Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Porodiljni dopust-drugi dio-do 8 godine života djeteta

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Porodiljni dopust-drugi dio-do 8 godine života djeteta

http://www.monitor.hr/2008/05/27/por...rodendana.html

Mislite li da će ovo profunkcionirati početkom 2009.g. kao što je i planirano i šta mislite o tome

ja sam bila sa oba sina do prve godine života, odnosno 13 mjeseci jer sam odmah koristila i godišnji odmor i žao mi je da nisam bila sa njima bar do 3 godine

ali možda bi ovo mnogima dobro došlo, sigurna sam da ne poslodavcima

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Normalno da će profunkcionirati. Pa nalazi se u Zakonu koji stupa na snagu od 1.1.2009.g.
    Druga strana ove priče je u kojoj će se mjeri koristiti.

Da sam ja u pitanju i moja situacija od prije 4 godine, sigurno bih ga koristila..ili si barem ostavila ovu mogućnost. Naime, ja sam se morala vratiti na posao sa Lovrinih 6 mjeseci. Jako lijepo zvuči mogućnost da nekad, a do njegove 8 godine, i za neke potrebe , npr. ljetne praznike, polazak u vrtić, školu i druge slične prilike i neprilike, imam mogućnost iskoristiti ono za što nisam imala mogućnost kad je on imao samo 6 mjeseci.

Ukratko, vjerovatno će ga koristiti roditelji (jer na taj dopust imaju pravo oba roditelja) koji ga nisu mogli iskoristiti odmah sa djetetovih 6 mjeseci (ili nešto više), jer su se morali vratiti na posao.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moja kolegica je na porodiljnom do polovice ožujka 2009.g.odnosno do navršene prve godine života djeteta

da li postoji neki rok u kojem ona mora najaviti da bi prekinula porodiljni recimo polovicom sječnja i ostavila si 2 mjeseca porodiljnog

hvala

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zna netko odgovor :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskreno, to još ne znaju niti na HZZO-u.

Pričekaj da zakon stupi na snagu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

naišla na (dez)informaciju da se ovaj dio zakona odnosi samo na rodilje koje otvaraju rodiljni nakon 01.01.2009.
    mislim da nije tako, anyone?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovdje http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=19856 inače stoje linkovi na zakone koji nam najčešće trebaju. Na tom istom topicu stoje i prijelazne odredbe po ovom novom Zaknonu o rodiljnim i roditeljskim naknadama.
    Točno je da se ovaj Zakon odnosi na one koji su postali roditeljima počevši od 1.1.2009. No u prijelaznim odredbama stoji i ovo:

Postano: uto srp 22, 2008 12:58 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

S danom 1.1.2009 počinje primjena novog Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama, NN 85/2008

Ovom prilikom skrećem pažnju na Prijelazne i završne odredbe ovog novog Zakona kojima je regulirana primjena postojećih propisa.

XVI. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 60.

(1) O zahtjevima za ostvarivanje prava na rodiljni dopust i rodiljnu naknadu, kao i o drugim zahtjevima za ostvarivanje prava prema posebnim propisima koji se odnose na zaštitu majčinstva, koji nisu pravomoćno okončani do dana stupanja na snagu ovoga Zakona, rješavat će se prema propisima koji su bili na snazi do dana stupanja na snagu ovoga Zakona.

(2) Osobe koje su se na dan stupanja na snagu ovoga Zakona zatekle u korištenju prava iz stavka 1. ovoga članka mogu pisanim zahtjevom od mjesno nadležne ustrojbene jedinice Zavoda zatražiti ostvarivanje tog prava prema odredbama ovoga Zakona ako je to za njih povoljnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •