-
Porodiljni dopust-drugi dio-do 8 godine života djeteta
http://www.monitor.hr/2008/05/27/por...rodendana.html
Mislite li da će ovo profunkcionirati početkom 2009.g. kao što je i planirano i šta mislite o tome
ja sam bila sa oba sina do prve godine života, odnosno 13 mjeseci jer sam odmah koristila i godišnji odmor i žao mi je da nisam bila sa njima bar do 3 godine
ali možda bi ovo mnogima dobro došlo, sigurna sam da ne poslodavcima
-
Osoblje foruma
Normalno da će profunkcionirati. Pa nalazi se u Zakonu koji stupa na snagu od 1.1.2009.g.
Druga strana ove priče je u kojoj će se mjeri koristiti.
Da sam ja u pitanju i moja situacija od prije 4 godine, sigurno bih ga koristila..ili si barem ostavila ovu mogućnost. Naime, ja sam se morala vratiti na posao sa Lovrinih 6 mjeseci. Jako lijepo zvuči mogućnost da nekad, a do njegove 8 godine, i za neke potrebe , npr. ljetne praznike, polazak u vrtić, školu i druge slične prilike i neprilike, imam mogućnost iskoristiti ono za što nisam imala mogućnost kad je on imao samo 6 mjeseci.
Ukratko, vjerovatno će ga koristiti roditelji (jer na taj dopust imaju pravo oba roditelja) koji ga nisu mogli iskoristiti odmah sa djetetovih 6 mjeseci (ili nešto više), jer su se morali vratiti na posao.
-
Moja kolegica je na porodiljnom do polovice ožujka 2009.g.odnosno do navršene prve godine života djeteta
da li postoji neki rok u kojem ona mora najaviti da bi prekinula porodiljni recimo polovicom sječnja i ostavila si 2 mjeseca porodiljnog
hvala
-
-
-
naišla na (dez)informaciju da se ovaj dio zakona odnosi samo na rodilje koje otvaraju rodiljni nakon 01.01.2009.
mislim da nije tako, anyone?
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma