-
I moja je bistra. Mamima je mamina
, ali ne mislim da zaostajem.
Slijepo sam je slušala dok mi je govorila kako kuha, pa i ispadnu slične.
Jedino (!) što ja ne znam izabrati tako dobro i kvalitetno meso za juhu, koje će uvijek biti ukusno, ne presuho, ne premasno, ne žilavo, ne raspadajuće... to zna samo moja mama. Inače, i od najstarije krmačetine (karikiram, ali da skužite poantu
) ona ispeče najmekše pečenje... čas otvori, čas zatvori protvu, čas malo podlije juhom, pa malo prevrne, pa malo zalije, malo... skužili ste - pečenje joj je od bilo kojeg komada mesa fenomenalno! Pa i kad zna kod mene
nabasati na komad koji ona ne bi nikada kupila, ona od njega napravi doživljaj za nepce.
E, to ja ne znam! Ja običnom mladom odojku skuham kožicu :shock: , rek'o bi čovjek upropastim tamo gdje ne moš pogriješiti.
A za juhu stavljam sve što ste nabrojale, osim što ja ne volim tako puno mrkve jer mi juha bude pre-slatkasta. U mojoj juhi se obavezno kuha komadić svježeg kupusa i jedan srednji poriluk (uz celer, korabu, mrkvu, peršin, list kelja, preprženog luka, par cvjetova karfiola) i nekako mislim da upravo to daje onu puninu okusa juhe...
Krumpir nikada ne stavljam, a pjenu i one zgrušane bjelančevine s površine obavezno kupim... pazim i da ne stavljam svakojako rezane teleće kosti... i iz njih zna iscuriti mutež.
Eh, da, aroma pune juhe se ne može dobiti od Cekin piletine, bar ne koja bi mene zadovoljila. Obavezno kupujem domaće piliće i prije zakuhavanja tjestenine skinem masnoću.
I jedna žličica vegete. 8)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma