Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: godišnji prije komplikacija u trudnoći

ponovo mama

Početno godišnji prije komplikacija u trudnoći

Preostali godišnji odmor za 2008. godinu iskoristit ću od Božića do Sveta tri kralja (06.01.2009.). Budući da mi je liječnica savjetovala da otvorim komplikacije u trudnoći (potreba mirovanja radi dobi i stresnog posla), zanima me da li prije toga mogu iskoristiti i GO za 2009? Termin poroda je u svibnju 2009.
    Zahvaljujem na odgovoru.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne znam gdje radis, ja sam prosvjetar i uopce nisam mogla uzeti godisnji jer je usred skolske godine. Nego su mi napisali kao da sam tjedan dana uzela preko uskrsnjih praznika i da cu ostatak koristiti kad se vratim s porodiljnog, znaci 2009. godine. Tako mi bas pise u rjesenju o koristenju godisnjeg odmora.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da ne bi trebalo biti problema. U mojoj firmi je nekoliko cura tako napravilo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: godišnji prije komplikacija u trudnoći

Citiraj ponovo mama prvotno napisa
    Preostali godišnji odmor za 2008. godinu iskoristit ću od Božića do Sveta tri kralja (06.01.2009.). Budući da mi je liječnica savjetovala da otvorim komplikacije u trudnoći (potreba mirovanja radi dobi i stresnog posla), zanima me da li prije toga mogu iskoristiti i GO za 2009? Termin poroda je u svibnju 2009.
    Zahvaljujem na odgovoru.
    naravno da možeš!

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Pozdrav! Ovako, kod trenutnog poslodavca cu napuniti 6 mjeseci rada 24. ovog mjeseca. Imam li pravo na puni godisnji? Nakon godisnjeg bi otvorila komplikacije u trudnoci i ne bi se vise vracala. U ugovoru koji je na neodredeno mi samo pise da imam pravo na 4 tjedna godisnjeg ali nikakve pojedinosti. Molim da se javite ako tko zna. Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj anasti prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav! Ovako, kod trenutnog poslodavca cu napuniti 6 mjeseci rada 24. ovog mjeseca. Imam li pravo na puni godisnji? Nakon godisnjeg bi otvorila komplikacije u trudnoci i ne bi se vise vracala. U ugovoru koji je na neodredeno mi samo pise da imam pravo na 4 tjedna godisnjeg ali nikakve pojedinosti. Molim da se javite ako tko zna. Hvala
    Koliko ja znam, imaš pravo na proporcionalni dio godišnjeg, znači ako si radila 6 mjeseci imaš pravo na dva tjedna.

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nakon šta napuniš 6 mjeseci radnog staža kod istog poslodavca imaš pravo na puni godišnji.Razmjerni dio koristiš dok nemaš punih 6 mj.

http://www.zakon.hr/z/307/Zakon-o-radu pogledaj članak 77. i 78.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ali poslodavac NIJE duzan odmah dati cijeli godisnji. To je dogovorno.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I ja provjerila i mislim da imam pravo na cijeli. A kada mi je pslodavac duzan dati drugi dio ako odmah idem na komplikacije nakon godisnjeg? Meni se logicno cini da onda imam pravo iskoristiti sve odmah.. ili

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ja provjerila i mislim da imam pravo na cijeli. A kada mi je pslodavac duzan dati drugi dio ako odmah idem na komplikacije nakon godisnjeg? Meni se logicno cini da onda imam pravo iskoristiti sve odmah.. ili
    ako imas zdravstvenih problema na komplikacije ides ODMAH bez obzira na godisnji.
    ALI poslodavac ti nije duzan dati cijeli godisnji , to je stvar dogovora.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Na komplikacije cu ici zbog prirode posla jer jednostavno vise necu moci raditi trudna na takvom radnom mjestu. Trenutno radim na svoju odgovornost samo zbog toga da napunim 6 mjeseci rada i time dobijem pravo na puni godisnji. Ali znaci moze se dogoditi da ga uopce ne dobijem cijeloga mada sam ispunila uvjet za cijeli, to me je i zanimalo. Dakle moram razgovarati sa seficom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na komplikacije cu ici zbog prirode posla jer jednostavno vise necu moci raditi trudna na takvom radnom mjestu. Trenutno radim na svoju odgovornost samo zbog toga da napunim 6 mjeseci rada i time dobijem pravo na puni godisnji. Ali znaci moze se dogoditi da ga uopce ne dobijem cijeloga mada sam ispunila uvjet za cijeli, to me je i zanimalo. Dakle moram razgovarati sa seficom.
    Da, moras razgovarati.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala na pomoci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •