Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Nešto s potrganim korama...

  1. #1
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,244

    Početno Nešto s potrganim korama...

    Nakon odmrzavanja kore za savijaču mi se trgaju.

    Tko zna onaj recept gdje se kore umiješaju u neku smjesu jogurta (ili vrhnja) možda i onda se sve šutne u protvan i ispeče?

  2. #2
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Vjerojatno si mislila na gibanicu .
    Dakle, napravi nadjev od sira kao za štrudlu od sira i slobodno dodaj još jedno kiselo vrhnje više nego što bi inače.
    Dovoljno je kore iskidati na 5 ili 6 dijelova (tj. nek ostanu tako kako su ti se iskidale) i natopiti smjesom komad kore s obje strane, te ga zgužvati i staviti u (duboku) tepsiju. Ja najprije na podmazano dno tepsije stavim jednu koru i uglove ostavim da vise preko ruba. Onda to punim zgužvanim komadima kore natopljenim u smjesu od sira (ubacivati jedan po jedan komad, tek kad se prethodni dobro umackao s obje strane nadjevom). Kad potrošim sve kore, odozgor stavim još jednu ravnu, presavijem preko nje uglove one donje kore, sve premažem kiselim vrhnjem i stavim u pećnicu zagrijanu na 250, ali odmah smanjim na 180. Ovisno o debljini mora se peći oko 45 min do sat vremena. Moja bude visoka oko 8-10 cm i pečem je najmanje sat vremena, tj. dok nož zaboden u sredinu ne iziđe čist .
    Dobar vam tek!

  3. #3
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,244

    Početno

    Zanimljivo, budem probala. Hvala.

    Znam da ima i neka varijanta da se kore smrve na sitnije, da ide ili samo jogurt ili vrhnje. Sve se u jednoj zdjeli promiješa.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Ma da. Ne možeš pogrešiti. Sve to isto kao i za običnu gibanicu/sirnicu/gužvaru, ali sa tako pokidanim korama na sitno i u plehu za muffine. To sam ja sinoć pravila i bilo je opako dobro.
    Odgore sam stavila komadić maslaca i posula popečenim susamovim semenkama.
    Mmmmmljac

  5. #5

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    A i to možeš bez sira. Kako vidim, to ti treba.
    4-5 jaja, 2 masnij kiselo vrhnje, (ili 1 vrhnje + krem sir, npr. ABC), neki bioaktivni jogurt, so i to je to.
    Možda još malo gazirane mineralne vode i par kašika ulja.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Evo, slučajno sam nabasala na onaj koji tebi treba http://www.coolinarika.com/recept/727323

  7. #7

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    2,576

    Početno

    znala sam da je bilo nešto i tu na forumu:
    Lažni burek by MIJA32

  8. #8
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,244

    Početno

    Sad mi sline cure, idem probati nešto smuljati...

  9. #9

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    ijao sto mi ovo sve zvuci mljac jos da mi je gdje naci kore :/

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    ijao sto mi ovo sve zvuci mljac jos da mi je gdje naci kore :/
    Ako ih nemaš gde kupiti, a ti ih razvuci

  11. #11

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Fidji, ne hvališ se ništa! Kako ti je ispalo to sa korama?
    Šta si smuljala?

  12. #12
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,244

    Početno

    Ispalo mi je super!!!

    Smuljala sam jogurta, jaja, vrhnja, mineralne i pošećerila na kraju nakon dvojbe da li bi slatko ili slano (čopila me žalja za slatkim).

    I muže me hvalio.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Joj, super, baš mi je drago :D

  14. #14
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,512

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    znala sam da je bilo nešto i tu na forumu:
    Lažni burek by MIJA32
    Ja sam ovo radila par puta i odlično je!

  15. #15
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Citiraj Imga prvotno napisa
    znala sam da je bilo nešto i tu na forumu:
    Lažni burek by MIJA32

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    split
    Postovi
    576

    Početno burek

    Evo recepta jednostavnog.
    Na dno škrovade (tepsije) stavit malo ulja i jedan list. Napravit smjesu od svježi kravlji sir, žlica soli, jedno jaje i pola litre mlika. Sad u tepsiju bacaš malo listova malo te smjese i na vrh kao konačnica jedan list koji zali mlikom. Ne treba brinit koliko mlika jer će višak isparit. U srediji pečenja namazat malo sa maslom ili uljem ili margarinom da bude hrskavije. Strpat u peč na 180.c oko pola sata.
    Hranjivo i djeca vole.

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    split
    Postovi
    576

    Početno burek

    Evo recepta jednostavnog.
    Na dno škrovade (tepsije) stavit malo ulja i jedan list. Napravit smjesu od svježi kravlji sir, žlica soli, jedno jaje i pola litre mlika. Sad u tepsiju bacaš malo listova malo te smjese i na vrh kao konačnica jedan list koji zali mlikom. Ne treba brinit koliko mlika jer će višak isparit. U srediji pečenja namazat malo sa maslom ili uljem ili margarinom da bude hrskavije. Strpat u peč na 180.c oko pola sata.
    Hranjivo i djeca vole.

  18. #18

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    split
    Postovi
    576

    Početno burek

    Evo recepta jednostavnog.
    Na dno škrovade (tepsije) stavit malo ulja i jedan list. Napravit smjesu od svježi kravlji sir, žlica soli, jedno jaje i pola litre mlika. Sad u tepsiju bacaš malo listova malo te smjese i na vrh kao konačnica jedan list koji zali mlikom. Ne treba brinit koliko mlika jer će višak isparit. U srediji pečenja namazat malo sa maslom ili uljem ili margarinom da bude hrskavije. Strpat u peč na 180.c oko pola sata.
    Hranjivo i djeca vole.

  19. #19
    Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    2,832

    Početno

    ovo sam radila ali ne s mlijekom, zašto ide mlijeko?

  20. #20

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Čini mi se da ide mleko zato da bi bilo sočno i ne previše kiselo.

    Ja u gibanice i pite sa sirom uvek stavim i mleka i jogurta. Budu mnooogo sočnije, a takve ostanu i kad se ohlade.
    A od jogurta se lepo dignu (ne stavljam ni kiselu vodu, ni prašak za pecivo, ni sodu)

  21. #21
    Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    2,832

    Početno

    super, nisam to znala

  22. #22

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno Re: burek

    Citiraj split prvotno napisa
    Evo recepta jednostavnog.
    Na dno škrovade (tepsije) stavit malo ulja i jedan list. Napravit smjesu od svježi kravlji sir, žlica soli, jedno jaje i pola litre mlika. Sad u tepsiju bacaš malo listova malo te smjese i na vrh kao konačnica jedan list koji zali mlikom. Ne treba brinit koliko mlika jer će višak isparit. U srediji pečenja namazat malo sa maslom ili uljem ili margarinom da bude hrskavije. Strpat u peč na 180.c oko pola sata.
    Hranjivo i djeca vole.
    Inače, ja u takvu smesu ili kakvu drugu sličnu ubacim kore unutra i to ovlaš promešam i onda sve to istresem u tepsiju preko tog jednog ili dva lista koji su postavljeni u dnu i odgore još jedan-dva.
    Zaliti sa mešavinom mleka, kisele pavlake (vrhnja) i malo ulja.

    Ali treba ostaviti 15 minuta da odstoji, da kore upuju malo tečnosti, pa tek onda ubaciti u rernu na 180-200° C

  23. #23
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,244

    Početno

    Probala sam raditi i sa sirom točno po receptu od Mije32 i još mi je bolje nego s jogurtom.
    A najbolje je jer je jako brzo gotovo i većinu je kora ponosno gužvala moja najstarija.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Citiraj Fidji prvotno napisa
    A najbolje je jer je jako brzo gotovo i većinu je kora ponosno gužvala moja najstarija.

  25. #25

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    split
    Postovi
    576

    Početno REcept

    Mlijeko se stavi da kore ne bi bile suhe. JEr ako je sir tvrđi nemaju se čega napit. Vrhnje izbjegavam zbog kalorija.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •