-
MMaslacak, ti najbolje njega poznaješ, kao i sebe, i dinamiku vašeg odnosa. Što je fer i nefer teško je reći - to mi definiramo, svako za sebe, svaki par, subjektivno, nema objektivnog fer-nefer. Naime, viđala sam i brakova koji su pucali zbog toga, ajmo reći "pritiska" kako ga muškarac percipira od strane žene da se ide u liječenje. Ne znam koliko dugo ste u svemu ovome,možda njemu treba i vremena da prihvati svoju dijagnozu, možda je to i neka obrambena reakcija, kako sad to reći - ja njega ne poznajem, ti ga poznaješ. A propos varikokele, mogu ti samo reći ovu, ajmo reći, tehničkustranu - ako je tebi bliže 35 to vam je u većini slučajeva gubitak vremena (i MM i brojni operirali, a pomaka nikakvog, i vani (Maribor) je to napušteno kao neka operacija za poboljšanje plodnosti). Prema nekom svom temperamentu (ja sam ful za doktore, baš mi teško ide prihvaćanje vitamina i sl. za povećanje plodnosti), možda bih i ja uzdisala na vitamine za poboljšanje spermiograma, iako je nekima i to pomagalo. MM ih je na kraju samoinicijativno pio, ali je onda od onog nečeg mislim L-aringin ili tako nešto dobio povećanje jetrenih probi. Njemu je spermiogram variao, a to često zna muškima radit, nepovezano s ičim (barem mi nismo utvrdili razlog). jedino što radi je da skida gaće kad ide spavat da ne pregrijava taj dio i inače nosi bokserice (one su i inače zdravije). Muška neplodnost se u pravilu NE LIJEČI, tj. u većini slučajeva je gubitak vremena čačkanje razloga jer lijeka nema, ona se ZAOBILAZI u MPO postupku na relativno jednostavan način, osim ako se ne radi o tome da u ejakulatu uopće nema spermija (a to nije vaš slučaj). Trebate naći dobru MPO kliniku (napiši di si pa ću te savjetovat, može i na PP), a liječenje neplodnosti, bez obzira u kome je "problem", se, na žalost, koncentrira na ženu i taj dio je možda i teško logistički prihvatit jer oni samo moraju dat spermiogram, a mi sve drugo. Pokušaj ga uključit makar u dobivanje uputnica, ako možeš. A možda i tebi treba vremena prihvatit stanje i izać' na kraj s emocijama "eto, još je on i kriv, i još ništa ne poduzima". Mislim da vam samo treba vremena, i ako tebi nije blizu 35, onda ga i imate, ionako se postupak čeka u državnim klinikama oko godinu dana, a ovo drugo - vitamini, minerali, operacija varikokele, ja u to ne bi polagala velike nade niti ga forsirala - ako hoće neka ide, ako ne nemoj u to gubiti snage jer su male realne šanse da će vam to pomoći, rekla bih ti. Trebate se skoncentrirat da čim prije negdje uletite u postupak i možda vrijeme čekanja posvetit vama kao paru. To ti jaa sad sve bajam, ali ti ćeš najbolje znati to primijeniti na vašu konkretnu situaciju. Sretno
!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma