Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam rekla nekidan da bih sigurno tražila nekog drugog da se rastanem jer ne znam biti sama, a za vikend sam čula da se djedov prijatelj želi oženiti u domu za starije. Ima 87 godina. Nikad nije kasno, ali skužila sam da to ipak ne bih.

Čini mi se (prema mojoj okolini, a znam da to nije nikakav relevantan podatak), da se češće na drugi brak odlučuju muškarci. MM kaže da je on nakon razvoda bio siguran da se više nikad neće oženiti, pa da sam ga ja sje*ala.
Istina je da neki ljudi ne znaju biti sami, ali često im život donese baš takvu lekciju.... Ja sam provela cijelu mladost sama i nisam znala kako biti s nekim, kako se na nekoga osloniti, kako s nekim podijeliti ovo i ono, brige i veselje... Trebalo mi je duuuugo da to naučim i nisam sigurna da sam u potpunosti savladala vještinu. S druge strane, u vezama se najbolje snađu baš ljudi koji znaju biti sami, koji u vezama nisu zbog potrebe, nego je to njihova svjesna odluka. Biti sam je baza, biti s nekim je nadgradnja. Zato svoju djecu odgajam da umiju biti sami i oslanjati se na vlastite snage. Ako se nađu s nekim na istoj valnoj duljini, ta druga osoba bit će im bonus, a ne štaka.