Da ne otvaram novu temu i ova će poslužiti
Dakle, stari smo 13 mjeseci (sin, ali i ja se privaljujem ), isključivo dojeni do 6. m., dohranu prihvatio od 8. m. Kad nas je pošlo onda nas je baš pošlo. Trudim se da svaki obrok sadrži sve vrste namirnica (ugljikohidrate, proteine, nešto masti), on je poslušan jedač, i jako zainteresovan. Najgori junk koji mu dam je ponekad keksić i češće hljeb, kojim je opčinjen. Na jučerašnjem vaganju pedi je primjetila (onako uz put) da za svoju dužinu (80cm) ima manjak od cca 500g (težak je 10,350g). Nije to rekla kao problem već kao konstataciju (i kčer mi konstantno težinom zaostaje za visinom, takve je konstitucije).
Mene interesuje bih li mu mogla nekako malo pojačati obroke, a da to ostane u granicama zdrave prehrane. Dnevni raspored ide obično:

-dojenje za dobro jutro
-doručak (žitarice sa voćem ili jogurtom)
-užina (voće)
-ručak (povrće +nešto skorobno+meso ili jaje ili mladi sir)
-dojenje za dobrodošlicu mami sa posla
-večera (opet neke žitarice sa dodatcima)
-dojenje za laku noć +1-2 noćna dojenja

Predpostavljam da se ovog dojenja nakupi za jedan obrok iako je sada to više nenutritivno, ali on ipak pojede.
Razmišljam da mu i u užinu dodam nešto (možda mrvljenog keksa, ako ne dajem bananu), možda i da ručak proširim sa nekom supicom prije glavnog jela? Molim savjete.