Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: odjednom krivo sisa, umirem od boli, jel' bilo dosta?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno odjednom krivo sisa, umirem od boli, jel' bilo dosta?

Dojimo 17 mjeseci i u posljednjih tjedan dana Vilenjak je počeo katastrofalno sisati. Razvlači me na sve strane, hvata samo bradavicu, grize, cucla bez da izvuče mlijeko (znam jer ne guta), cmokće... Rezultat: "rascvjetane" bradavice, krvi na sve strane, booooliiiii do besvijesti

Ne mogu mu više davati na zahtjev, jer se raspadam, uglavnom mu dam pred spavanje i za ono jedno noćno sisanje (tada je malo bolje raspoložen, pa mi je lakše). Preko dana vrišti ili on ili ja

Kako da mu "objasnim" da krivo sisa? Kad su mali, čini mi se da to se nekako brže sredi, jer em nemaju tako jake čeljusti em je to jedini način da se najedu... A sad se nacicava iz fore ili da se mazi, pa mu je skroz svejedno ide li mlijeko ili ne. Nisam planirala, ali stvarno razmišljam da odustanem... Savjeti?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

čuj, ja sa njegovih 17 mjeseci, sigurno ne bih trpila bol i rascvjetane bradavice. prevelika mi je to cijena za njegovo bezvezno nacicavanje i natezanje cice.
    daj mu to po noći kad cica kako treba, a preko dana ga zabavi s nečim drugim.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ako se krivo zakači, odmah, istog trenutka guram prst, vadim sisu i kažem: zini jako, otvori usta ili tako nešto i pokažem joj kako da zine. I tako 100 puta ako treba pa na kraju mora ili lepo da uhvati ili neće sisati.
    Ako je mnogo razigrana, divlja i skače tada je prvo umirim nekom mirnom igrom pa joj dam da sisa, jer kad je razigrana onda hoće i da grize.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I moj se tako u tim "godinama" znao glupirati, no svaki puta kad bi me ugrizao, ili lupio ili štipnuo, ostao bi bez cice za neko vrijeme.
    Onda bi ga to prošlo, ali za par tjedana bi opet počeo. Bila sam manjeviše dosljedna u odlukama i s vremenom ga je pustilo. Izgurali smo 2 godine i 5 mjeseci

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u toj dobi (moja mu je vršnjakinja ) već mu možeš neke stvari objasniti, već prije više mjeseci bih se iznenadila kad bih vidjela koliko me kuži.

Spriječi ga ako vidiš da siše krivo, ako treba ponavljaj, a ako zbilja ne ide, nije smak svijeta ni ako morate prestati...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ajam prvotno napisa
    I moj se tako u tim "godinama" znao glupirati, no svaki puta kad bi me ugrizao, ili lupio ili štipnuo, ostao bi bez cice za neko vrijeme.
    Ovakve očigledne povrede i ja sankcioniram, ali ne znam što da radim s krivim hvatom. Kad ga pokušam odvojiti, onda tek šizne i krene u ofanzivu zubima, noktima ili dernjavom :/

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja sam u istom problemu!Dodatno uvelicanom hiperosetljivoscu bradavica zbog trudnoce. I mila Pika sve to isto radi sto i Vilenjak,i sizne kad ja,misleci da je zaspala,pokusam da joj izvucem svoju izcuflanu bradavicu iz usta.....horor I nista nisu pomogli ni prica ni pokazivanje Ona,jadna,nema vise sta ni da izvuce,ono malo kolostruma sto se stvorilo za cas posiki,a onda se ne moze oprostiti od svoje drage sike nikako....
    ......te vibracije koje ona cini svojim jezikom po mojoj siki bi mi sigurno prijale da ih radi md.....ovako LUDIM OD NERVOZE!!!
    A tako mi je zao da joj ukinem,narocito posto ce,sa dolaskom bebe,biti puuuuno mleka!
    Znam da ti nista nisam pomogla,ali evo jednog virtualnog od mame u istom sosu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Probaj mu "naštimati bradavicu" u usta kao kad je bio beba.
    I mi smo imali sličnu fazu, očito ju svi imaju manje ili više izraženu (kod mene srećom manju).
    Znači nema nabrzaka cicu u usta, nego polako.
    I drži se, a ako ne ide - ne ide

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je imao par faza sa losom tehnikom pa se vracao. zenama je losa faza kod djece uglavnom idealno opravdanje da se rijese dojenja

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    moj je imao par faza sa losom tehnikom pa se vracao. zenama je losa faza kod djece uglavnom idealno opravdanje da se rijese dojenja
    Meni nije do rješavanja općenito govoreći, ne znam gdje si to skužila iz mog posta :? Stariju sam dojila 20 mjeseci, a malca sam planirala i dulje, ako bi htio. Ali se stvarno želim riješiti boli i neučinkovitog dojenja koje je do nje dovelo.

Kako ste se vi "vratili"? Jesu li faze prošle same od sebe ili si nešto proaktivno () poduzimala po tom pitanju?

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo i mi smo prošli 17 mjeseci, sisa kad ide spavat, ne dam joj uvijek kad traži, uglavnom to shvatim kao glad i to obično bude pred obrok, tako kad pojede ručak više ne misli na sisu.
    ja sam primjetila da ponekad loše sisa i boli me bradavica, i kad to prođe skužim da su joj izbili novi zubi.
    nadam se da će to brzo proć!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa
    ja sam primjetila da ponekad loše sisa i boli me bradavica, i kad to prođe skužim da su joj izbili novi zubi.
    E, i kod nas je tako.

I probaj nac polozaj, nama je bolje kad ga drzim u krilu nego lezeci.
    Moj ne grize, al mi frljaci madez koji, k'o za inat, imam bas na sjajnom mjetu za natezanje.
    Uffff.... milijun puta sam ponovila Ne! Pusti madez, boli!
    Al ipak sam ja tvrdoglavija od njega
    I cudno, al najvise efekta je imalo kad bih popizdila i pocela mahat rukama kao da muhu tjeram i maknula mu ruku.
    Prvi put sam ocekivala da ce briznut u plac, al jok - lijepo rukicu na drugu sisu i ostao je tako.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

je li poceo koristiti bocu/dudu/bocu sa sportskim cepom/ ... ?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    je li poceo koristiti bocu/dudu/bocu sa sportskim cepom/ ... ?
    Jok, mi smo odavno na Rodi Pije se na čašu od početka, a duda služi samo za smirivanje šize u as, i to već dulje vrijeme.

Možda mu stvarno idu zubi, iako se ne vidi ama baš ništa :/

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Možda je neka faza koju ja ne razumijem jer ste ipak malo stariji od nas... Ali mi nešto slično prolazimo na mahove, onda ja to pretvorim u igru i govorim 'velka usta' i ja onako zijevam da me on oponaša (ovo sam govorila na početku dojenja više sebi kao podsjetnik pa nam je poznato) pa on otvori usta, a ja namjestim položaj i ponavljamo toliko puta koliko treba i on ima strpljenja jer mu je to zabavno. Ne znam, probaj...
    Inače sam se prošli mjesec boreći se (u isto vrijeme) sa griženjem, krvi, boli, zastojem, cijelonoćnim nemrdanjem sa punim mjehurom isto zapitala jel mi dosta. Ali kad sam si to pitanje ozbiljnije ponovila shvatila sam da mi je samo potrebno da se malo izjadam samoj sebi (ili kome već). Pa kad sam osvijestila da želim i dalje dojiti stvari su postale lakše i brže se rješavale. Nekako mi se čini da i tvoje pitanje jel bilo dosta krije isti odgovor.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Samo da se javimo...
    Nismo prestali, ali sam mu dosta dugo uskraćivala "nacicavanje". Dala bih mu samo kad bih bila sigurna da će stvarno dojiti, a ne navlačiti. Rane su uglavnom zarasle, još me malo boli desna, ali nije strašno.

Početkom godine završili smo na dvotjednoj terapiji u bolnici i moram priznati da sam bila presretna što doji, jer u početku ništa drugo nije htio ni jesti ni piti, pa ga je dojenje spasilo od dehidracije i dodatne infuzije :D (ionako smo bili prikopčani satima zbog antibiotika) Nikad mi nije bilo draže produljeno dojenje nego u tim bolničkim danima.

Ovo nije mjesto za to, ali ne mogu da se ne osvrnem koliko sam osupnutih medicinskih djelatnika vidjela u ta dva tjedna. I na kolike sam zaprepaštene upite o "predugom" dojenju morala odgovarati

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Samo da se javimo...
    Nismo prestali, ali sam mu dosta dugo uskraćivala "nacicavanje". Dala bih mu samo kad bih bila sigurna da će stvarno dojiti, a ne navlačiti. Rane su uglavnom zarasle, još me malo boli desna, ali nije strašno.

Početkom godine završili smo na dvotjednoj terapiji u bolnici i moram priznati da sam bila presretna što doji, jer u početku ništa drugo nije htio ni jesti ni piti, pa ga je dojenje spasilo od dehidracije i dodatne infuzije :D (ionako smo bili prikopčani satima zbog antibiotika) Nikad mi nije bilo draže produljeno dojenje nego u tim bolničkim danima.

[size=9]Ovo nije mjesto za to, ali ne mogu da se ne osvrnem koliko sam osupnutih medicinskih djelatnika vidjela u ta dva tjedna. I na kolike sam zaprepaštene upite o "predugom" dojenju morala odgovarati [/size]

ovo i mene fascinira, ja sam nedavno bila na hitnoj jer mi se uklještio živac i morala sam se opravdavati zašto dojim malu od 2 g. , a samo zato jer sam pitala da li ću nakon injekcije smjeti dojiti, ma strašno .

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Već noćima mislim na ovaj naslov i mislim kako ću pročitati što tu ima, jer je od nedavno, a mali ima 26 mjeseci počeo skroz nepravilno hvatati, tj. samo bradavicu, srećom, bez ikakvih rana i posljedica i mislim si jel to to, u smislu, možda je to početak kraja? Al vidim da se tu radi o puuuno manjoj djeci... Nisam našla odgovor na svoja pitanja...
    A glede doktora i dojenja - svake godine idem na sistematski, a tamo je uključen i pregled dojki. I tako sam bila prošle godine i kažem da dojim, dr. me pita kad sam rodila, ja kažem 2006. ona kaže mislili ste 2007. ja kažem, ne 2006. i ona me pogleda i pita "PA ZAŠTO ONDA DOJITE?!?!?!?!". Doktorica! I to doktorica za grudi!!! Pa zar ne bi ona trebala prva znati za sve dobrobiti dojenja za mene??!??!
    I jedva čekam ovogodišnji sistematski i tu istu doktoricu, pa da povedemo razgovor, kad ste rodili?, ja: "2006", a onda ona: "mislili ste 2008 ili bar 2007, ako ne i 2009"

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa moja zadnje vrijeme isto "krivo" sisa
    ali mislim da ona nije pri kraju uopće

već zna sama, kažem joj ja da me boli i onda ona jaaaako otvori usta i kaže da je već "vejika cuja i zna sisati"

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja da to radi prekinula bih definitivno dojenje.
    Iva je danas napunila 19 mjeseci. I još dosta sisa i to baš guta, puna joj budu usta mlijekeca i sva se zarumeni dok cica. I nikada me ne ugrize jedino kaj kada se napije mlijeka onda se igra s cicom, baš se ono bezveze nacicava i to mi jako ide na živce jer me iritira nakon nekog vremena, baš me onako smeta taj osjećaj.
    IO zato kad si popije ako se počne kreveljiti na cici, ja ju odmah maknem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •