već raspravljalo o tome...
    cure koje ste imale problema s proširenim venama, ali ne na nogama nego na vanjskim genitalijama, da li su "posebno" pazili da ih ne "oštete" za vrijeme poroda, da li su vam rekli da u rodilištu to napomenete i sl.?
    čitala negdje da je potreban poseban oprez da ne bi došlo do iskrvarenja (pretpostavljam kod nepreciznog rezanja međice?)...
    iskustvaaaaaaaaaaa????

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Maya_78, možda da ne razmišljaš o rezanju međice?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam imala takvu povećanu venu na vanjskoj usmini. U bolnici (Vinogradska) su to sami primjetili. Rečeno mi je da me ne smiju rezati na toj strani, a tamo mi je bio rez od prve trudnoče, pa bi rezali na drugoj strani (valjda se inaće reže po starom rezu). Zahvaljujući babici nisu me uopće rezali. :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    Maya_78, možda da ne razmišljaš o rezanju međice?
    Cure, i ja sam pozitivna, i namjeravams e masirati itd. itd... ali! imam dosta "neelastičnu" kožu, a naše babice nisu nešto pretjerano "osviještene" glede nerezuckanja pa me toga strah... naravno da ću napomenuti... i zahtijevati čak---ali...
    ja imam i s jedne i s druge strane, ne znaš gdje je gore proširenje

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I meni se pojavila vena na jednoj nozi,i još gore na jednoj strani genitalija.
    Da li bi zbog toga morala odustati od poroda u vodi?
    Kako razlikovati proširene vene i B.žlijezdu?(gin je rekla da je vena,jer bi upala B.ž.bolila).
    Ima li šanse da se povuče do poroda?Nekakvi oblozi?
    Ne boli,ali ode playboyev kalendar 8)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja sveki maže nevenovu mast (ona je sama pravi) i kaže da pomaže. A ja sam hemoroide mazala nevenovom mašću i povukli su se (a hemoroidi su isto proširene vene). Mislim da vredi probati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo me opet s mojim venama.

U međuvremenu se stanje pogoršalo, moj me ginko uputio na veliki koagulogram i pregled kod flebologa, osjećam neke kvrge ispod koje bole na dodir i nekad žigaju, a potkoljenica je naravno plava što od kapilara što od vena, al samo lijeva.

Jel mi može netko od vas preporučit dobrog flebologa?

Željka33
    , di si ti išla?

Meni je moj ginko preporučio da idem na Sv.duh ili Vinogradsku, a ja na webu od Sv.Duha nisam baš skužila da imaju flebologa :/
    i nadam se da trudnice odmah primaju da ne moram na neke liste čekanja ne d'o Bog jer trebam pomoć sad.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Lili75, ja sam se naručila preko Croatia zdravstvenog osiguranja i žena koja mi je ugovarala pregled rekla je da ipak bolje da odem u privatnu kliniku (njima je to sve jedno jer imaju ugovor i s bolnicama) jer da bi me u bolnici šetali okolo i morala bi se naručiti i čekati ko zna koliko, a pošto sam trudnica bla bla...inače spominjala je Šalatu , što sam inače čula i od drugih doktora. Tako da sam išla u kliniku Intermedika, Medveščak 26, dr Đurašević, tel. 4684855 i bila sam naručena u roku 2-3 dana.

Meni je desna noga koma...dok je držim uzvišeno ništa se ne vidi i sve super, a kad je spustim počne trniti, boliti kako krv navire...baš gadno...cijela pomodri kao paukova mreža do koljena i ima par izbočina, a bolno je na dodir. Baš me zanima hoće li se povući nakon poroda, jer neki kažu da im je išlo na bolje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Željkić, hvala ti puno i ja imam Croatia zdravstveno osiguranje i baš bi to mogla iskoristiti.

Jedino me buni što je tamo naveden dermatovenerolog, a ne flebolog, pretpostavljam da je taj dr. također flebolog, pa iz tog razloga nisam računala na Croatiju.
    Znaš da bi mogla i ja kod njih. puno ti hvala.

Nekako je čovjeku lakše kad zna da nije sam u takvim venoznim problemima Mene je tako bolilo ovih dana da sam mislila da ću na Hitnoj završit, a nisam neki tip od kuće ja bi samo van na zrak i u šetnju a mama mi kaže da pretjerujem sa skitnjom.

Negdje sam čitala da je plivanje odlično za vene zbog tlaka. Još moram i letiti avionom u petak,valjda će mi uz venske čarape biti OK ali nema tog što će me spriječit da odem u Njemačku vidjet svoju tek rođenu nećakinju-postala sam tetka prvi put u životu.
    Željka33, držmo se zajedno,možda nam se nešto i povuče nakon poroda, ali opet nam ne ginu venske čarape neko vrijeme

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I da hvala ti puno na kontaktima.

A jel netko zna jel dr. Nola u Poliklinici Nola također flebolog? ona mi je bila dobra dok je radila u Vinogradskoj.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

najbolje ti je nazvati CO, tamo se javi njihov doktor koji ugovara...pa pitaj za flebologa....i nek ti ugovore color dopler vena nogu....ja nisam isto znala razliku flebolog i dermatovenerolog, niti koje klinike rade takve preglede...koliko sam skužila flebolog je više za dubinske probleme vena koje mi imamo
    Za vene sam ja čula da je baš dobro šetanje i kretanje, a i za trudnoću....nije dobro stajanje i sjedenje...meni je najgore stajanje....baš dođe loše u roku minute

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Zeljka33 prvotno napisa
    najbolje ti je nazvati CO, tamo se javi njihov doktor koji ugovara...pa pitaj za flebologa....i nek ti ugovore color dopler vena nogu....ja nisam isto znala razliku flebolog i dermatovenerolog, niti koje klinike rade takve preglede...koliko sam skužila flebolog je više za dubinske probleme vena koje mi imamo
    Za vene sam ja čula da je baš dobro šetanje i kretanje, a i za trudnoću....nije dobro stajanje i sjedenje...meni je najgore stajanje....baš dođe loše u roku minute
    i meni isto za stajanje, a mamči i ja uvjeravam da su mi kretanje i šetnje super ali ona kaže da ja pretjerujem jer sam po cijele dana vani ili nešto obavljam ili uživam šetajući se
    Zvat ću Croatiju ali ne znam jel sve to stignem obavit prije puta u Njem a koagulogram će mi biti gotov sutra.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

uživaj u šetnji i skitnji dok još možeš
    ja sam isto tako ...prvo sam radila do porodiljnog, a onda na porodiljni svaki dan sam imala nešto za obavljanje i šetnju....sad već zadnjih tjedan dana ne idem solo, niti vozim auto....jer sam u išćekivanju svaki dan

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Željka33, danas sam zvala Croatiju, međutim rekli su mi da baš i nisu sigurni da imaju flebologe na svom popisu u privatnim ustanovama osim u domovima zdravlja tipa Rebro,Šalata, Sv.Duh...

Spomenuo mi je Intermediku, ali je rekao da će još provjerit pa mi javit jer nije siguran jel imaju flebologa ili kirurga internistu :? . Kao javit će mi se, ali danas nisu a sutra ih opet zovem jer mi se vena upalila (crveno mi je na koži i boli, upala je ispod) a idem na put u petak i moram to nekako sanirat. Ne znam jel se smije mazat Heparinom u trudnoći ili nečim drugim samo što efikasnijim jer mi je baš neugodna bol.a niej baš dobro imat i trpit upalu.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam samo koristila veneton:
    # ublažava bolove i grčeve u nogama
    # uklanja osjećaj umornih, teških nogu
    # za prevenciju proširenih vena, osobito tijekom trudnoće
    # kod hemoroida

ali mislim da to ne pomaže kod upale

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam jel se smije mazat Heparinom u trudnoći ili nečim drugim samo što efikasnijim jer mi je baš neugodna bol.a niej baš dobro imat i trpit upalu.
    meni je ginić u trudnoći prepisao Heparin gel za vene (dobila sam recept)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ja sam čula da se može Heparin u trudnoći mazat jer se bojim da mi Veneton i slični ne bi pomogli kod upale.

Dans idem kod svog ginka pa ću vidjet što će mi reći a ovog flebologa moram hitno zakazat, idem odmah ponovo zvat.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Željkić, bila si u pravu dr.Đurašević je flebolog, a ja vam cure sad mogu birat između 2 doktora samo se trebam odlučit, tako sam sretna :D jer sam se bojala da neću uspjet nijednog zakazat do petka.

E sad mi treba hitno vaša pomoć,ako ste čule za ove doktore-flebologe za koga se odlučit,moram danas javit:

dr. Đurašević,Intermedika-privat.,Medvešćak ili dr.Marinović, Šalata?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja trebam preporuku za dobrog flebologa - privatnika, nevezano za trudnoću, za mog brata zapravo, pa se ubacujem na Lilin topik.

Da li je netko bio kod dr. Lastrića na Malešnici:

http://www.poliklinika-lastric.hr/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Fidji, nisam ali sam čula da je dobar taj Lastrić, s obzirom da sam dobila tromboflebitis (šta ti je ta genetika?!), morat ću to rješavat nakon poroda.
    Inače moje stanej s venama se bilo tako pogoršalo da sam isti dan hospitalizirana u Petrovoj, ni do flebologa nisam stigla, mislila ići Đuraševiću!

Željka33 fala Bogu da se tebi nije zakompliciralo , drž te se curke!

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo da se javim...nakon poroda 2-3 dana splasnule su otekline na nogama, a problemi s venama su se vratili na stanje prije trudnoće

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Željka33, drago mi je zbog tebe ali sumnjam da će meni biti tako jer sam zbog upale vene završila u Petrovoj na antibioticima i heparinu i još sam na heparinu do kraj T. i 2 tj. nakon poroda.
    Vidjet ćemo kako će to izgledat poslije,ali kapilari su se raširili posvuda po stražnoj strani lijeve potkoljenice,a i vene nisu baš bajne onak estetski :/

Nema veze nek je bebica dobro, a vene ćemo rješavat poslije (čula sam da je za vene najbolji Lastrić u Španskom a za collor dopler poliklinika Bates)-tim putem ću krenuti ali tek nakon trudnoće i dojenja a mislim , dojiti što duže

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I da Nora ti je prekrasna, već vidim kako uživate u svom zlatu!! Sretno!!!
    mi imamo još 2 mjeseca do sretnog događaja!!!

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma nije ni meni sad sjajno na nozi, ali prema onome kako mi je bilo u trudnoći ovo je super....iako me ono ponukalo da ipak idem u doktora i poduzmem nešto sigurno ću i ja do kraja godine poduzeti neku sanaciju...ali u svakom slučaju nakon trudnoće se dosta povuklo i ne muči me toliko

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

u trudnoci bez problema mozes mazati homeopatske masti od arnice.
    savrsene su za ublazavanje problema sa modricama i venama

takodje imas od dr hauschka njihovu ulje "birch arnica body oil" predivno ulje.
    to nije medicinski pripravak vec holisticki i homeopatski i jako je prijatan i moze ti ublaziti tegobe. jeste malo skuplji.

ukoliko hoces jeftinu varijantu imas u dm njihova proizvodnja, krema sa arnicom za takve probleme. jako je povoljna a finog sastava.

sve sto sam napisala je ok i nema konzervansa.

ja sam radila sklerinizaciju na obe noge i ne znam kako bi bilo danas bez toga, verujem mnogo gore, ali sada bi ti rekla pa nista posebno.\

sada sam prvi put trudna i videcemo sta ce biti.
    ni prvi put nisam imala smetnje, jednostavno lekar mi je slucajno video venice i rekao, ajd da mi to sredimo, bices trudna jednog dana, koristice, a posle cemo videti kako bude.

prijatelj nam je, nije mi naplatio tako da me nije vacario za pare.

sada cu kupiti preventivno neke carape jer mi je i tada rekao da kupim dokolenice pa da nosim ako mi nije tesko. naravno da mi je bilo

sada cu kupiti hulahop jer mene uvek kolje ta dokolenica i uvek mislim da mi zaustavlja cirkulaciju.

eto, pa ako sam nesto pomogla. ( ja sam sada u 11,5 tjednu i nisam se merila i nadam se da nisam nesto otisla sa kilama pa kao jos nisam pozurila da kupim, ali vreme je)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala frost, probat ću s arnicom od Hauschke inače jako vjerujem u homeopatske i holističke pripravke, inače arnika me spasila u Francuskoj kad sam imala napuknuće one glavne potkoljenične kosti, sve se lijepo povuklo.

Živjele mi venozne, ne dao Bog goreg zla!!! a rješit ćemo mi njih ovako ili onako...

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    da ne otvaram topic, a znam da se negdje već raspravljalo o tome...
    cure koje ste imale problema s proširenim venama, ali ne na nogama nego na vanjskim genitalijama, da li su "posebno" pazili da ih ne "oštete" za vrijeme poroda, da li su vam rekli da u rodilištu to napomenete i sl.?
    čitala negdje da je potreban poseban oprez da ne bi došlo do iskrvarenja (pretpostavljam kod nepreciznog rezanja međice?)...
    iskustvaaaaaaaaaaa????

Maya_78,kako je prošlo to s venama i porod?(i čestitam,naravno)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bimba kažu žene da stidne vene prođu same od sebe nakon poroda, ima jedna tema stidne vene, pa možda najbolje da tamo postaviš upit.

Moja lijeva strana jel te, je puno veća od desne , sve nabubreno zbog te stidne vene,al ne dam joj da mi smeta.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

danas sam primjetila da moje vene na lijevoj nozi nisu izdržale (sada sam 25+5 tjedana). tu nogu sam već operirala prije 3 i pol godine i sve mi se čini da me nakon poroda čeka nova operacija . da li je potrebno da na idućem pregledu napomenem giniću taj problem?

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    danas sam primjetila da moje vene na lijevoj nozi nisu izdržale (sada sam 25+5 tjedana). tu nogu sam već operirala prije 3 i pol godine i sve mi se čini da me nakon poroda čeka nova operacija . da li je potrebno da na idućem pregledu napomenem giniću taj problem?
    Obavezno napomeni jer mislim da se treba to pregledati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Alec, obavezno meni je sve bilo podnošljivo i OK do 25 tj. a tad sam zbog te nenadane upale vene koja se razvila u svega 4-5 dana završila u Petrovoj, mislim ne želim te prepadat tebi se to neće dogodit jer sam ja imala već izražene vene i u ranijim tjednima ali ipak preventive radi...

Možda ne bi bilo loše popit svaki par dana baby aspirin , naravo uz konzultacije s tvojim doktorom a kompresijske čarape za vene OBAVEZNO jer će ti puno olakšati i spriječiti pogoršanje.

To je meni dr. preporučio al ja samoincicijativno prestala negdje nakon 3-4 mj. T. i onda dobijem BUM...eh kad sam nekad neposlušna...

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

danas sam bila na redovnoj kontroli i rekla sam gin za problem sa venama. kad ih je pregledao rekao je da se obavezno javim kod flebologa koji mi je operirao vene ( dr. Lastrić) pa da čujemo njegovo mišljenje da li će biti potrebna nekakva terapija. u slučaju invanzivnije terapije morat ću u bolnicu na par dana. nadam se da će ipak sve dobro završiti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

naravno alec sve će biti dobro, pa gle mene pičim sve u 16 a 4 dana prije termina nosim svoje čarape za vene i sve 5.

Što se tiče terapije dobro je otići do flebologa ali ne znam koliko je on stručan za kombinaciju u s trudnoćom, ja bih obavezno otišla na pregled u Petrovu ili SD gdje prate "rizične" trudnoće, ne boj se toga jer oni znaju dati pravu terapiju ako je trebaš-upravo kod njih dolazimo mi venozne trudnice, ni ja to nisam znala dok nisam dobila tromboflebitis...uostalom terapija heparinom ti je danas postala piece of cake ako je uopće trebaš...

bitno je da netko vodi tvoju trudnoću u kombinaciji s venama jer flebolog ti može pratit samo vene..brzo pišem, valjda nisam zbrljala i valjda sam bila dovoljno jasna, ako ne, samo pitaj...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pozdrav svima,
    jao sto je to muka. trenutno sam u 18 tjednu i prije par dana, preko noci, iskocile su i vene i cvijece svasta nesta na desnoj nozi. boli kako kada, ali ruzno je i noga cesto trne. citajuci vasa pitanja i odgovore malo mi je lakse, jer nas ocito ima u tome drugome stanju sa tako ruznim problemom. zanima me jel hodanje moze pomoci tome ili odmoci, npr. brzo hodanje (koliko se to moze u trudnoci), te jel se moze smanjenjem soli ili secera u prehrani utjecati na problem? znaci pitanje je da li se moze prevenirati problem promjenom nacina zivota? drage moje drzim vam svima palceve da bude sve u reku sa vasim trudnocama, a nakon toga da ste mi sve lijepe i zdrave!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mrvice, preporuča se hodanje naravno uvijek imaj venske čarape na sebi, a izbjegavaj sjedenje i stajanje na mjestu, meni je najviše pomagalo plivanje.

Nažalost ne može se nešto učiniti da se spriječi nastanak vena u T. ako je stvar genetike ali si možeš olakšati. Kako ej meni dr. rekao možeš samo privremeno zaustaviti pogoršanje ali genetika je čudna stvar...ja fakat zdravo živim, bavim se sportom ali....svejedno ću morat ići na zahvat nakon T.

To nije više stvar estetike nego zdravstv. problem.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

meni je problem izazvao posao kojim se bavim. inace sam frizerka po profesiji i ne mogu izbjeci dugo stajanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •