Ako stoje tamo gdje stoje putne igre, onda sigurno jesu, ali i Carcassone i Catan imaju i proširenja osnovne igre.
Mi recimo imamo putnu verzoju one igre Žohari.
Posljednje uređivanje od Sek@ : 22.12.2016. at 15:32
Brzo mi istekao edit
Ne znam da li sam bila dovoljno jasna
Srednja kutija je proširenje za osnovnu igru (proširenje da igru može igrati 5 ili 6 igrača)
Najveća kutija je osnovna igra i ona je za max 4 igrača.
A ove godine? Bez ideje sam za svoju gotovo 13-godisnjakinju. Kupila joj cizme ali bi jos nesto. Mislila onu igru brainbox,a sad vidim da je to za mladu djecu.
Moj 13-godišnjak će dobiti novi planinarski ruksak, stari mu se počeo raspadati (dere ga već 4 godine, vrijeme je za novi). Doduše, bilo mi je teško izabrati pravi, jer su mu oni dječji definitivno premali, a za "odrasle" je on sam još premali - iako je izrastao u visinu, nema toliko razvijene mišiće i kralježnicu da bih mu mirne duše naprtila 40-litarski ruksak na leđa neka tegli![]()
Našla sam kompromisno rješenje - nekakav ruksak "za uzrast 12-16 godina" u Decathlonu, valjda bude ok. Ako ništa drugo, udoban je za leđa.
Moja 12-godišnjakinja će dobiti skate, a 10-godišnjakinja playdoh koji si je sama odabrala.
Ja sam kćerki jučer kupila klizaljke, one lijepe bijele “umjetničke“.
Moje dijete želi tablet za crtanje, da radi neke animacije. Vjerojatno će to i dobiti.
Koji tablet ćeš kupiti? Kakve su cijene tih tableta za crtanje?
moja hoće mobitel
dobit će ga, jer ga nema
samo moram još vidjeti koji
i knjige
kojima se ja jako veselim
zna da će dobiti jednu jako željenu, ali kako su izašle dvije koje je željela ne zna koju će dobiti
ja kupila obje i još jednu pride
veseli me njena radost čitanja
i od babe će dobiti traperice
Moja će dobiti smiješni džemper, set za kaligrafiju i vjerojatno ću joj još kupiti jednu društvenu igru (Catan, jer nema za kupiti Exploding Kittens kod nas, a nisam na vrijeme naručila sa Amazona)
moj će dobiti romobil plus upis na robotiku u sljedećem polugodištu.
Mima, kakav set za kaligrafiju si kupila i gdje?
Na Amazonu i još mi nije stigao
https://www.amazon.co.uk/Manuscript-...alligraphy+Set
Slikovnica Orašar + ulaznice za predstavu + novu svečanu haljinu (u pismu deda mrazu je napisala da ju želi)
Neke dvije Djeco pametne igrice (imam ih već dugo u ormaru... ni ne znam više koje, ali fora su).
Želi i nekog psa koji hoda i pije vodu iz bočice (to neće dobiti, jer ima doma dva živa psa)... ni ne znam što je to...
A, mislila sam da si našla negdje kod nas;
ja sam naručila s e-baya pero koje je velika želja i nije još stiglo, pa sad tražim rezervnu varijantu
Nisam sve pročitala, ali ako je riječ o peru za kaligrafiju, bilo ih je u Mulleru.
Koliko vas ima tradicionalno u familijama da se pokloni ne daju za bing nego samo za nikolu? Pitam se jesu li samo moji bili specifični po tom pitanju. Također, ove g ne vidim šibe u trgovinama. Je li to neka uputa došla iz ureda dječje pravobraniteljice ili tako nisu se sjetili?
Kakva pravobraniteljica, pa pun je Trg prodavača šiba![]()
Za Nikolinje mi smo kao djeca dobivali jestive darove. Ništa puno, simbolika - naranče koje su u ono vrijeme (šezdesete godine prošlog stoljeća) bile rijetke, čokolada Braco i seka ili krem bananice i obavezna šiba. Baka nam je pekla medenjake.
Na Badnjak smo kitili bor i obično bi ispod bora bili darovi - igračke, knjige, čarape, rukavice, kape, slatkiši. Osim toga, često smo dobili i sindikalni paket, vrećice s darovima za djecu. Nije to bilo loše - unutra fine napolitanke, kviki grickalice i takve stvari... Često su po firmama bile organizirane i predstave i dolazak djeda Mraza.
Za NG doma nismo dobivali darove, samo smo za 00:00 imali kuhane kobase i kuhano vino (za djecu na bazi soka od ribizla ili kupina iz vrta, s klinčićem i cimetom). To održavamo do danas![]()
Nisam svojoj odrasloj djeci ništa kupila za danas, ali ispeći ću neki kolač ovih dana jer imamo što slaviti (godišnjica braka, mm uskoro ima rođendan, mlađi sin je danas imao promociju, a stariji u nedjelju, pa ćemo sve objediniti). Sorry na offt.
Ont. U Konzumu imaš šibe zlatne i srebrne. Dalje nisam ni gledala, imam od prošle godine negdje u ormaru.
Inače, nemoj se obazirati na to što rade drugi, radi sa svojom djecom onako kako misliš da treba. Razni krajevi imaju razne običaje - vidi ovo: https://www.hlapic.net/2017/01/02/bl...uje-la-befana/
Peterlin, čestitke na promocijama!![]()
Čestitam Peterlin! Vjerujem da ste svi sretni.
I mi smo dočekali prvu promociju i mogu reći kak mi je pao kamen sa srca jer je moj ipak daleko od oka.
Čestitke peterlin
Ma zanimalo me jer sam od nekog dobila komentar da smo naklonjeniji Rusima jer smo darivali na Nikolu, ne na Božić. Onda sam gledala Nikola je ruski svetac. Nama Hrvatima je Josip.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.12.2023. at 19:17
Šibe sam vidjela u konzumu, sparu, Offertissimi...
Za Nikolu moji dobiju slatkiše i jedan mali poklon. Ostalo ide za Božić
Cestitke, Peterlin i Nano!
U Belgiji je Sv Nikola “glavni”, a za Bozic se daju sitnice. Nase ce sutra dobiti uze za preskakanje i buduci da su u fazi naljepnica, par silikonskih naljepnica za staklo da izbjegnem daljnju stetu na namjestaju.
Mladja (3) stalno krade skarice za papir starijoj (5) pa ce za Bozic dobiti svoje, a starija pokazuje interes za pomoc u kuhinji i pa ce dobiti noz za sjeckanje sa zastitom i gulilicu i vjeojatno neku drustvenu igru. Od obitelji ce dobiti isto sitnice, tipa inoks bestek za mladju, puzzle..
Bravo i čestitke dečkima Nano i Peterlin
Kod mene za Nikolinje nešto jestivo + neka sitnica
Božić neka sitnica
Kod nas nikad nije bilo šiba! Bar ne kupljenih
Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.12.2023. at 23:36
Čestitke velikoj uspješnoj djeci!
U Španjolskoj se darovi daju na Tri kralja, što je zapravo super i logično - jer kraljevi darove nose, a ne da slavljenik daruje na svoj rođendan. Tako da se Božiću vesele zbog druženja, a imaju se čemu radovati i na kraju razdoblja blagdana.
Koliko se ja sjećam običaja u Španjolskom, i kraljevima treba ostaviti neku okrepu.
Inače, drugo veliko dijete je dobilo gomilu slatkiša, al si je jučer zamislila da želi i adventski kalendar sa čokoladicama.
Ne trebam ni napisati da sm pol grada pretražili pokušavajući naći. Na kraju sam kupila skupi Lind koji je jedini ostao u Mulleru
Čestitke dečkima, Peterlin i Nano.
Ja volim darivati svoju kći i uvijek smo za sve moguće blagdane darivali ju.
U čizmici je danas našla šarene božićne čarape za koje je izrazila želju i Lind slatkiše koje obožava, a ja sam dobila tajice od Womens best. Baš sam happy.
Kći ima 15.12. dodjelu dekanove nagrade i za to ne znam kaj da joj kupim osim buketa cvijeća koji ću obavezno uzeti. Nakit ne voli i ne nosi pa to otpada. Ideje?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Čestitam kćeri, Tanči!
I meni dobro zvuči bon za putovanje.
Ak ne želi to, a ne voli nakit, možda kakav mali zlatnik?
Cestitke, Tanci!
A neka posebna knjiga iz medicine? Ili podrucja koje ju zanima? Jedino je mozda malo kasno za naruciti sada..
A u Lidlu ili žabcu nije bilo? Nano
Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.12.2023. at 14:32
Nije ruski nego grčki.
Malo teorije o svetom Nikoli https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveti_Nikola )
SRETAN IMENDAN SVIMA KOJI NOSE NJEGOVO IME!
Moram potražiti jednu zabavnu prezentaciju o tome...
Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.12.2023. at 16:44
Evo prezentacije:
Eto, morala sam... Sorry na offt.
- Sveti Nikola rođen je u gradu Patari u Maloj Aziji u 3. stoljeću.
- Već kao mali, Nikola je volio sve ljude. Uvijek je vodio brigu o ljudima pa je pomagao siromašnim susjedima.
- Uskoro Nikola postaje zaštitnik siromašnih. Odlazi u školu za svećenika u čemu ga vodi njegov stric biskup u gradu Myri. Upućuje ga na svetost i pobožnost.
- Kasnije postaje biskup u gradu Myri. Od tada noći provodi moleći, a danju pomaže siromašnima šireći vjeru.
- Daruje djevojke kako bi se mogle udati, a i djecu.
- Iscrpljen pokorom i poslovima umire 06. prosinca 327. godine. Sveti Nikola je shvaćao kako je jedini životni put čovjeka – ljubav prema Bogu i bližnjemu.
- S tom ljubavi je činio čuda i zbog nje je proglašen svetim.
- Sva sreća da je sveti Nikola živio u 3. Stoljeću, a ne u današnje vrijeme.
- Njegova ljubav prema ljudima smatrala bi se čudnom i uvrnutom, tj. drugi bi u njemu vidjeli budalu.
- Nešto bolje bi prošao zbog naklonosti prema neudanim djevojkama - muška populacija smatrala bi ga machom, a ženska bi ga nazvala kurvišem…
- Najgore bi prošao zbog ljubavi prema djeci - bio bi smatran pedofilom i malo je vjerojatno da bi se uspio spasiti maloljetničke pravobraniteljice i zatvora!
Ont. moji sinoć nisu dobili ništa, a nisu ni očekivali. Nema više male djece u kući. Povremeno mi to fali, brzo su odrasli....
Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.12.2023. at 16:50
Tanči čestitam!!
Taj bon za putovanje mi se cini super.
Ja sam adventski kalendar kupila u Mulleru kad su imali popust na njih i to prije mjesec dana.
Uzela sam Lindtov u obliku srca i ispostavilo se da je dupli. Dva kalendara zajedno, a budući da kći obižava njihove medeke i praline, jako se razveselila dupliću.
Hvala na čestitkama i idejama.
Zlatnika ima. Stručne knjige kupujemo na kile…
Putovanje je super ideja, ali ne znam kako to realizirati jer kaže ona meni neki dan da ove godine konačno imaju fraj dva tjedna od Božića do Tri kralja i da će tada u miru spremati ispit iz kirurgije koji je krajem siječnja i uči ona cijelo vreme, a ovo bu bonus. :LOL:
Ne znam. Dok traje akademska godina ne mogu s njom ništa planirati i još će najvjerojatnije preko ljeta u USA na nekakvo usavršavanje.
Sent from my iPhone using Tapatalk