Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 105

Tema: Mršavljenje od dojenja..mit ili istina

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Mršavljenje od dojenja..mit ili istina

Curke, zanima me iskustvo dojilja vezano na mit o ubrzanom mršavljenju uz dojenje.
    Jel istina da se od dojenja brže vraća stara kilaža, kad Vam je krenulo to mršavljenje i jeste li pazile šta jedete ili je jednosatvno išlo samo od sebe.
    Ja eto rodila prije mjesec dana.,mala na cici non stop, ali ja ne vidim neku razliku u odnosu na prvo dijete koje je bilo na AD.
    Možda je još rano za rezultat?
    Možda ne bih smjela "zgriješiti " sa dvije čokoladice po noći??
    Možda bi trebala smanjiti obroke po danu (mada ne jedem sad toliko, 3 normalna obroka)
    Znam da će sad neki graknuti, no ja bih vrlo rado što prije stesala liniju, a ni na jedan tretman ne mogu dok dojim (bar tako rekle kozmetičarke)

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Istina je, skinulasam sve kile dobijene u trudnoći (a nisam dobila malo ) I još i pokoju kilu pride.
    Sad stajem u pantalone u koje nisam mogla stati prije trudnoće :D
    ALI:
    ja nisam jela noću
    ne jedem hljeb inače (tačnije jedem vrlo malo)
    slatko mi nije pasalo u trudnoći, pa sam se odvikla
    zbog bebinih grčeva sam prestala piti/jesti mlijeko (pomoglo je, nije više imala grčeve)
    često nisam stizala jesti normalne obroke, pa sam s nogu jela voće/povrće, sirovo
    ne pijem sokove, samo vodu/čaj
    šmizla se nikad nije htjela vozati u kolicima, pa smo se za svaku šetnju (najmanje jenom dnevno) nosali u slingu
    po kući sam je takođe često i dugo nosila na rukama, tražila je blizinu
    nemam auto sve obavljam pješke

Eto, nije samo dojenje, ali je vjerujem, i ono dosta doprinijelo

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Za mene je MIT

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj triplemama prvotno napisa
    Za mene je MIT
    i za mene

smršavila sam na početku ali onda :/ Nikad u životu nisam bila gladna ko kad sam počela dojiti. mislim da sad ide sve na svoje polako, ali stvarno polako

ne jedem noću, ne jedem slatko (osim u posebnim prilikama), ali jedem neredovito...to je moj problem.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Što se mene tiče - definitivno MIT!!!
    Ali kako je sve individualno, tako i ovo
    Ja sam se u 3 mjeseca rješila 4 kg, ali sam sad vratila 2, a dojim NEPRESTANO!
    U pauzama radim - fizički. Krećem se stalno. Nosimo se u slingu - stalno.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

rekla bih da je istina, samo što je gubitak kila povezan i s drugim faktorima - navedimo npr. unos kalorija

ja sam kile izgubila tek nakon što sam se odselila od sveki i njezine kuhinje, ali jednu drugu stvar pripisujem dojenju, a to je potpuni nestanak celulita, i to nakon poroda kad sam bila najdeblja u životu (naravno ako ne računamo doba neposredeno prije poroda). Kakva liposukcija, ovo je bilo isisavanje sve masnoće iz mene.

A kad sam se makla od sveki ušla sam u hlače koje još na faksu nisam mogla obući.

ali mislim da se negdje već pisalo o ovome

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mit... definitivno...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod mene nije mit. Kile mi se samo tope. Puno jedem i zdravo i nezdravo, i na večer. Dojim ne više tako puno, ali bar 3-4 puta po danu i 2-3 po noći. Tako mi je bilo nakon svake trudnoće. Sada sam na 51, a prosječna mi je težina 53. Svi mi kažu kak loše izgledam i da sam premršava, a ne mogu se zdebljati. Baš me zanima dal će stati i kile kad prestanem dojiti.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni dojenje i kile nemaju ama baš nikakve povezanosti.
    Ako jedem (osobito navečer) -- debljam se. Ako ne -- ne. Mršavila nisam već deset godina, pa sam odustala od očekivanja
    (Zato nakon svake trudnoće, od koje mi ne ostane ni gram, dobijem 6-8 kg, jer dospijem nešto konkretno pojesti tek kad su klinci u krevetu.)

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm. kod mene nije mit. Ja sam nakon oba poroda ekspresno izgubila nakupljene kile a jela više nego inače. Dojenje na zahtjev mi je bilo jedino razumno objašnjenje.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj ti odgovor neće riješiti dilemu
    prvi put sam se samo gojila dok sam dojila
    drugi put, sada, skinula brdo kila, ne znam kako

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U nekih mjesec dana iza poroda istopilo se 8 kg i stalo :/
    Od onda nekako postepeno još 2 - 3, ali još uvijek sam na + 3 od prije trudnoće.
    Znaći u godinu dojenja istopilo se sve zajedno 10 - ak kg.
    Kad pazim što i koliko jedem, topi se, kad klopam navečer dobijem malo i tako se vrtim u krug.
    A dojimo se na zahtjev već više od godine

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni se čini da ima veze - ja sam skinula 20 kg u pola godine, a jela sam normalno.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mit.
    Kod mene je bilo upravo obrnuto, naglo sam skinula kile tek nakon što sam prestala dojiti.
    Čitala sam negdje da tijelo nekoh žena funkcionira na taj način da dok god žena doji zadržava određenu količinu masnog tkiva kao rezervnu hranu za dijete...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mislim da je to i kod mene bilo specificno. E. je dugo dojila na zahtjev, skkoro tri godine i citavo vrijeme sam imala izgled kao da sam natechena, mislim bez obzira koliko kila skinula nisam izgledala normalno kao prije. E. prestala dojiti a ja taman da se picnem i dodjem na ono svoje staro "ja", kad eto nove trudnoce. (Tjesim se da cu biti pravo zgodna i dotjerana starka. Ove godine sam nekako prepustila djeci )

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma točno ful, lijepo se kilice skinu dojenjem
    ja sam već nakon mjesec, dva, bila na kilaži od prije trudnoće, no...lako se i dobiju kilice nazad ak se previše opusti
    kod pretjeranog unosa kalorija naravno da ćeš se zdebljati ak dojiš i desetoro

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Čitala sam negdje da tijelo nekoh žena funkcionira na taj način da dok god žena doji zadržava određenu količinu masnog tkiva kao rezervnu hranu za dijete...
    Tako nešto sam i ja čitala e sad jel šta tijelo zadržava il ne :/
    ali sam ja stalno jela, slatko i slatko.
    onda jedem nešto slano pa moram zasladiti
    meni je organizam užasno tražio slatko i otud moja ovisnost.
    A kile nižu li se, nižu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dojim evo 9 mjeseci..
    rekla bih da je mit.
    ali uzivam u dojenju, a odnedavno i u vjezbanju. 8)
    kaze moja sestricna: kile dole karakter gore!!
    eto..

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ma, kakav mit!
    prvi puta da sam imala manje kila nego kada sam bila tinejdzerka!!

mozda je stvar u dojenju na zahjtev, prilicno zahjtevnoj bebi kao sto je moja bila ili zajednickom spavanju, ne znam - ali znam samo da sam 4 mjeseca nakon poroda vratila svoju predtrudnicku tezinu, a nekih 8-9 mjeseci kasnije imala sam manje kila nego sa 18 godina. :D

jela sam sve, sve.
    nisam bas jela po noci, osim ako bas ne bi bio budan po 2 sata, pa bi se onda digli i u 4 doruckovali.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Je vjerujem u to.
    S Jankom sam dobila 20 kg a u nekih pola godine otilšle 22.
    S Ivom sa dobila 27 kg i u godinu dana otišlo je 30 kg.
    Namjerno kažem otišlo jer ja ih nisam skidala.
    Hranim se kao i uvijek, jedem kada, što i koliko mi paše.
    Nekada više, nekada manje.
    ALI...
    Ne jedem puno kruha, pijem puno vode, ne jedem masno i općenito ne trošim puno ulja u kuhanju, čokolade ne jedem ni poa danu, a kamoli po noći. I puno pnuo sam šetala dok sam bila doma. Sada ne toliko, ali minimalno pol sata dnevno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da i ja kao momze, imam manje kila nego s 18 godinal. :D

I sada s dvoje djece izgledam si pun bolje nego u srednjoj

osim cica

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mit, nakon 9 mjeseci dojenja nisam se uspjjela vratiti na predtrudničku. A isto dojenje na zahtjev, spava s nama... bla, bla...
    Nikad nisam bila deblja.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mit 8)
    Imam još nekih 10 -15 kila viška. I nikad nisam bila deblja u životu (jedino pred porod)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

istina, ali...

prvih mjesec, dva nakon poroda sam se nabumbala jer sam jela suludo

sada jedem malo manje suludo, ali puno i opet imam 50 kg

ako sam gladna, ako ne spavam noću, ako su mi djeca pozaspala - ja jedem

i neki dan bilo 49 kg pa sam si uvela kasnovečernji obrok

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Za mene vrijedi - mogla sam jesti što god i konstantno sam mršavila.
    Problem je kad prestaneš dojiti...

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kod mene nije mit, nakon obe trudnoće, kile su se topile, ja sam to povezala s dojenjem, i mislim da je zbilja tako.

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kod mene nije mit
    u trudnoći dobila 20, otišlo 25 i sav celulit (a bilo ga je puno!), jedem više nego prije, a sve hlače su mi velike!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kod mene je mit, zasada...
    Dojim na zahtjev, spavamo skupa, puno se nosimo itd, ali ja jedem preeeeviše slatkog, zato je to... Nadam se nakon ovih blagdana, smanjite sve skupa i riješiti nekako taj višak kila

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

za mene mit...i moju okolinu tko je isključivo dojio...

Dok sam bila trudna,a dobila sam 25kg-ne vode već fakat sala,došao je porod :beba preko 5kg,i preko 3l plodne vode..i ja sam se istopila em od nejela radi glavobolje od spinalne prvih tjedan dana-ostalo mi je možda 4kg viška..Ali tada nisam isključivo dojila još mi je mlijeko nadolazilo i maleni je papao moje +ad...
    Nakon 4tj kada sam samo dojila počela sam dobijati kile..ljepile su se za mene ko lude.kod mene je vrijedilo ja jedem manje,a i mlijeka je manje..živa istina ...i tako sada sam 10-13kg u +
    idem sljed tj štitnjaču kontrolirat

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim ja, da tu veliku ulogu igra kakve smo bile i prije trudnoće.
    Mislim, ja sam ostala trudna sa + 15-20 kg na moju visinu.
    I kad bi i prije skidala kile, išlo je teško, začas se vratilo.
    Jednostavno se "prima".
    Tako je vjerujem i sad.

A znam "mršave" mame i trudnice, koje su nakon poroda i + 25 kg u trudnoći, za 2 - 3 mj. opet na staroj kilaži :/

Da jedem puno previše, jedem, ali se ni ne prežderavam.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja se dojeći očito samo debljam,

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam prije trudnoće bila na 5,6kg viška, a u trudnoći sam natukla toliko da sam pred porod došla na 90kg
    U šest mjeseci dojenja sam skinula 20kg, a sada, 10mj kasnije sam u minusu. Bitno je i napomenuti da je L u prvih šest mjeseci dobio skoro 7kg , nije se skidao s cice.
    Jedem čak i više nego prije, jedino što izbjegavam junk food.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam isla roditi sa 90 kg, ali dojenje me je doslovno istopilo, nikad nisam bolje izgledala nego kad sam dojila, dosla sam na 65kg i osjecala sam se fenomenalno

Problem je nastao kad sam prestala dojiti (nakon 1god i 7 mjeseci).
    Nazalost, natukla sam vrlo brzo nazad i sad sam eto na 75 ako zaskiljim na jedno oko. Ako ne zaskiljim, mozda je i mrvicu vise

sad se tjesim da nas mozda razveseli jos jedna trudnoca pa ne zelim misliti o kg.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam u trudnoći dobila 25 kila, 2 mjeseca nakon poroda sam se vratila na predtrudničku kilažu. I nastavila gubiti kile. Tako da sad već i samoj sebi izgledam premršavo. Ali kod mene je kombinacija dojenje+jako zahtjevno dijete+gadan problem s apetitom. Nisam se nikad tako mučila da nešto pojedem kao nakon poroda pa dosad.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uf i ja se bojim toga kad prestanem dojiti. :/

Mad možda neće ništa biti, ali ipak.
    Dojit ću dok ne dođem do 60kg, a onda se slobodno još 5 mogu udebljati.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja se nadam da cu drugi put biti pametnija. ako Bog da i dojenje me opet dovede u red, maximalno cu paziti na hranu i bar 5 min se posvetiti tjelovjezbi..ali sto kad vec unaprijed znam kako sam popustljiva. narocito pri pogledu na kolace

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

..drugom riječju..mršavi se ak ne jedeš
    tek toliko od suvremenog mita haha

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

..drugom riječju..mršavi se ak ne jedeš
    tek toliko od suvremenog mita haha

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje iskustvo je fenomenalno. Istina. Cijeli život naginjem debljanju i mučim se. Cijelu trudnoću mučnine pa sam dobila samo 9 kg što je bilo super jer sam u šla u trudnoću s dosta viška. U početku sam još i pazila zbog bebe, a li negdje od njenog 3. do 11. mj. jela sve i kad i koliko sam željela(kao nikad u životu), a kilaža došla na idealnu 2 mj. nakon poroda i ne ide na gore. Sve sam si mislila, a da je dojim do gimnazije.
    Ipak napomena, beba je bila vrlo zahtjevna i rođena velika pa je uvijek puno i često sisala+isključivo dojena do punih 8 mj.
    Veliko upozorenje ; od kad je prije mjesec dana počela pošteno jesti dohranu (3 obroka) i posljedično manje sisati ja nakupila 2 kile da nisam ni trepnula. Dakle mršaviš ako beba stvarno dobro klopa mljekeco, a kad pređe i na drugo i smanji cicanje mama opet na mršaviji meni ak se ne želiš udebljati.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm, Iva je krenula s dohranom s nekih 6,5 mjeseci, ali meni su bez obzira na to kile nastavile ići dolje.
    Čak i kasnije kada je već puno toga svega papala, pa čak i kada sam prije 2 mjeseca počela raditi i recimo u tjednu kada radim popodne, uopće ne sisa cijeli dan. Malo ujutro i po noći.
    Sada već neko vrijeme stojim na 69, a htjela bih skinuti bar još 4kg.
    Ma bitno da ne ide gore.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hm, pa ne znam. Ja nisam nikad u životu imala tako neke velike oscilacije u kilama.
    U obje trudnoće sam dobila po 10 kila, točnije: u prvoj 11, u drugoj 9 kila.

Ne suzdržavam se od hrane bilo koje vrste: jedem i kulen i slatko.
    Sad još dojim... ali ne vjerujem da to dojenje (2, 3 podoja dnevno) troši nešto puno kalorija :/

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ma bitno da ne ide gore.
    x

sto se mene tice, to skidanje kg nakon poroda zbog dojenja je cisti mit. toliko sam gladna i sa prvim i sad sa drugim cudom da je apsolutno cudo da ne idu gore kg. stojim na 68 kao i kad sam izasla iz bolnice

mislim da to ovisi o metabolizmu i inace sklonosti majke prema skidanju kg. one koje (kao ja) vole jesti i inace i na stresne situacije reagiraju skupljanjem kg sumnjam da ce skidati kg samo od dojenja. s druge strane, ima ih koje jednostavno u prvih 2mj se vrate na predporodjajnu tezinu ili cak izgube kg...sve je to razlicito od osobe do osobe

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dok sam dojila izgubila sam sve kile koje sam dobila na porodu (a to je punih 27), a od kada sam prestala samo rastu kile i ja jedem sve više i više i nikako da stanem ..moram pod hitno opet dojiti

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, tijelo troši više kaorija dok dojimo, no, opet je stvar vrlo jednostavna, ako uneseš (ja!) više nego potrošiš (opet ja!) rezultat je nepovoljan (ja, ja, ja!).
    Stvar je kod mene ta da sam nakon poroda izgubila vrlo brzo 10 kg a preostalih 5 i dalje vučem za sobom.
    No, ne čudim se jer jedem, ne pazim...ali vjerujem da je dovoljno bar malo pripaziti i odoše kile dolje ipak malo lakše!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Trebalo je ovo postaviti kao anketu :/
    Kod mene - istina.
    Dobila 15 tak u trudnoći, došla doma sa +10. Nisam i još uvijek ništa ne pazim i izgubila sve i držim se na svojih 60. Ako računam sise onda sam i u minusu
    Ali opet ja ne jedem navečer, nemam nikoga sa čuvanje djeteta, pranje i čiščenje, kuhanje i slično. To je isto gubljenje kalorija.
    Trudim se da jedem povrče a ne fast food ali to zbog mlijeka a ne zbog kila. A vooolim slatkooooo!!! I papam ga

Neka živi dojenje kad mogu papat kolača koliko hoću!

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

emea, dobar prijedlog da se postavi kao anketa. (malo off topic- avatar/beba ti je predivna).
    Da li se to može dodati opcija ankete kad je tema već zadana?
    Ja i dalje tvrdim-istina.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

javim se za par mjeseci

kod mene je situacija sljedeća: dobila samo 7 kg u trudnoći, sve izgubila na porodu ali sad samo jedem i jedem (užasno sam gladna) i pijem hektolitre vode, i naravno, i meni paše slatko
    vidjet ćemo rezultat za koji mjesec

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Willow - ti si svoje već izgubila. Ovo ti ne važi!
    Sada će i Božić - to je isto specijalni slučaj.
    Ali gotovo sam sigurna da se od vode ne deblja

EvaMONA - hvala. Nikako da mi je netko pohvali :D

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa

mislim da to ovisi o metabolizmu i inace sklonosti majke prema skidanju kg. one koje (kao ja) vole jesti i inace i na stresne situacije reagiraju skupljanjem kg sumnjam da ce skidati kg samo od dojenja. s druge strane, ima ih koje jednostavno u prvih 2mj se vrate na predporodjajnu tezinu ili cak izgube kg...sve je to razlicito od osobe do osobe

x

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj emea prvotno napisa
    Willow - ti si svoje već izgubila. Ovo ti ne važi!
    pa da, ali svakako sam pročitala da dojiljama treba više kalorija nego trudnicama
    dojilje +500, trudnice +300
    nadam se samo da će mi za Božić poslati kolača, a možda i ja stignem koji ispeći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •