mislis na ovaj clanak?
UTJECAJ LAKTOFERINA, KALCIJA, VITAMINA C I LAKTOZE NA APSORPCIJU ŽELJEZA U DOJENČADI NA PRIRODNOJ PREHRANI
LACTOFERRIN, CALCIUM, VITAMIN C AND LACTOSE INFLUENCE ON IRON ABSORPTION IN BREASTFED INFANTS
u njemu pise ovo:iz tablice 1 koja se nalazi u istom tom radu, napisano je da je konc. Fe u majčinom mlijeku 0.7-1 mikrograma/ml ovisno o laktacijskoj fazi, a u kravljem mlijeku ona je 0.7 mikrograma/ml.Nezasićene masne kiseline i prevelika količina Fe u industrijskim pripravcima mlijeka za dojenčad, mogu uzrokovati blage hemolitičke epizode i pridonijeti trimenonskoj anemiji koja se očituje u prvim mjesecima života.
Tako se kao predmet rasprava postavlja pitanje treba li uopće obogaćivati željezom mliječne pripravke namijenjene
dojenčadi u prvim mjesecima života.13
ja bih iz svega napisanog shvatila da je probelm u dodavanju zeljeza u pripravcima mlijeka za dojenčad a ne na kravljem mlijeku o kojem je ovdje rijec.