-
Osoblje foruma
Mislim i dalje da je prvi, a i jedini pravi problem, uzimanje cijele rasprave osobno. Nema nikakvog razloga za to.
Ako je nedobronamjernost do mene, onda cu jos jednom napisati, u nadi da ce biti procitano i uvazeno, da je svaki moj post ovdje dobronamjeran jer da nije, ne bih gubila vrijeme na edukaciju za Rodinu savjetnicu za dojenje. Cemu, ako mi nije stalo?
Pisem svo ovo vrijeme iz razloga koji je lijepo sazela Zuska, jer smatram da nije problem da postoje razlicite 'skole', pogotovo kad se sve temelje na istim, provjerenim izvorima. U kraju krajeva, svi cijelo vrijeme tupimo da su ljudi razliciti, da dolaze iz razlicitog podneblja (cak i unutar same RH), a i razlicit im je novcanik, sto svakako ima veze s prehranom. I onda su tu jos prehrambene navike koje se u velikom broju slucajeva ne mijenjaju rodjenjem djeteta. Vidim sad i da BusyBee spominje Gill Rapley na konferenciji - ako dolazi Gill, onda vjerujem da Roda svakako uzima u obzir da postoji ne samo teorija samohranjenja (to je odavno na portalu), vec da samohranjenje cesto ukljucuje i vrlo kompleksne obroke. (Postoji i kuharica koju je Rapley napisala i prepuna je jela koja ja najiskrenije ne bih dala djetetu kojem je ona to namijenila.)
Tablice su evidentno potrebne jer ih ljudi traze na sve strane. Ono sto ja mislim je da bi ih se moglo malo preraditi tako da su manje krute (da ne kazem mekane, jer ne trebaju biti takve), ne zato da bi sljedeci korisnik iscitao da je sarma najbolja hrana za pocetak dohrane sa navrsenih sest mjeseci zivota, vec da bi se smanjila kolicina panike ako dijete dogura do sestog mjeseca u travnju, kad recimo nema svjezih jabuka. Princip ostaje isti, a bio je i cijelo vrijeme. Ono sto se meni osobno u tom kontekstu (panike, valjda) ne svidja je strah, ili barem ja tako iscitavam veliki broj postova. Sad, je li taj strah izazvan samom cinjenicom da je netko tek postao roditelj, ili zato sto (pogresno? predoslovno?) iscitava tablice, to ne znam.
Ista je stvar sa samohranjenjem nasuprot kasica, domacih ili kupovnih. Nema razloga da obje 'struje' ili 'skole' nisu dostupne i objasnjenje, a kranji korisnik onda ima mogucnost odluciti sto vise odgovara bebi, njemu, cijeloj obitelji. Sto se losih prehrambenih navika tice, ja ih ne vidim u preporukama WHO, a svakako ni u Rodinim tablicama. Te stvarno dolaze iz obitelji, a cesto i iz usta pedijatara/doktora, a sve zbog zastarjelih informacija.
Tko radi, taj i grijesi, isprika je recena, a vjerujem i da je uvazena (sve ovo oko smjernica WHO). Apri, stvarno nema razloga za povlacenje zbog toga, a Roda i Rodina publika od toga stvarno nemaju koristi. Sto se poziva meni tice da napravim nove tablice, to sam rekla da ne mogu jer sama ne znam (tablice, jel), ni ne sjecam se kojim sam redom sto davala. No vise sam nego voljna sudjelovati u bilo kakvim radnim raspravama, prijevodima, cemu vec.
(Nedavno sam i ja naucila nesto novo, suprotno onome sto su me naucili ovdje u edukaciji - ibuprofen za dojilje, a tek onda paracetamol. A trubila sam krivo, sta's. Dogadja se.)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma