Sonjaer mi smo u istoj situaciji.
Rodio se sa 3400 g, izasao iz bolnice sa 3300 g. Za 5 nedelja dobio 1400 g, pa sa 2 meseca i 8 dana 750 g i onda nakon 43 dana je dobio samo 420 g
Takodje stalno bljucka, ja sam sumnjala i na reflux (medjutim kazu da nije ako nije u mlazu). Mi njega doslovno ne smemo spustiti iz vertikalnog polozaja najmanje sat nakon dojenja posto pocne bljuckati i imam osjecaj da je izbljuckao sve sto je pojeo. Takodje ponekad i kada prodje i do sat i po on bljucka sir![]()
Mleka imam i sisa svakih 2-3 sata i po noci se poceo buditi cesce (svaka 3 sata). Sisa kratko (5-6 min) i onda se izvija i grci i vise nece. Inace je uglavnom veseo i vrlo aktivan.
Nama je pedijatrica rekla da nije strasno sto je dobio samo 420 g jer izgleda ok i pre je dobijao dosta. Nije mi savetovala nikakvu nadohranu, stavise rekla mi je da iskljucivo dojim do 6. meseca.
Ja sumnjam da je malo dobio zbog bljuckanja. Rekose mi da ce to proci kada pocne da sedi. Jedna mama ovde na rodi mi je rekla da su njoj za bljuckanje rekli da pre svakog podoja napravi kasicicu rizinih pohuljica sa svojim mlekom i to da bebi. To zgusne mleko u stomaku pa manje bljucka. Kaze da je njoj upalilo. Ja jos nisam probala.
Uglavnom savetujem ti da bebicu drzis posle podoja uspravno duze vreme, da obavezno podrigne (i vise puta ako treba). Stvarno ne mislim da je problem u tome da ti nemas mleka i da trebas davati adaptirano. Inace adaptirano ce jos vise bljuckati posto mu treba duze da se svari (2 sata, a tvoje mleko 1 sat).
Evo prenesoh ti uglavnom sve mudrosti koje sam sakupila u poslednja 3 meseca, a ti odluci. Ti ipak najbolje poznajes svoju bebu i znas da li je gladna. Moj vristi ko lud kada je gladan, to mu je najprodorniji plac
I srecno![]()