Bilo fino, čak se i klinac oduševil
Bilo fino, čak se i klinac oduševil
Peterlin, pretpostavljam da bi ova torta mogla ici i u obliku kuglofa ?
Ok, tnx !
Kuglof je ispao savrseno, drzala sam jaja samo pola sata da se tijesto ne bi previse diglo i ispalo je taman toliko da ispuni citav kalup. Predivno mirise !
Eto ponukana ovim topićem i ja sam je napravila i preeefina je svima! Jedino sam se istelila dok sam naribala 200g tvrde čokolade za kuhanje ! Nisam našla tu ovu u prahu pa me zanima šta bi bilo da je slijedeći put rastopim na pari pa ubacim u smjesu ? Jel netko probao?
a možda si mogla i s kakaom, mada čokolade u prahu ima posvuda ( bar ja sam viđala, ne koristim je) u konzumu
ja radim tak da rastopim čokoladu - u mikrovalnoj!
E super -probat ću je onda otopiti drugi put..
Jelena.O. nisam više u blizini Konzuma, Spara i dr
Peterlin (ili netko tko je vec pravio tortu) pomagajte!
U sredini na dnu mi ostala gnjecava, tekucasta. Ne bih niti skuzila da ju nisam okrenula da skinem papir.
Jel to tako treba biti pa se stegne kad se ohladi ili sam ja nesto zeznula?
Upravo mi se druga pece, nju cu ostaviti malo duze, a ovu cu vratiti ovako naopacke....
Valjda ce dobro ispasti. A radim ju za jedan rockas.... a jooooj
Posljednje uređivanje od zhang : 03.04.2016. at 13:21
I cinilo mi se da ne bi smjela biti gnjecava.
Jesam, vec sam vratila bila u pecnicu. Ovu drugu koja se trenutno pece sam spustila na nizu resetku, da odozdo jace grije, a ovu koja mi je sad preokrenuta sam stavila na gornju resetku.
Mislim da je mozda razlog sto ja te kalupe za torte uvijek stavim na tepsiju da mi ne curi po rerni. Pa se mozda zato tako slabije ispekla na dnu u sredini.
Javim ti kako je proslo.
Hvala ti
Nema na čemu. Jako ovisi kakva je pećnica. Možda bi pomoglo da ju prvih 15 do 20 min pečeš samo na donjem grijaču, ali i ovo s donjom rešetkom je ok. Sve bu dobro. Dobar tek!
Dobro su ispale, ova druga koja se u startu duze pekla je puno bolja.
Sad znam za ubuduce, budem pekla u startu na najnizoj, a onda ostatak na onoj iznad..
Ali okus je odlican, planula je.
napravila sam i ja famoznu Jozefinu
i stvarno je famozna,
jako fina torta
jedan od komentara je bio da je malo "prežestoka"
i stvarno je dosta jedna snita za pojesti
radila sam s orasima
i drugi puta cu malo smanjiti kolicinu secera
e da...iskustvo...mislim se kako je ovo jednostavna torta i radit ću je MMu za roćkas u petak...ali ja još uvijek ratujem sa mojom pećnicom...i super mi ispadaju stvari tek kad redovito nešto pečem.....a tortu sam zadnju pekla prije više od godinu dana...
ako ful smanjim šećer odnosno zamijenim ga kojom žlicom meda neću ukakit stvar?
Uvijek smanjujem šećer. Tako sam i ovdje a nisam dodavala ni med ni niš drugo u zamjenu. Ispala je super.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Peterlin,ja samo koristim crnu (70% ili 80%) tako da ću ipak stavit malo meda...
Sutra berem najzreliju naranču kod mojih i stižu mi domaća jaja...ako se ne posvađam sa pećnicom biti će to super!
Eno još 15min do kraja pečenja a već je ispucala po vrhu...
nisam očekivala da se jaja toliko dignu muteći,morala sam prebacit u veću zdjelu ali splaslo je nakon dodavanja čokse jer sam topila tablu crne...čekala sam da se malo prohladi al' opet...s guštom sam oblizala zdjelu (domaća jaja),bit će to jestivo...
Prenaglo ti je išlo. Kad se to dogodi, smanjiš temperaturu i prebaciš regulator samo na donji grijač.
Ja ju pečem na srednjoj visini rešetke. Možda ti jebila preblizu gornjem grijaču.
Kad se koristi pećnica s cirkulacijom topline, smanjiš temperaturu. Treba se dobro polako ispeći i odozdo da ne ostane gnjecava.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.10.2016. at 17:30
a pekla na 150,rešetka bila bliže dnu nego vrhu,baš sam pazila na to...imam ventilator ali ga koristim samo kad pečem u 2 reda,sad sam samo koristila opciju gornjeg i donjeg grijača...ubola sam čačkalicu nakon 25min,suha je bila pa sam izvadila...a da ga sad just in case prije glaziranja izbockam cijelog i prelijem sokom od jedne naranče?
jeli probo itko s narancinima umjesto narance, nebi trebala bit razlika ili?
Prije par dana sam prvi put pravila ovu tortu (sto godina nakon sto sam vidjela ovaj topic). Jako fina i odlicna za nesposobne slasticare kao sto sam ja
Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk
Isprobala ovu tortu i jako je fina, sočna i zasitna.
Pekla sam ju 45min, bjelanjke nisam odvajala. Uz naranđu sam dodala cimet, a kako nisam imala čokolade u prahu naribala sam na veći ribež. Hvala Peterlin na linku!
Posljednje uređivanje od mašnica : 03.10.2020. at 17:36
Danas radim ovu tortu, stavit ću i arancina za eksperiment.
Jedino bih izbjegla šećer ali se bojim da bi med mogao učiniti smjesu težom...
Je li radio tko s medom?
Smanji šećer ako ipak odlučio raditi s šećerom
Vanja Grbac Gredelj u svojoj Hrvatskoj kuharici u zoni spominje splendu kao zamjenu za šećer. I Nisam probala. Možda i stevija dolazi u obzir. Med isto nisam probala. Sretno!