Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: Otpada mi kosa :(

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Otpada mi kosa :(

U trudnoci mi nije ispalo ni 10 dlaka, a sada kada perem kosu (3,5 meseci posle poroda) zacepi mi se odvod u kadi . I po citavoj kuci su nakupine moje kose samo dan nakon ciscenja!
    Ima li tome pomoci?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

proći će! sve je to normalno.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: Otpada mi kosa :(

Citiraj tina1975 prvotno napisa
    U trudnoci mi nije ispalo ni 10 dlaka, a sada kada perem kosu (3,5 meseci posle poroda) zacepi mi se odvod u kadi . I po citavoj kuci su nakupine moje kose samo dan nakon ciscenja!
    Ima li tome pomoci?
    Pričaj mi o tome....i ja sam evo rodila prije 3,5 mjeseca i imam potpuno identični problem, ostat ću bez kose
    Postoje šamponi, ali neću ti ih preporučat jer apsolutno ne djeluju, ja sam sve isprobala.Draga, ostaje nam samo nadat se da će bit bolje
    Hormoni, kaj ćeš...Tješi me samo to kaj mi je MM rekao da će me voljet i ćelavu

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To je skroz normalno posle porodjaja. Meni je prvi put bas opadala kosa, a drugi i ne bas. Mozda pocne.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je i 6mj nakon poroda kosa otpadala. Nakon toga samo se odjednom smirilo tj.prestalo otpadati. Koristila sam i neke skupe šampone ali niš od toga (uzalud bačen novac). Hormoni rade svoje. Kad se poslože bit će sve OK.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uh kad se toga sjetim u trudnoci kak se ono veli ni dlaka s glave mi nije pala, a 3 mjeseca poslije poroda ostajao bi snop na jastuku kad bih se digla ujutro, pa sam cesto spavala skupljene kose jer Leila spava s nama.
    Malo mi je pomoglo sisanje, ali dok se nije sve obnovilo nije prestala ... rekli su mi da mi otpada za svih 9 mjeseci sto mi nije otpadala.

Proci se

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Tješi me samo to kaj mi je MM rekao da će me voljet i ćelavu

tinnkka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Joj,bolna tema,koliko za mene,toliko za ukucane jer mi je toliko opadala kosa da se svima plela oko nogu,na krevetu se nije vidjela posteljina od moje kose(iako sam spavala sa kosom skupljenom u rep),a kada bih ju prala kadu sam morala odcepljivati 2-3 puta koliki su to buseni bili..dobra vijest je da se to smanjilo,ali tek sada,a malac ima 8 mjeseci!!!
    Nova raste,tako da oko cela imam cuperke nove kratke i svi me zezaju!!!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Je, je, već se pisalo o tome, ima nas koliko hoćeš.
    Iz iskustva-da, kosa će prestati opadati i ajde, recimo, da će se oporaviti brojčano, bar donekle.
    Meni stvarno nije bilo jasno kako i dalje imam još tih dlaka, koliko su ispadale ali evo me, i dalje sam kosmata, takoda - strpljenja, kvalitetna prehrana i prođe to!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nikakvi šamponi tu ne pomažu. meni je i prvi i evo sad i drugi put kosa strašno opadala. najgore mi je to što svako malo malom vadim dlake iz usta. fuuj! trudim se imat kosu u repu, ali ne mogu tako spavat, a on spava pored mene

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja imam kratku kosu pa se nije toliko primječivalo i nije zaštopavala sve odvode ali uhhhh - sjećam se.
    Isto tako sa 3 mjeseca je bilo najviše ali onda onda je polako prestalo i sa nekih 6 je na normali.

Ošišaj se i čekaj...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj emea prvotno napisa
    Ošišaj se i čekaj...

Da, ovo sam zaboravila, definitivno ju skrati! Bar ti se čini da ih je manje po svuda uokolo...

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    Citiraj emea prvotno napisa
    Ošišaj se i čekaj...

Da, ovo sam zaboravila, definitivno ju skrati! Bar ti se čini da ih je manje po svuda uokolo...
    Vec imam kratku . Ono kao sto je imala viktorija beckam pre (jedna strana malo duza, a druga skroz kratka)
    Ne mogu skroz imam jedno klempavo uho Zivela asimetricne frizure!!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Inače je normalno da kosa pada u jesen i u proljeće malo jače. To je valjda ostatak "linjanja" dok smo bili dlakavi. U trudnoći kod većine žena dlake sporije rastu a kosa ne opada po ovom rasporedu (proljeće, jesen). Onda nakon poroda sve te dlake odjednom krenu padati .
    Nitko neće oćelaviti, samo ćete se vratiti na predtrudničko stanje kose.
    Ja sam isto u trudnoći imala nezamislivo gustu kosu koja se počela kovrčati. Sad je ista kao i prije.
    A navodno da plavušama zbog utjecaja hormona nakon svakog poroda kosa postaje sve tamnija.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    U trudnoći kod većine žena dlake sporije rastu a kosa ne opada po ovom rasporedu (proljeće, jesen). Onda nakon poroda sve te dlake odjednom krenu padati .
    Doduše imam osjećaj da su neke druge dlake sporije rasle za vrijeme trudnoće - konkretno mislim na noge. Ali sam mislila da ja lošije vidim ili da su se rasporedile po površini
    Ali zašto nisu otpale nakon poroda?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Živjele i asimetrične uši!
    A niš, onda čekaj da prođe, bude, stvarno!

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Citiraj tina1975 prvotno napisa
    Ima li tome pomoci?
    Rodila sam prije skoro 6 mjeseci i tek mi jedno tjedan dva kosa vise ne opada toliko jako. Isto je bilo strasno, zacepio mi se odvod u kadi pa sam kupovala Mr.Muscolo za odcepljivanje. To su hormoni i nema tu pomoci. Doci ce sve na svoje, kazu da tijelu treba 2 godine da se potpuno vrati u stanje kako je bilo prije trudnoce. Probaj se ne zivcirati!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, odvratan je osjecaj, no pretpostavljam da smo uglavnom sve prosle tu fazu. Ni meni u trudnoci nje ispalo 10 vlasi ali zato 3 mjeseca nakon poroda, pa sve do Larinih 10 mjeseci... PRESTRASNO...
    Sad je napokon sve u normali, kad perem kosu ispadne mi veca kolicina jedini ako mi je bila vezana 2 dana zaredom. Inace je sve OK, cak imam i hrpu mlade kose. Kupi si neki sampon za jacanje.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ista stvar, 3,5 mjeseca nakon poroda počela mi je strašno opadati, imam dugu kosu pa to izgleda još strašnije, u subotu idem kod frizera skratit kosu jer stvarno izgledam olinjalo...nadam se ovim prognozama " do 6 mj" valjda će nešto ostat, a da ne spominjem gdje ih sve ima

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ista stvar, kao da sam bila na kemoterapiji a ne rodila Mislila sam, u jednom trenutku, da više niti jedne vlasni neću imati na kosi. Sva sreća da fakat imam jako gustu kosu Sad frizeri opet uzdišu kad im dođem na frizuru i razmišljaju kako bi mogli povećati cijenu jer moju kosu suše barem pola sata

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni se još od prvog poroda to nije popravilo, nema više ni sličnosti sa mojom "originalnom" kosom nekako mi se čini da će mi ostati ovakva jadna slamasta i malobrojna.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nakon prvog poroda jako mi je otpadala kosa, rješenje nisam našla osim druge trudnoće .. sad mi je kosa baš lijepa

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moja kosa za vrijeme trudnoce nesto super, poslije poroda totalna katastrofa, toliko opadala da sam na kraju kupila onaj mali rucni usisavac i nosala ga stalno po kuci i usisavala svaku dlaku. posteljina ujutro prekrivena sva sa mojom kosom i ja sam mislila kako cu ocelaviti, na kraju sam kupila neki sampon protiv opadanja i to je kao nesto malo pomoglo, trajalo je nekih 8 mjeseci, s time da sam dobro skratila kosu. sada nakon godinu dana mi raste nova kosa i isto sam sva u ceprcima ko moja mala mrva. sve je to normalno, hormoni rade svoje, proci ce...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nadam se da meni neće, super mi je bila kosa u trudnoći, prvi mjesec nakon poroda užas, sva nekako splasnula, a sad je opet ok i ne masti se

jedino mi je koža tak-tak, u trudnoći nijednog prištića, a sad sve neki osipi, prištići po licu :?

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam rodila prije 5 mjeseci, i tek mi sad otpada ali stvarno jako puno..
    meni to ne smeta jer je stvarno imam i previše..
    ali MM šizi samo skuplja po kući
    najgore je što na malome stalno nalazim svoje kose

sanjaneo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo i meni je počelo 3,5 mjeseca nakon poroda. opće ne znam šta da radim s obzirom da sam jučer malenom jednu izvadila iz usta. ne pomažu ni marame.katastrofa

nego, glupo pitanje: je li ljudska kosa probavljiva? tj. ako je kojim slučajem proguta hoće li ju pokakati ili?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da im ne može biti ništa. Najbolje je ne razmišljati o tome. I ja sam primijetila da mi ispada kosa, ali malo.
    To je normalno uslijed balansa hormona. Proći će brzo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma neće mu biti ništa. Pa i njemu otpada kosa. Sigurno je i koju svoju progutao.
    Ja sam svaku nađenu dlaku na mojoj Mrkvici protumačila kao njenu i gotovo.
    Makneš, usisaš i praviš se da je nije ni bilo. Do slijedeće...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

emea slažem se

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja stalno nosim rep da mu moja kosa ne pada po njemu ali to pak nije dobro za kosu

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa
    ja stalno nosim rep da mu moja kosa ne pada po njemu ali to pak nije dobro za kosu
    i nije, još će ti više početi padati. Čuj, a da se ošišaš na kratko (mislim skroz na kratko). To sam uvijek primjenjivala kad sam vidjela da je vrag odnio šalu (i nakon poroda sam imala skroz kratku, iako to nije sprečavalo kosu da pada u laptovima) i onda bi se kosa sama obnovila.Ali kratka kosa = bez obzira koliko opadala maloj nisam našla niti jednu svoju dalaku u ustima (dobro, znalo ih je biti u krevetiću, ali to fakat nisam mogla izbjeći jer je grdo opadala). Imam frendicu koja živi u lošem braku i njoj kosa isto opada stravično (ima pola dlaka koje je imala prije). Mislim da se radi o stresu jer tijekom poroda ogromne količine hormona stresa mozak luči i dok se ne vrati ravnoteža opadati će vam kosa kao što je i meni. Mislim da će se to ipak vratiti u normalu, samo treba vremena, a kosu možete zaštiti na način na koji sam opisala - šišanje na kratko.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a jel se za vrijeme dojenja uopće smiju koristiti ti šamponi protiv opadanja - mislim, ne znam koji im je uopće sastav, ali brijem da je to neka jaka kemija...........ili ipak samo brijem :/

ako se smiju, neovisno o rezultatima (i cijeni ), sad odmah idem kupit onaj od schwartzkopfa čisto zbog placebo efekta

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a ne bih se baš šišala, uostalom kosa mi ne opada (još) ništa drastično

ali vjerujem da mnogima pomogne i to rješenje, bar ju je lakše oprati i osušiti

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa
    a ne bih se baš šišala, uostalom kosa mi ne opada (još) ništa drastično

ali vjerujem da mnogima pomogne i to rješenje, bar ju je lakše oprati i osušiti
    onda niš, strogo pazi kakvim gumicama vežeš kosu (to je vrlo važno) - neka budu one debele, a ne obične.
    Stijena, svi šamponi za kosu u sebi imaju kemije, kao i gelovi za tuširanje i sapuni, a tek one divote za pranje (meni su plikovi na rukama od njih se stvorili). Sve ti te kemikalije ulaze kroz kožu u tijelo i kroz mlijeko djetetu, koliko je štetno ne znam, vjerojatno nije neštetno, ali kaj buš sad - smrdila
    Mogu ti jedino predložiti kozmetiku Lush - na bazi prirodnih sastojaka, ne testiraju na životinjama (najveći razlog zašto je ja upotrebljavam), a i meni je osobno super, ali je skupo za popizdit, a i nisam ziher da je potpuno bez kemikalija, pa ti vidi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Neke zene kazu da je normalno a meni je moj doktor rekao da ce mi prestati opadati kad prestanem dojiti (pa da mi moze dati hormone da uzimam tj. progesteron tacnije receno). Valjda on misli da je meni inace nizak i da je sad jos vise nizak zbog dojenja ...

Stupila sam u kontakt sa jednom bioenergicarkom koja mi je rekla da je ta teorija smijesna. Uglavnom idem kod nje u subotu pa cu vam javiti sta je bilo. Mozda nekome moji nalazi i pomognu !

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam oduvijek htijela imati manje kose, tj manju gustoću kose, ali što je previše, previše je!
    mislim da mi se za dvije trećine dlaka smanjila, ako ne i tri četvrtine!!
    al, ozbiljno!
    što je najgore imam i klempave uši pa sad kroz moju uvijek željenu rijetku kosu sad i uši vire!
    koji sam ja dilkan!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Joj, i ja imam osječaj da ću očelaviti...
    Pa to je strašno koliko se linjam...
    Toliko ni moj pas ne ostavlja dlaka po dvorištu koliko ja ostavljam po kući...

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i meni je negdje 3,5 mj. nakon poroda počela manijakalno ispadati kosa (čudi me da nemam već piste po glavi koliko je kose ispalo!); tada mi je i prva menstruacija došla (povezano?); i tako to traje već skoro 2,5 mjeseca
    pijem nutrival plus i tješim se da će kad-tad djelovati (živio placebo!);
    malo sam se šišnula, ali je i dalje duga; nosim rep (ili bar pričvrstim kopčama) jer mi inače smeta dok dojim;
    zbilja se nadam da će se stanje uskoro popraviti

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj željka prvotno napisa
    Meni je i 6mj nakon poroda kosa otpadala. Nakon toga samo se odjednom smirilo tj.prestalo otpadati.
    Eto tako i meni. Koristila sam mislim ulje ruzmarina..kao utrljavala kap-dve..to po prepuruci svekine frizerke..Nisam sigurna da je to pomoglo..nego naprosto organizmu treba vremena da se sve poslozi na staro.
    Imala sam kracu kosu pa je i to bilo super jerbo s dugom ne znam sta bi..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa
    A navodno da plavušama zbog utjecaja hormona nakon svakog poroda kosa postaje sve tamnija.
    Sad nakon trećeg poroda bit ću skoro pa crnka

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

3 mj. nakon porodjaja uzasno mi je pocela otpadati kosa i jos nije prestala. Ima li tome kraja?! Dosta mi je zacepljenih odvoda i usisivaca, da ne kazem da kosu nalazim cak i u djetetovim pelenama:shock:
    I jako mi se vidi da mi je opala kosa, pogotovo na celu i sljepoocnicama.
    Kad ce to prestati? :?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I meni je najviše na tom dijelu ispadala, zapravo, tu se najviše vidjelo.
    Sada, pola godine kasnije, počela je rasti i vidim po toj novoj kosi da sam u biti ravnomjerno gubila na gustoći.
    Ali, sad je smiješno jer mi ovo na slijepoočnicama strši na sve strane...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Sandee prvotno napisa
    3 mj. nakon porodjaja uzasno mi je pocela otpadati kosa i jos nije prestala. Ima li tome kraja?! Dosta mi je zacepljenih odvoda i usisivaca, da ne kazem da kosu nalazim cak i u djetetovim pelenama:shock:
    I jako mi se vidi da mi je opala kosa, pogotovo na celu i sljepoocnicama.
    Kad ce to prestati? :?
    otprilike 6 mjeseci nakon poroda

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

To mi je definitivno najgora i najgadnija stvar u postporođajnom periodu BLJAK! Prvi put sam imala kratku kosau pa nije bilo baš tako grozno, ali sad, grozim se ovih dlaka po kući. Da nabavim dugodlakog psa pa da imam na koga galamit? Znam da će proći ali me stvarno nervira dok traje.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Da nabavim dugodlakog psa pa da imam na koga galamit?
    dobra ti je ideja, samo možeš faliti ako:
    1. ne rodiš u proljeće ili jesen kad se psi linjaju
    2. nabaviš psa koji ima drugu boju dlake nego ti kosu.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uzet ću Irskog setera! Njih volim (ma volim ih sve al mi se trefila boja kose, blizu je). Nije važno da se pas linja, još bolje ako se ne linja, važno je da ja imam izgovor

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

SS dobar izbor, setteri ti se linjaju i to poprilično Krvca imaš

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    Krvca
    o.k. treba stajati krivca

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa
    I meni je najviše na tom dijelu ispadala, zapravo, tu se najviše vidjelo.
    Sada, pola godine kasnije, počela je rasti i vidim po toj novoj kosi da sam u biti ravnomjerno gubila na gustoći.
    Ali, sad je smiješno jer mi ovo na slijepoočnicama strši na sve strane...
    Tak i meni sad strsi ova mlada pa ju svu izvucem da svi vide kak raste nova il pribjegnem laku za kosu pa ju sljubim uz onu staru

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa
    Tak i meni sad strsi ova mlada pa ju svu izvucem da svi vide kak raste nova il pribjegnem laku za kosu pa ju sljubim uz onu staru
    samo ti nastavi sa lakom, izgledati ćeš kao ova ljepotica sa avatara 8)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •