ipak me malo svrbilo pa ta mikrokrvarenja sam isla na brzinu prouciti. zabog ne potpunog posvecivanja toj temi, za koju bi trebala utrositi koji dan, jer sto bi se reklo nije moje podrucje moju napisati sljedece:

probelm s kravljim mlijekom lezi u alergijama na protiene iz istog. kod neke djece se ta alergija moze maniferstirati u obliku proljeva, kod nekih bolovima u trbuhu, kod neke djece i mikrokrvarenjima.
evo tu cu staviti dva abstracta o toj tematici.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19817954
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23050491

moji klinci su kravlje mlijeko poceli konzumirati oko drugog rodjendana, jer BC je imao atopijski dermatitis, a balerina jer nista nije ni jela do drugog rodjendana. Ovaj stariji obozava mlijeko, njoj nije nista posebno napeto.
zasto se svjetuju fermentirani proizvodi, jer fermentacijom se promijeni struktura proteina, te time se mogucnost alergijskog odziva u tijelu smanjuje.
eto ja stajem sa svojim filozofiranjem, jer ovo nije ni tema takvog tipa.