Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: 5-6 ZUBICA ODJEDANPUT

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno 5-6 ZUBICA ODJEDANPUT

ne znam da li netko ima takvih iskustva ali ovo moram podijeliti. sve je pocelo prosli petak, temp. 38,5-38,8, dan prije primila cjepivo (ped. kaze da od cjepiva moze dobiti temp. tek nakon 2 tj.)a ona lagano zakurila u petak, 2 mj. se moje malo siroce muci sa gornjim zubicem koji nikako da izbije, prije nismo imali nikakvih problema oko izbijanja. ja joj dajem lupocet cepice, tusiram i tako i petak i subotu, nedjelja popodne temp. skoci na 39,5, brzo se spremamo i pravac klaiceva gdje su me zamalo poslali doma ali se nisam dala, napravili krvnu sliku,poviseni leukociti, urin malo zamucen, dali urin za nalaz UK (na koju se ceka 2-3 dana), poslali nas doma sa klavocinom jer misle da je upala mok. puteva, u klaiceovoj dobila zlicicu ibuprofena. od klavocina dobila grceve i proljev, od svega toga se grci i place, u panici da nije nesto drugo odlucili se napraviti UZV abdomena kod privatnika i hvala bogu sve u redu ali postoji mogucnost da nije reflux gdje se mokraca vraca u bubrege ali dok. ne moze nista potvrditi jer nemamo nalaz UK. nakon klaiceve dolazimo doma i vidim da je napokon izbio taj gornji zubic. i tako jos 3 dana mrva na klavocinima i napokon nalaz UK koji kako su rekli u klaicevoj u redu, a ped. nas salje ponovno da napravimo UK jer ne prijasnji nalaz kontaminiran, te mjenja terapiju od koje i dalje ima bolne grceve i proljev. cetvrtak navecer primjetim da je mrvi i gornje i donje desni naotecene i da izlaze 5-6 zubica odjedanput. samoinicijativno prekidam terapiju i sada ovaj tjedan ponovno cemo napraviti UK pa cemo vidjeti, ne mogu je sopati se svim tim terapijama a nitko ne zna od cega. sada nema proljev i nema grceve, temp. nema, bolne su te desni, sve smo isprobali da joj to nekako ublazimo ali nista. da li ste vi imale takvo iskustvo? od dvega toga nema ni apetiti, inace je njupala sve zivo na zlicicu sada cim vidi zlicku okrece glavu, jedino hoce popapati mlijeko sa nekim dodatkom na flasicu. naravno da je smrsavila, ne znam sto da napravim sa tom hranom, da li joj je samo mlijeko dovoljno???? bilo kakvi prijedlozi dobrodosli, bilo kakva vasa iskustva. mrva ima godinu i 3 tjedna. unaprijed hvala.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nama su izašle gornje jedinice i dvoje isti dan.
    Moguće je.
    Ali bez temperature.
    To je što se tiče zubića, za ostalo se ne bi htjela mješati.
    To je isključivo na doktorima da mjenjaju terapije

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a da probaš otići u neku privatnu polikliniku da još jednom pogledaju dijete?
    Može biti da joj je radi zubića, ali nisam sigurna kako je pametno mijenjati terapiju koju je dr dao - ipak oni valjda znaju nešto bolje od nas laika.

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Temperatura kao reakcija na cjepivo se pojavljuje u roku 12-24 h od cijepljenja, nisam čula za rok od dva tjedna.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

evo da se prijavmo mi..1.zub s manje od 3mj..sada s 11mj maleni ima 13 zubi..svaki smo otplakali i koma je bilo užasna bol..očnjaci svi vani i sve čestvorke ...

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moj maleni od 7 ipo mjeseci ima 8 zubića. donje jedinice dobio sa 4 ipo mjeseca, a ovih 6 u 10-ak dana :shock:

bilo nam je stvarno očajno. nije ni jeo ni spavao. temp. nije imao, ali proljev i sve ostalo što ide uz zubiće da. par dana je šmrcao i kašljao. i mi radili nalaze. sve bilo super. pedijatar rekao da je sve od zubića.

da brzo prođe

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i nama je dr. rekla ak nema reakcije na ciepivo u roku od 2 dana da je nece ni biti... najbolje da skoknete jos jednom do doktora..

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne znam sto da kazem za cjepivo i ja znam za te reakcije unutar 24-48 h, ali ona mi je rekla da na to cjepivo moze dobiti reakciju tek nakon 2 tjedna (temp. i osip), tak da sada ne znam. inace kod prijasnjih cjepiva nismo skoro imali nikakve reakcije. no sve u svemu mrvi je za sada izbio jos 1 zubic i pripremamo se za dalje, danas je puno bolje volje, a jucer je cak za razliku od prijasnjih dana cak i fino papala, ne mogu vam opisati svoje veselje.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mališi je u roku 2 tjedna izašlo 6 zubića, pa sad sa 7 mjeseci ima ravno osam komada. To mi se sve skupa čini nekako prebrzo (i ja sam tako dobila rano zubiće i koma su danas), pa razmišljam što bih mu mogla dati čisto za poboljšanje kvalitete zuba?

U trudnoći sam kratko pila fluonatril. Inače, sa starijim sam cijelu trudnoću pila iste tabletice i kasnije sam malom davala po jednu dnevno dosta dugo (mislim da sam počela s cca godinu dana, ali njemu su i kasnije nicali) i ima krasne zube, nije još imao ni jedan karijes, a i tata i ja mu imamo katastrofu u ustima... Čini mi se da je ovaj mlađi još premali za tabletice, pa ne znam što da radim - ima tko kakav savjet?

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bilo bi dobro početi sa pranjem zubića odmah, onako sa četkicom i vodom, bar dva puta dnevno. Mismo dobili taj fluonatril sa 6 mj., ali toliko sam čula lošeg o fluoru općenito da ga ipak nisam davala. Zapravo trudim se izbjegavati bilo kakvu kemiju, pa tako i to.
    I moja djevojčica je sa 7 ipo mj. imala 8 zubića i isto su joj istodobno izlazila 4, pa dva. Imali smo pauzu tri mjeseca i sad joj izbija trica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •