Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
Apsolutno se slazem da postoje mjesta gdje nece dobiti takvu hranu van kuce. Ali postoje i ona gdje hoce. Moje 23-mjesecno dijete je vec, izgleda, dovoljno kompetentno da ne odabere muffin na djecjem rodjendanu, obojen cudnjikavim bojama i s previse secera, tako da vjerujem da moze ici samo na bolje. Iako cesto jede jela, a ne zasebne namirnice, savrseno prepoznaje voce i povrce, po izgledu, boji, mirisu i okusu.

Ja se mogu samo nadati najboljem, da ce dijete jesti ono sto mi kao obitelj smatramo da je kvalitetna hrana. Opcije uvijek postoje, i u Hrvatskoj i van nje.

I bojim se onda da sam i ja nepismena.
Kaae, ako ti kod kuce imas zdrave navike, brzo ce ih usvojiti i tvoje dijete. Moja kcer od nepune 3 godine vec sad bira po ducanu i pita nas je li organsko (jer ga mi jedemo i zna da je zdravo). Uvijek idemo u ducan sa njom i razgovaramo o onome sto biramo. Primjerice, kad vidimo suseno voce, divimo mu se kako lijepo izgleda i kako je puno zdraviji slatkis od bombona.
Smijesno je sto nije voljela mango. Muzu i meni to nije smetalo, jr ga mi obozavamo, pa smo mislili, bit ce za nas vise. Onda sam jednom otvorila magovu kosticu i posadila je. Pokazala sam kceri i rekla da je to beba od manga i da cemo ju sad staviti u zemlju jer beba mango raste u zemlji. Svaki dan je s nestrpljenjem cekala da nikne i kad je nikao, dala mu je pusu. Sad svaki dan mu da pusu prije spavanja da vidi da li raste. Od tada sa uzitkom jede mango...
Mozda se sad sve pitate sto sam se ja raskokodakala o sadnji manga, moja je poanta ta da ljubav koju dijelimo prema prirodi i hrani mi apravo prenosimo i na nasu djecu i tako ih ucimo dobrim odabirima.
Imala je i moja kcer izlete sa kupovnim muffinima, ali, posto nije navikla na previse secera, brzo je odustala. Rekla je da lijepo izgledaju ali su bjak!