Da se razumijemo, i ja volim i cijenim Apri (doduše, na nekim drugim temama i više nego na dohrani ), ali više volim Rodu, uz koju sam puno toga naučila, i bilo bi mi žao da ju se sutra proziva za zastarjele pa čak i krive stavove o dohrani, ako ja tu mogu ukazati da mi nešto ne drži vodu.

Ja Aprin zadnji post uopće nisam doživjela na način koji sugerira Kaae (možda ne znam čitati između redaka). Shvaćam da svatko od nas ima svoju predodžbu o zdravoj prehrani pa tako i dohrani. Ona ne može ne govoriti iz svoje i ono što zagovara i živi, pa mi je potpuno razumljivo da ne može ići protiv sebe i savjetovati nešto u što osobno ne vjeruje. Po meni-fer i korektno.

Ja pozdravljam ideje koje je BusyBee iznijela i iskreno se veselim obnovljenim Rodinim smjernicama.
Ukoliko mi dozvoljavate jedan prijedlog, ja doista imam problem sa tablicama dohrane kao takvim, mislim da previše podsjećaju na stare načine i dohranu povezuju sa imperativima "dijete ne smije, smije, mora". Istovremeno razumijem i potrebu pojednostavljivanja smjernica nekakvim tabličnim ili inim grafičkim prikazom, pa bih predložila možda "tablicu" u obliku mentalne mape (Tony Buzana)?