ja isto imam antene na glavi. jedva čekam da narastu da se malo popuni volumen.![]()
kod nas kose u ručkovima, pelenama tkđ., u čistim čarapama, gaćama, bebinoj odjeći, malo-malo u bebinim ručicama itd.
I meni ispadaju enormne količine kose. Kad perem kosu strah me pogledati u ogledalo - nisam sigurna je li sto ostalo na glavi :shock:
Jesu nekom pomogli kakvi preparati za rast ii protiv ispadanja?
Meni je poslije oba poroda jako ispadala kosa (2X puno više). Sad je prošlo 6 i pol mjeseci otkako sam rodila i potpuno je prestala ispadati, ujutro jedva da išta nađem na jastuku. 3-4 mjeseca nakon poroda me već lagano počela hvatati panika - ujutro na jastuku brdo kose, po cijeloj kući, stvarno sam mislila da ću oćelaviti. A prestalo je samo od sebe, nisam dobila M, dojim, tako da nije bilo nekih većih promjena, naprosto prođe samo od sebe.
Prošlo je 7mj.od poroda i kosa mi je prestala opadati ali više nije ni slična kao prije.Naime imala sam gustu i valovitu kosu a sad je puno tanja i skroz ravna.Nadam se da će se i to popravit.
I ja sam se prije koji mjesec žalila na ovom topicu na ispadanje kose, u međuvremenu sam koristila Alfaparf šampon protiv ispadanja koji mi je preporučila frizerka, i rezultati su vidljivi. Sad dal je stvar u šamponu ili bi se stanje popravilo samo od sebe, ne znam, ali možete probati
sve je to normalno. sada ispada sva ta kosa koja morala ispadati ali nije tijekom trudnoce zbog hormona
Mora li kosa nužno opadati nakon poroda? Meni nikad nije bila čvršća i sjajnija, prošlo mi je 2 mjeseca i 7 dana od poroda, jel me čeka opadanje?
meni nikada nije otpadala. beba vec skoro 11mj.Dash prvotno napisa
Joj, super, da bar i meni ne počne...
ni meni nije opadala, sve dok moj dragi sin nije odlucio da je vrijeme za igru zvanu "cupanje mame za kosu"Dash prvotno napisa
![]()
I ja prijavljujem početak "gubitka kose", 2 mj. nakon poroda. Nadam se da neće (pre)dugo trajati i da će ostati nešto i na glavi.
Nakon 1. poroda mi nije padala uopće.
I meni je jako počela opadati kosa. Inače imam tanku i ne baš kvalitetnu kosu pa se bojim da stvarno nakon ovoga linjanja ne izgledam kao ćelavica. Koliko obično to opadanje traje?
Meni toliko otpada kosa da bih komotno mogla napraviti 2 poštene perike!
Srećom imam jako gustu kosu, ali na profilu se vidi da sam proćelava. A kaj sad, vidim da nova raste ko luda, ko mali ježek sam.
Al iskreno, uopće me to ne dira. Sve će doći na svoje.
znači to je normalno?!
meni je kosa u trudnoći bila fenomenalna.gusta, sjajna i meka (duga plava) a nakon poroda kaos.stanjila se i počela opadati ko luda.cijeli pramenovi mi ostaju na jastuku.pada svuda za mnom po stanu.sve majce su krcate kosom. onda mi se počela petljati nakon pranja i napravili bi me se kao dredloksi...morala sam se ošišati.prvo do brade pa ću vidjeti ako budem morala skroz na kratko...nadam se da ne![]()
Evo i mene u klub zamalo ćelavica, rodila prije 3.5 mj. i zadnjih mj. dana mi otpada jako kosa, a traumatičnije izgleda jer je duga...
Meni je takodjer pocela ispadati kosa poslije poroda pa sam takodjer dosta skratila kosu ali time nisam nista postigla i dalje otpada ko luda (iako se nebi reklo jer mi je dosta gusta pa se ni ne primjeti). Osim sto mi otpada napala me i perut koju inace nikad nisam imala. Isti scenarij imala sam i poslije prvog poroda, prestalo je samo od sebe nakon par mjeseci, nadam se da ce tako biti i sada jer mi je vise dosadilo svuda skupljat dlake i stalno pazit da ne zavrse V. u ustima.
lucija9 i meni se tako mrsila ali sa sisanjem nisam puno postigla, spasila me O'Risingova maska za suhu kosu na bazi kokosa.
cure, ajde odguglajte na netu 24 sata i pogledajte tamo gdje je žena kojoj je nakon poroda narasla bradaIma li sad onih koje prigovaraju opadanju kose nakon poroda
![]()
Kao sto mi je sladjanaf napisala, prijavljujem da mi je s nekih 6 mj. poslije porodjaja, doslovce preko noci (kao sto je i pocela opadati), kosa prestala opadati - jedno jutro je mm primijetio da po krevetu vise nema busena moje kose. I raste mi nova, i to jako brzo i intenzivno, imam pravi oblak kratkih cuperaka oko glave. U cijeloj strci oko djeteta nisam to bila ni primijetila.sladjanaf prvotno napisa
A mislila sam da cu potpuno ocelavjeti, to vise nije bilo normalno koliko mi je otpadala, bas je bilo jako uocljivo da mi se kosa strasno prorijedila...
I dalje nemam mengu, tako da je hormonski status vjerojatno isti pa ne znam u cemu je stvar, ali nije ni vazno, bitno da raste.
Nakon rodjenja dvoje muske dece nisam imala problem opadanja kose.
Jedino mi se dogodilo nakon drugog porodjaja,da sam se osisala,i da je moja nekad duga i kovrdzava kosa odjednom postala kratka i ravna![]()
No,ponovo se ukovrdzala kada je malo porasla![]()
Zato sad nakon rodjenja curice!!Kakav uzas!!
Mislim da to ima veze sa zenskim hormonima :/
Sve to sto opisujete,imala sam i ja.Cinilo mi se da mogu istkati tepih od opalih dlaka![]()
Sad mala ima 6 meseci i opadanje je prestalo :D
od poroda je prošlo 6,5 mj i još uvijek mi ispada.. doduše ne toliko koliko prije.
valjda će prestat :?
Evo meni sedam mjeseci nakon poroda prestalomac prvotno napisa
![]()
danas idem frizeru skratiti kosurinu koja je poprilicno duga i puna. samo izvlaci lasi i odstopavam kadu poslje pranja kose. jedva cekam,nemate pojma koliko ! :D
Meni je prestala opadati,ali me grejeee,kao krzno![]()
To s frizerom bi trebala i ja,ali kada je ne mogu skupiti,mislim da mi je jos gore![]()