-
Osoblje foruma
Ali BusyBee ne pise ama bas nista drugacije od onog sto sam pisala ja, ili onog sto je pisala maca papucarica.
Jedina je razlika sto niti jedna, niti druga nisu bile u poziciji da ignoriraju emocionalno, ali da ipak obrane samu sebe jer ih se izvrijedjalo, prilicno direktno, ali ipak onako malo izmedju redova, a sve zbog pristupa dohrani na zdrav i razuman nacin, ali, pardonmyenglish, umjesto pardonmyfrench - outside of the box. I to Rodine standardne kutije, samo zato sto sam "Rodine" namirnice pomijesala na "neRodin" nacin.
To je jedina razlika.
Ono sto je bio moj cilj razgovora na temama o dohrani je ne uvjeravanje apri ili nekog drugog da u pizzi kakvu sam ja radila nema nista lose, vec da Rodinim tablicama stvarno ne bi skodilo da ih se malo osvjezi suvremenijim smjernicama. Nigdje nisam napisala da u tablicu za sest mjeseci ide curry.
Razlog zasto bih ja zagovarala, i zagovaram, da se osvjezi tablica, nije nitko od osoblja, zapravo, na osobnoj razini - iako nije ugodno kad me se nabada vilicom po forumu svaki put kad napisem nesto sto drzi vodu (maca izvukla linkove; sad su svi procitali direktno s WHO stranica pa je evidentno da ne izmisljam sebi u korist) - vec zato sto ogroman broj citatelja foruma, a i Facebooka, pristupa dohrani kao nuklearnoj fizici, s prvim, a nekad i s petim djetetom. A stvarno ne bi morali jer nema razloga. Ne moraju traziti amaranth s povecalom po trznici i ne moraju kupiti tu kasicu od breskve jer je dijete rodjeno u pogresno doba godine. I ako daju jagodu iz vlastitog vrta, za koju se kunu da je nisu pospricali, bit' ce sve ok. Nece im doci apri ili netko drugi s foruma i odsjeci im glavu. (Stvarno nece, apri je super, ne odjseca glave u stvarnom zivotu, majkemi, cak ni kad podivlja na forumu zbog moje takozvane pizze.)
Osvjezene Rodine tablice, uz pisani tekst o tome kako dohrana nije nuklearna fizika i kako je cilj stvarno nauciti dijete da jede s ostatkom obitelji sto je prije moguce (ne zato sto je curry dobar, vec zato sto je tako svima jednostavnije), su stvarno jedini cilj svih ovih razgovora. I stvarno je super kako je La Leche League sazeo uputu o prehrani: "Good nutrition means eating a well-balanced and varied diet of foods in as close to their natural state as possible." - to pokriva svaciji dzep, a i svako podneblje. Po mom misljenju, trebalo bi krenuti od toga i objasniti princip, a ne namirnice koje treba konzumirati.
Ne kazem da to nije i originalno bio cilj, ali citajuci Forum, Facebook i gledajuci brdo ljudi oko sebe (malo figurativno otkako sam odselila, ali i dalje stoji), ljudi stvarno ne razumiju princip, a to je zdrava prehrana. Samo slijepo citaju sto pise i onda rade sto je maca opisala blize pocetku ove stranice.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma