Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: kuća za lutke

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno kuća za lutke

Drage moje,
    već mi se dugo mota po glavi ideja da svojim djevojčicama
    nabavim kučicu za lutke, sa namještajem naravno. Budući da
    su cijene onog što nam se nudi na tržištu prilično visoke odlučila
    sam kučicu i namještaj izraditi sama, uz pomoć malih ručica, naravno.
    Prvotna ideja mi je bila izraditi je od drva, tj, napraviti nacrt i naručiti dijelove kao da radim ormarić po mjeri ali ne vjerujem da bi to sve skupa
    ispalo jeftinije. Sada kad sam vidjela što sve tete u vrtiću mogu tehnikom kaširanja mislim da ću probati taj način samo dok skupim dovoljno kartona.
    Vidjela sam da tete pri kaširanju koriste papir, smjesu brašna i vode te stavljaju, gazu između dva sloja papira.
    Molila bih vas ako koja ima nekog iskustva sa kaširanjm većih predmeta
    da mi opiše kako se to radi i kakvi su ti predmeti kasnije. Jesu li kruti, lomljivi ili su ipak malo elastični tj. jeli ta tehnika uopće pogodna za izradu igračaka,a ne samo ukrasa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo uputa (da ne izmišljam toplu vodu): http://www.hobbyart-
    chemaco.hr/default.asp?IDCat=10&IDArt=146

Naše odgajateljice su kaširale sve živo, od uskršnjih jaja do rođendanske torte i slavljeničke stolice standardne veličine. Može se to. Nisam nikada radila nešto veliko, pa nemam iskustva, ali ako će se djeca s tim kasnije igrati, bilo bi pametno prelakirati 2-3 sloja, da se zaštiti površina.

Sretno!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zeznula sam link. Ovako treba biti: http://www.hobbyart-chemaco.hr/defau...t=10&IDArt=146

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi često radimo kuće za lutke, peseke, mačke i žabe (lutke su u manjini, moji dječaci nekako više vole plišane igračke) ali ne kaširamo. Radimo ih od kutija za cipele i ponekad oblijepimo plastičnom folijom, izolirbandom u svim bojama, selotejpom, a zadnji "uradak" imao je prozore od samoljepive prozirne folije u koju smo zamatali bilježnice. Djeca uredno sudjeluju u tome već godinama. Ako nađem koju sliku, možda stavim...

Radovi nam nisu savršeni, ali su vrlo kreativni:
    U kućama se nađe i kada (kutija od abc sira) i wc (kutija od "Zagrebačkog melema" - unutra je okrugla rupa ispod poklopca , kreveti, čak sam i posteljinu morala šivati i puniti, da naše igračke imaju sve po PS-u. Tepisi su od papira, s resama koje izrezuckaju dječje ručice, zavjese napravimo od papirnatih maramica itd. Napravimo ogradu od kartona (kad nam dođu knjige iz Svijeta knjige, nikad se ne baci ambalaža, itd. )

Nije to neka ljepota niti je trajno, ali nas veseli. Uz malo maaaaalo truda moglo bi se to napraviti zaista krasno, ili kaširano ili pomoću plastičnih samoljepivih tapeta (uzmeš neku s uzorkom pločica za kuhinju itd. )

Uživajte!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala ti Peterlin,
    baš me veseli što vidim da i starija djeca još
    uvijek vole takve igre.
    Ja sam u stalnom strahu da će mi cure narasti (04,07)
    a da nećemo stići izraditi što sam sve naumila.
    Inače smo i mi već prilično eksploatirali tkaninu,špagu
    i spužvu kao materijale za izradu igračaka, a sada bi
    krenuli na nešto trajnije i veće. Ovo što vi radite me podsjeća
    na moje igre iz djetinjstva.
    Ako ti nije teško, slike bih rado vidjela, a mi ćemo se javiti
    sa svojim uradcima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •