Ja od samog pocetka savjete nalazim u Kljunu, na telefonu, forumu i Rodinim stranicama, i bas me vise briga za "dobronamjerne" savjete sa strane da djetetu dam cokolino na kravljem mlijeku ili kekse za veceru, da ju mucim sto je do 6 mjeseci "samo" na mom mlijeku...
Ne drzim se vise tablice ko pijan plota, ali mi je skroz olaksala stvar u moru namirnica koje sam imala na raspolaganju pocetkom ljeta.
Stvarno ne vidim razlog da se savjetnice s toliko znanja i iskustva opravdavaju i pokrivaju usima za svoje postupke. Tko radi, i grijesi, ali nema potrebe za razapinjanjem.
Olabaviti stavove u nekim stvarima znacilo bi ici i kontra potreba djece, pa se pitam da li bi "liberalnije" struje dohrane (malo se salim) dovele do toga da nam s vremenom postane sve svejedno sto i kada dajemo, dokle god je to hrana koja puni zeludac.
Osobno sam za malo zesce smjernice u ovim pocecima, jer mislim da se njima i roditelji djelomicno preodgajaju i mijenjaju eventualne losije prehrambene navike, a ionako pokleknemo i damo neke stvari prije (vjerojatno iz znatizelje i nestrpljivosti), pa je bolje da su u tablici kasnije.
P.S. Ne zamjerite ako sam malo off