Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 430

Tema: Dohrana poslije 1. rođendana

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj je čupavi reagirao na žumanjak, isto dermatitis, bjelanjak nisam ni davala više poslije, kad je dva puta sa žumanjkom bila ista stvar, i isto smo u dogovoru sa pedijatrom odlučili da odgađamo cijepljenje do daljnjega, odnosno kroz nekih šest mj ćemo probati opet dati žumanjak, pa se po reakciji ravnati.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Koliko često dajete meso? Beba ima 14 mj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj innu prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je čupavi reagirao na žumanjak, isto dermatitis, bjelanjak nisam ni davala više poslije, kad je dva puta sa žumanjkom bila ista stvar, i isto smo u dogovoru sa pedijatrom odlučili da odgađamo cijepljenje do daljnjega, odnosno kroz nekih šest mj ćemo probati opet dati žumanjak, pa se po reakciji ravnati.
    niste li razmišljali da otiđete alergologu ili gastroenterologu i da se testirate?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko često dajete meso? Beba ima 14 mj.
    Moj ga jede često. Cca 5-6 puta tjedno. 1-2 puta u prosjeku jedemo ribu.
    Voli ga i traži ga, a ja pratim njegove potrebe i vjerujem u onu da djeca instinktivno znaju što i koliko im treba.
    Naravno, prave hrane. Slatkiši i gluposti su isključeni iz takove jednadžbe.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I moja/moje jedu cesto
    Skro svaki dan, ili ribu
    Ispadne isto 5-6 puta tjedno
    Al nisu velike kolicine
    Nekad umjesto mesa ide zumanjak

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    niste li razmišljali da otiđete alergologu ili gastroenterologu i da se testirate?
    O, jesmo da, međutim tvrdi naša doktorica da je bolje još malo sačekati (neću još uvoditi potencijalne veće alergene-ni kravlje mlijeko ni citruse), pa još jednom probati žumanjak i onda neovisno o tome na alergotest-zbog toga jer je maleni i na zob reagirao, ali pelenskim osipom. Na početku sam imala dojam da ona nema baš povjerenja u moju procjenu da je to sigurno reakcija na jaje, ali smo uspjele naći zajednički jezik.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I moj jede meso prilicno cesto. Onda dodje period kad nece pa ga jede rjedje nego rijetko.

Sto se zacina tice, jede ih od pocetka dohrane. Opcenito slabo solimo, a u pocetku nisam uopce.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Što mogu od začina nakon godine dana? Za 2 tj će prvi rođendan, za sada mu još ništa od začina ne stavljam. Nemam pojma što bih, iskreno

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

mi gotovo sve osim vegete i tih instant gluposti, papra i ljute paprike i tih snažnih dodataka.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Što mogu od začina nakon godine dana? Za 2 tj će prvi rođendan, za sada mu još ništa od začina ne stavljam. Nemam pojma što bih, iskreno
    Kopar, persin, vlasac, crvenu papriku, origano, bosiljak, timijan, kadulju, kumin, cimet... sve sto koristimo i mi. Ne koristimo nikakve mikseve tipa vegete, tako da je vjerojatno svo zacinsko bilje bilo na meniju.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 09.02.2015. at 20:25

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ni ja ne vodim računa o tome koliko često jede meso (a ni jaja), s obzirom na male količine koje pojede to me uopće ne brine. Nažalost, ribu ne jede, uspjela sam mu dati jedino fetu palamide da nije s gnušanjem odbio.
    Sad ima 17. mj. i jede sve što i mi, uz micanje s menija nezdravijih načina spremanja (pomfri, pohano) i jače klope (čili tortilje i sl.).

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Od kad moze mlijeko? Tj. Od kad ste vi poceli?
    Sjecam se da je bilo rjeci da je kozije bolje zbog manje laktoze (ili probavljivije je), pa sam kupila danas svjeze koz. mlijeko. Mislim mu sutra dati da proba.

Inace obozava jogurte, svjeze sireve i kozije i kravlje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Moze nakon godinu dana.
    Super ako si nabavila kozje. Ono je kazu prvi izbor nakon majcina mlijeka. Puno je probavljivije i prepuno raznih zdravih tvari..malo si iscitaj o njemu, ja sam se jako iznenadila kako je zdravo i kako pozitivno utjece na imunitet.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

mi smo mislili kozije mlijeko uvesti medjutim pedijatrica nam je rekla ni slucajno da ne smijem im davati , posto se mi borimo sa anemijom od 4 mjeseca ona nam je rekla da kozije mlijeko ne smiju piti djeca koja imaju anemiju da moze samo jos vise smanjiti kolicinu zeljeza u krvi , dok djeca koja nemaju problem sa tim mogu piti i bolje je od kravljeg po njenom misljenju.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mozes malo pojasniti zasto ne kozije kod djece s anemijom? Ne juzim koji bi mehanizam bio da lose utjece na absorpciju zeljeza ili kaj?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kalcij opcenito lose utjece na apsorpciju zeljeza

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ah, nisam to znala. Evo nasla sam jedan super infographics kozje vs. kravlje mlijeko
    http://www.prevention.com/content/wh...lk-vs-cow-milk

Svako ima neke (male) prednosti, drugaciji omjer masti, vitamina, minerala, ali oboje je jednako dobro.
    Jedino je kozije bolje kod klinaca (osoba) koje su opsjetljiviji na laktozu.

Dakle, kozije mlijeko nije carobno dobro za klince, malo je slicnije majcinom mlijeko. Ali i kravlje ima druge prednosti (vit B, folati).

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Molim ideje, prijedloge:

Koje namirnice da uvedem u prehranu koje su (visoko)kaloricne?
    E. jede (manje-vise) svo povrce, voce. Meso skoro uopce (ne voli, pljuje cak i kad je izmiksano), ali voli tofu i sir.
    Avokado isto ne voli.

Nisam sigurna da mu je dnevni menu dobar: svodi se na voce i povrce, malo kruha (snita ili dve), jogurt, sir.

Naravno, dobiva solidno na tezini, za to se ne brinem. Nego je stalno gladan. Trazi da jede i jede svaka 2-3 sata.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa kakve veze ima sto jede svaka 2-3 sata? Pa to je super, tako bi svi trebali- češće a po malo. Bolje tako nego da se natrupa nečeg kaloričnog pa mu bude tesko.
    Sta je sa žitaricama? Voli li to? Probaj mu dati recimo tjesteninu sa svježim sirom. Ili rižu sa nekim povrćem. Ili npr zobene sa bananom, to je dosta zasitno.
    Ja ne bi ništa mijenjala na tvom mjestu- očito jede zdravo, ako neće meso tu i tamo mu daj npr kuhano jaje sa malo kruha. Ili kajganu na mrvici maslinovog ulja.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Probati cu tjesteninu. Zobene sam probala ovaj vikend, pa nije bas bio odusevljen ni varijantom namocenih u vodi ni sa jogurtom.
    Ps. Moram popraviti svoje vjestine pravljenja hrane

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Probaj zobene kratko prokuhati pa pusti da malo odstoje
    Naribaj pola jabuke i zgnjeci pola banane
    Ja u to dodam jos mljevenz mjesavinu sjemenki (lan, przeni suncokret, sezam i bucine sjemenke)
    Moja mala to jako voli

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Njam, zvuci slasno. To cu i sebi napraviti :D

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja recimo radim razne okruglice od mljevene puretine i ribanog povrća to malo zapecem u loncu i kratko prokuham, tako se mogu sakriti razne namirnice

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

lulu ja to uredno jedem s njom
    i 4-godisnja seka
    i u sve povrtne obroke dodajem maslinovo ulje
    u zgance dodam maslac
    papa dosta zitarica, pogotovo rize, jer ju bas voli
    al jede male kolicine, i mrsava je
    a jesi mu probala narezati meso na komadice pa da sam jede?

pikula, ja ne volim to maskiranje okusa
    htjela bih da se nauce na sto vise namirnica
    ove starije jedu skoro sve (osim sto starija ne jede voce, dr misili da joj fali neki enzim za probavu istoga), a i najmanja je sve bolja
    recimo, brokulu i karfiol prvo nije htjela u kasicama, al je neki dan uredno jela cvjetice brokule i danas karfiola (sama se hranila)
    zapetljah se, jel...hocu reci, htjela bih da tako jedu vecinu namirnica, a ne da ne znaju sto jedu ili da moram skrivati od cega je nesto
    ak me kuziz ovako suvislu

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Gigi, nije valjda jela sama!? Komade!?

A moj super duper neizbirljivi svejed u zadnje vrijeme prolazi fazu superizbirljivosti!
    Voli i bez iznimke jede samo meso, pancetu, jaja, mlijeko, jogurt i voće.
    Sve ostalo na dane i natenane, sve što je malo drugačije i "sumnjivo" je "neeće" i jedino ako baš vidi da muž i ja slasno jedemo će probati.
    Isto ne popuštam maskiranju, uvaljivanju, moljakanju da jede, zabavljanju da ne skuži... jer bih voljela ne pretvoriti to u trajan problem i extra motivaciju da za.ebava.
    Kuham, nudim, pa ako hoće-hoće, ako ne-ne.
    Al da me ubi razmišljanje što bi mogao pojesti i što kuhati...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

maco
    pa sad je vec veeelika cura
    svakakve komade vec papa sama
    al zlicom nece, osim bacati okolo

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A moj bas hoce zlicom, ako mu dam da sam jede. Hoce i ako su komadici na tanjuru, ali ne svaki put. Ma skoro da nema pravila. Ja kombiniram i kasice i komadice i zlicu (da sam jede).

Zapravo, htjela sam pitati za malo ideja sto mu pripremiti. Gigi, ovo s naribanom jabukom u zobenima+sjemenke je bas super. Trebam uvesti sjemenke, a jos nisam. Gigi, jel mixas to ili ima texturu zobenih?

A komadice, to mi je najlakse. Na leso skuham bilo koje povrce i dajem mu. Ako bas nece zmixam u kasicu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sjemenke miksam i zlicicu te mjesavine ubacim u vocne kasice

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moja mlati suho voće
    kad smiju orasasto? dobila sam pistacije neslane
    kad ste poceli davati pancetu?
    moja je navecer gladna, a umorna, ne da joj se jesti ni rukama ni na zlicu.
    treba mi nesto zasitno u par zalogaja a da ne muci probavu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad baš ništ nabrojano nije za tak male za večeru,

napravi zgance s mlijkeom, tijesto s saftom, riži bizi

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e grasak ju napuhuje po noci, mljeko neće, a zganci i pastasuta mi nisu toliko zasitni, a i nema ona koncentracije jesti prije spavanja.
    možda žgance dobro zamastiti i ohladiti pa da jede iz ruke kockice

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a da joj probas nesto ranije dati veceru?
    u vrijeme kad je bolje raspolozena
    ne mora to biti neposredno prije spavanja

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

onda je svejedno gladna i cicka li cicka, a ja bih spavalaaa :zijev:
    veceras smo joj nudili gris na mlijeku, rizu na mlijeku, bananu i jogurt izgnjeceno, samo da nesto pojede. I pojela je dvije zlice od svake ponudene opcije. znaci malo.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a gle, moja papa cca sat vremena prije spavanja, rijetko kad pola sata
    i kad je preumorna nema sanse da ce pojesti, mucimo se i mi i ona, nema smisla
    a cicka za spavanje kao i kad se rodila - sat vremena
    nema to nikakve veze s vecerom

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i ja trebam savjet moja pišulinka vise voli meso i povrce od voca, rucak nam nekad traje 45 minuta, moramo je zabavljati kad jede, od zitarica jedemo proso, heljdu, rizu ostalo ne. Kravlje mlijeko pijemo pomjesano sa pirom , linom i uz to jos dva obroka moje i izdojeno+ kritelj koda, Voce strajka, bananu da, sljivu i krusku iz flacice ostalo ne imamo godinu i mjesec dana .kak da joj dam voce i zitarice kad nece otvoriti ni usta. imamo 4 zuba, neke stvari jao usitnjavamo neke ne, jedemo i meso i ribu.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Slažem se s Ginger, večeru dati dok je još dijete dobre volje i ne toliko pospano, kod nas se to pokazalo ključnim.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kod nas je to vazno i za rucak i veceru, kad postanu nervozne jer su pospane jela nema

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma da, bilo koji obrok, ne smiju biti preumorni

snupi, moj savjet ti je da je prestanes zabavljati dok jede
    i ne mora jesti bas sve
    voli povrce pa joj daj povrce
    onda svako malo probaj voce
    nesto ce projesti, nesto ne, kakve veze
    moja najstarija ne jede uopce voce i mene je to brinulo, al mi je pedica rekla da joj mozda fali enzim za probavu voca i da je ok jer jede svo povrce

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ni ja ne bi forsirala voće ako jede povrće. povremeno ponudila svjeze, podmetnula u muffin ili smoothie ili nakapala par kapi iscjeđenog soka na nesto već da se navikava na okuse. Moja recimo neće limunadu, čudno joj je pitiišta osim cice i vode, a imali smo bas slatke domace limune, ali je odusevljena smiksanim slanutkom s limunom. Eto tko bi to pogodio.
    Sto se tice vecere skuzili smo da bolje jede ako mene nema na vidiku i tata je hrani. Sad ja spremam kuhinju, a oni njupaju.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kak smo ko djeca komplicirani tko bi rekao!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi isto ne podmecemo nista, osim sto kravlji sir pojede u gibanicama i slicnim pecenim/kuhanim jelima, a od svjezeg mu se dize zeludac.

Zobene pahuljice jedemo tako da ih stavim u jogurt zajedno s nekim vocem i ostavim preko noci u frizideru u zaklopljenoj posudi. Zobene kase i slicno nitko u ovoj kuci nece pojesti. Vjerojatno ne bi ni pas s maslom, da ga imamo.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kupila sam pirove mekinje. Smije li ih jesti dijete od 17 mj? I kako se prave?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja bi ih eventualno ubacila u domaci kruh i to malo.
    Mislim da mekinje uopce nisu dobra hrana za djecu (i osobe osjetljivog probavnog trakta).
    Em sadrze antinutrijente koji oduzimaju minerale iz organizma, em iritiraju crijeva.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mame šta vi dajete bebicama za večeru?MOj dečko ima 17 mj i još uvijek jede po noći pokušala sam mu za veceru dat veću količinu ali neće.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi ih eventualno ubacila u domaci kruh i to malo.
    Mislim da mekinje uopce nisu dobra hrana za djecu (i osobe osjetljivog probavnog trakta).
    Em sadrze antinutrijente koji oduzimaju minerale iz organizma, em iritiraju crijeva.
    Da. Primjetila sam da su kao piljevina kad se namoce-djeluju neprobavljivo. Nista od toga ipak.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Mame šta vi dajete bebicama za večeru?MOj dečko ima 17 mj i još uvijek jede po noći pokušala sam mu za veceru dat veću količinu ali neće.
    Palentu s naribanim sirom, kruh i sir, ako je ostalo neko povrće od ručka s rižom, možeš dati jogurt...u principu bilo što, osim voća koje je teško probavljivo i opterećuje probavu po noći. Da sam na tvom mjestu, poradila bih na ukidanju noćnog obroka. Nit' je dobro za cjelonoćno spavanje (za što ti je bebica definitivno spremna) nit' je dobro za zube. Kad ukineš noćno hranjenje, nadoknadit će to po danu svojevoljno .

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Phipy hvala na odgovoru, ma znam da nije dobro da jede po noći i probala sam ga ukinuti , nosila ga stavila ga kraj nas tako bi se po 2-3 sata mučili.....Al on je stvarno gladan jer mu se bas čuje kako mu se drobic puni, zato sam i pitala Šta da dam da je zasitnije , inače dobro jede.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Večernje hranjenje (vrijedi, ustvari, za svako hranjenje) mora biti dok je dijete još koliko-toliko odmorno. Ako je umorno, preumorno je i za jesti i onda ne pojede puno/dovoljno. Što mu daješ jesti navečer? NHF, ali ako nešto jede/pije, normalno je da se čuje da se trbuščić puni, al' to ne znači da je gladan, moje je mišljenje da je stvar navike/utjehe/načina da se ponovo uspava, a rutine je teško mijenjati. Koliko sati nakon što zaspi se probudi za hranjenje? Dojiš ili se radi o bočici? Znam da nije lako, i sama sam prošla isto, nosila ju usred noći, uspavljivala na sve moguće načine i tek kad više nisam mogla i kad sam padala s nogu, dala sam cicu jer sam i sama morala spavati. Ali, s vremenom se broj noći s podojem smanjivao, a bilo ih je sve više da smo se uspavali drugim metodama. A onda su pomalo prestala noćna buđenja , a to vrijedi svake minute provedene na nogama i u nunanju kako bi zaspala bez cice!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Dajem mu na bočicu, da vjerujem da je to već i navika postala,zaspe u 9 i negdi oko 2-3 se počne javljat. Večeras opet borba da pojede a sve ostale obroke pojede bez problema i tko god jede eto njega, možda je stvarno premoren pa ne želi jest. Inače mu večeru dam u 8 , da mu dam ranije pa tek će onda tražit jest po noći, ma ne znam,.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Željkica, on ti jest gladan po noći ali zato što je navikao jesti po noći.
    Pokušaj mu dati večeru ranije, ali ako ni tada ne pojede puno, nemoj se opterećivati. Nije gladan.

Moj npr. voli pojesti obilan ručak kad se probudi, 16-17, a večera mu je malo jogurta ili mlijeko ili nešto drugo sitno, a spava ok.

Kako ide spavati navečer? Sa bočicom ili?

Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •