Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Nešto sočno, s šumskim voćem?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Nešto sočno, s šumskim voćem?

Pomagajte. Imate neki recept za tortu da je istovremeno, sočna, kremasta i da u nju ide šumsko voće ili mix voća? Trebam mi hitno jer moram sad odmah napraviti, jelte. Ja imam već sve isprobane i dosadili su mi.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ledeni vjetar.
    A mozes i obicni vodeni biskvit sa slasticarskom kremom i ond au to voce. Negdje sam ostavila recept na onim topicima o rodjendanskim tortama.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

TORTA OD SIRA

250 ml samljevenih keksa (ja stavim najmanji paket Petit Beurre)
    45 ml (3 jušne žlica) margarina sobne temperature
    45 ml (3 jušne žlica) šećera
    3 ml (3/4 čajne žličice) cimeta

900 g svježeg kravljeg sira s placa (ja uzmem 1.5 sira u koji dodam par žlica vrhnje, ovisno o tome jeli sir vlažniji ili suhlji)
    Opaska: torta neće biti iste kvalitete ukoliko se koriste dućanski sir i vrhnje
    5 jaja
    125 ml brašna
    250 ml šećera
    limunova korica
    2 jušne žlice soka od limuna
    vanilin šećer
    250 ml slatkog vrhnja

Zagrijati pećnicu na 175° C. Namastiti kalup za tortu promjera 23 cm.

Izmiksati margarin, šećer, cimet i samljevene kekse. Utisnuti u kalup i peći 10 minuta.

Dobro izmiksati sir i vrhnje. Dodavati jedno po jedno jaje i između svakog dobro miksati. Dodati brašno i šećer i dobro izmiješati. Dodati limunovu koricu, sok od limuna i vanilin šećer, te prethodno istučeno slatko vrhnje. Sve izmiješati i naliti na ispečenu podlogu.

Peći daljnjih 1 sat i 10 minuta, odnosno dok se ne ispeče. Kolač će se u pečenju dosta dignuti. Treba ga pustiti da se ohladi u kalupu i tako spusti.

Voćni preljev
    (najbolje je koristiti neko bobičasto voće tipa borovnice, jagode, maline, kupine, ribizl)

1000 ml voća
    60 ml škrobnog brašna
    250 ml šećera
    60 ml soka od naranče
    malo naribane korice naranče

(ja ovo radim otprilike, odnosno stavim voća koliko imam i ako nemam naranče stavim neki sok ili običnu vodu)

Pola količine voća usitniti mikserom u pire, dodati sok, koricu naranče, šećer i škrobno brašno, te kuhati na vatri dok se ne zgusne i ne prokuha. Maknuti s vatre, dodati cijelo voće i preliti preko kolača

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemam sira kući. :/

Marta, ovaj ledeni kolač je sličan kao japanski? Jel to s beze korama?

I kakva je to slastičarska krema?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam ivancice jel to isto, taj japanski. U principu, to jesu beze kore, ali se ne suse, nego se ispeku, budu mekane.

Slasticarska krema se pravi od mlijeka, jaja i gustina ili brasna. Ali nemam recept na poslu. Potrazi, jednom sam napisala recept za tu kremu, ili za kremu od narance, to je isto, smao u ovu od narance dodje i sok.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Našla ledeni na forumu. Ali nemam toliko slatkog vrhnja kući. Sad ću nešto kemijati.

Idem vidjeti i tu slastičarsku. Mada mi ledeni zvuči tako super da ću možda i do trgovine zbog njega skoknuti po šlag.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S ledenim neces pozaliti. Samo nek te ne zbune te kore. Nisu suhe i tvrde kao beze. U pecnici se napuhnu ko zaba i onda se spuste kad se ohlade i budu mekane, ALI tekve i trebaju biti, zbog toga onda ta torta bude sve sladoledasta.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim , pobjeglo mi.

Ja znam te muffin recepte "zdrmati" u protvan ko kolač i bude super.
    Samo izliješ u kalup i to je to.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znam da ti neće pomoći za ovaj Božić, ali možda za neku drugu priliku.

KOLAČ OD BOBIČASTOG VOĆA I GRIZA
    U 1L vode kuhaš 1 kg bobičastog voća (višnje, kupine, maline, borovnice, crni ribiz ili nešto slično ili kombinaciju svih navedenih). U tu vodu dodaš 15 žlica griza (pšenični) i 15 dag šećera. Kuhati dok se sve ne ugusti (5-10minuta). Ako je voće svježe odmah ga stavljaš u vodu, a ako je iz kompota onda prvo suhaš vodu, griz i šećer, pa kasnije dodaš voće. Dio vode možeš zamijeniti sokom koje je voće pustilo ili sokom od kompota.
    Tu smjesu izliješ u dublju tepsiju koja je prethodno isplahnuta hladnom vodom (ne brisati) i ako treba malo ravnomjerno rasporediš.
    Skuhaš dva pudinga prema uputi na vrećici (u originalu ide vanilija, ali nama je super s čokoladom) i preliješ preko gornje smjese.
    Pustiš da se ohladi i gore nabacaš šlag po volji. Nama je bolje sa šlagom nego bez njega i to stavim Hole 0,5L.
    Brzo, fino i osvježavajuće.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Na kraju sam ipak radila ledeni, po receptu od trinity s onog topica o ticino masi. Mogu samo reći da je isti mrak mrakova. I to baš sa tim voćnim miksom(jagode, maline, kupine, ribizle, višnje, borovnice). U ustima kiselkasto-slatkasto-mliječni okus a topi se od mekoće, poput sladoledomoussea.

Vidi se da sam oduševljena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •