Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: kašalj kod male bebe

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno kašalj kod male bebe

jel ima netko neki pametan savjet, beba od 2,5 mj, jako kašlje, čistimo nos, inhaliramo fiziološkom, lupkamo po leđima, više neznam šta da radim. idemo danas i doktoru, ali možda netko zna šta bi se još moglo kod tako male bebe.inače cica. prvo dijete se prvi put razbolilo sa 9 mj, i već smo mu mogli neke stvari davati, ali ovom :?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo imali bronhitis sa 4 mjeseca. preporučili su nam aspirator Arianu i to je bilo super za čišćenje nosića. za kašalj ništa posebno, ali smo morali ostati u bolnici da mu se ne spusti na pluća

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi jučer završili na Srebrnjaku sa bronhitisom. dali ventolin na babyhaler i to je to. imamo arianu i stalno ju koristimo.ja ne vjerujem da će mu se kašalj smiriti samo od ventolina. krvna slika ok, tako da nemora piti antibiotik.ali kašlje prestrašno. ivy znači vi ste preventivno ostali u bolnici? i kolko je to sve skupa trajalo?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I mi s 3,5 imali bronhitis. Kašalj je bio jedini simptom. Dobili ventolin i bisolex, al bogme i antibiotik .

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam skroz u komi i nemogu vjerovat da mi se to događa s tako malom bebom. on je danas lošije nego jučer, grozno kašlje, u njemu sve krklja od sline, inhaliram fiziološkom i bisolexom, on je skoro pa skroz promukao, onako isprekidano plače, sav je koma.užas. morat ću sutra opet na srebrnjak.Frejakolko je kod vas to trajalo?i zakaj su vam dali antb?još je najveći bed u svemu tome što jadan nemože jesti, sav se zagrcava dok jede, plače, ma užas. a ja dojim na jednu cicu i šta ću ako mi i ona presuši?!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pazi kako diše, ako počne onako jako uvlačiti prsni koš i teško disati morate odmah na Hitnu. No, ne vjerujem da će se to dogoditi ako je na Ventolinu. Ja ne bih davala Bisolex.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zašto? ja više ni sama neznam, to mi je preporučila frendica patronažna, da mu malo razgradi tu sluz

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa jesu li ti na Srebrnjaku rekli da daješ Bisolex?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj alanat prvotno napisa
    zašto? ja više ni sama neznam, to mi je preporučila frendica patronažna, da mu malo razgradi tu sluz
    jače će ti od bisolexa kašljati jer će trebati tu sluz izbaciti, a male bebe to još ne mogu najbolje

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ne znam dali mogu tako male bebice piti herbion....mi smo probali kod starije sve moguce sirupe a sad prije par dana je i mlada pocela kasljati i dala sam joj herbion ...za 2 dana prestala

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mak nije toliko izgledao bolestan koliko je ružno kašljao. ali ni to kašljanje nije bilo tako jako često tako da me iznenadilo kad su nas hitno hospitalizirali na srebrnjaku. rekli su da oni ćuju jako puno sluzi u bronhima (to je neki bronhiolitis, srednje jačine) i da kod malih beba to prijeti nastanku upale pluća koja je njima jako opasna
    u bolnici smo dobili (čitak platili 200 kuna noć)apartman koji je bio zakon i svakome to preporučujem
    bitna stavka je da se treba tražiti pedijatricu da na uputnici za bolnicu ODMAH stavi da je dijete dojeno (ako je dojeno) tako možda izbjegnete plaćanje. meni to nije pisalo pa sam morala platiti bez obzira na to da je svatko mogao vidjeti da ga dojim

za bronhitis kod tako male djece nema nekog odgovarajućeg lijeka

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e, da, inhalirali smo se svaka 4 sata. u bonici.
    toplo preporučam da na bilo koji način ostanete uz bebu, ako ćete morati u bolnicu

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja bih ti onom tvom popisu iz prvog posta dodala još da vlažiš prostoriju i često zračiš. Suh zrak može dodatno nadražiti sluznicu pa bi bilo dobro da pobacaš mokre ručnike po radijatorima ili uključiš ovlaživač zraka i na ogradici od krevetića (ako ti spava u krevetiću) napraviš šator od mokrih pelena. Postoji još i jedan balzam od Dr. Thaissa od eukaliptusa koji se maže po prsima i olakšava disanje i kašalj, služi baš za bronhitis, samo nisam 100% sigurna da ga smiju tako male bebe pa treba pitati u ljekarni, ali mom starijem sinu uvijek jako pomogne. Ako ne smije direkt na kožu onda možeš malo toga ubaciti u ovlaživač da ispuni prostor, ugodnog je mirisa i stvarno pomaže. Eto, nije spasonosno rješenje, ali će sigurno bar malo olakšati.
    Suosjećam s tobom jer i sama imam malu bebu pa me strah tih boleština u ovo najgore vrijeme. da bebica što prije ozdravi.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Ja bih ti onom tvom popisu iz prvog posta dodala još da vlažiš prostoriju i često zračiš. Suh zrak može dodatno nadražiti sluznicu pa bi bilo dobro da pobacaš mokre ručnike po radijatorima ili uključiš ovlaživač zraka i na ogradici od krevetića (ako ti spava u krevetiću) napraviš šator od mokrih pelena. Postoji još i jedan balzam od Dr. Thaissa od eukaliptusa koji se maže po prsima i olakšava disanje i kašalj, služi baš za bronhitis, samo nisam 100% sigurna da ga smiju tako male bebe pa treba pitati u ljekarni, ali mom starijem sinu uvijek jako pomogne. Ako ne smije direkt na kožu onda možeš malo toga ubaciti u ovlaživač da ispuni prostor, ugodnog je mirisa i stvarno pomaže. Eto, nije spasonosno rješenje, ali će sigurno bar malo olakšati.
    Suosjećam s tobom jer i sama imam malu bebu pa me strah tih boleština u ovo najgore vrijeme. da bebica što prije ozdravi.
    je, to je i nama pedijatrica rekla, mokru plahtu oko krevetića i Dr.T.eukaliptus mazati po leđima i prsima

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

N. je s 4 mjeseca (korigirano 2 ) imala bronhiolitis (ne bronhitis) i bili smo na Srebrnjaku tjedan dana na aspiracijama, infuziji i lupkanjima, dobila je i antibiotik (ali njoj je bio povišen crp i sedimentacija).
    ona nije dobila inhalacije, nego samo fizioterapiju (ta lupkanja) 2x dnevno.

mi smo bili u apartmanu, ali da ona nije bila toliko rizična, dolazili bi tih tjedan dana u dnevnu bolnicu na terapije, a po noći bi bili s njm kod kuće (čisto da znaš da postoji i takva mogućnost).

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, tog bronchiolitisa me i strah. imam ultrazvučni ovlaživač koji radi non-stop, mokre pelene isto vise iznad krevetića, mažem eukaliptusov balzam, inhaliram fiziološkom, nema šta ne radim. on i dalje JAKO ružno kašlje. sinoć je imao 37,8 u guzi. spremam se opet na Srebrnjak, čekam muža.jedno pitanje - kako su vam bebe jele u to vrijeme bolesti?meni on jako slabo jede. i kolko dugo vam je to sve trajalo dok se bebice nisu skroz oporavile, živnule i počele normalno jesti?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

cula sam i da se stavi u gazicu obicna prerezana kapula preko noci kraj krevetica.......nisam probala ali u nekim prijasnjim postovima je bilo puno hvale za tu obicnu kapulu da rjesava kasalj.....vrijedi i to pokusati

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ivy koliko ste dugo bili u bolnici i kolko je to sve skupa trajalo?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

još jedno pitanje, da li oni meni MORAJU dati apartman ? šta ako nema mjesta. trenutno je gore opsadno stanje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne moraju

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a s obzirom da je beba mala i da je na prsima?i ako platim? nemogu si zamislit da ga ostavim

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

alanat, ako nema slobodnih apartmana, onda ti ga ne daju...možeš reći da češ probati na zaraznoj, al ne znam jel bi ti to prošlo(i oni to liječe)

nije nam dugo trajalo, al velim ne znam kaj su mu od lijekova davali u bolnici(ostali smo 5 dana, s tim da je zadnja dva meni izgledao zdrav)

već sam napisala da se obavezno traži na uputnici da dojiš, možda nešto poduzmu

meni je mak puno slabije jeo, jednu noć u bolnici nije uopće htio jesti, ali mi je na stalna nutkanja popio 150 čaja. sestre su bile presretne što je počeo piti čaj (što je meni fuj za tak malu bebu), ja sam se stalno izdajala da se održi proizvodnja

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo mi bas zavrsili s Pavlom u bolnici zbog kašlja i temperature- upala pluca. Tri razlicita doktora nijedan nije nista cuo na prsima, a cetvrti ju je slikao i jasno se vidjelo. Salata jedan dan je 270kn za mamu i bebu.
    Kasalj, temperatura koju ne mozes skinuti, ubrzano disanje odmah neka je slikaju- moja preporuka. Jer su nas s Rebra poslali na Salatu radi infekta u urinu nitko nije ni posumnjao na upalu pluca dok je nije slikao taj doktor. Moglo bi se reci da smo imali srece..

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj alanat prvotno napisa
    a s obzirom da je beba mala i da je na prsima?i ako platim? nemogu si zamislit da ga ostavim
    pa, nemoj ga ostaviti!
    mi smo prosle godine zaglavili na srebrnjaku i moj je imao 2 godine, a ne 2 mjeseca kao tvoj.
    meni su rekli da nema mjesta, no ja sam stajala pored kreveta i naizmjenicno bi mu davala maskicu sa kisikom i cicu. cak nisam niti htjela sjesti na stolicu - samo sam stajala.
    nasli su mi apartman za nekih 3-4 sata.

sto se tice kaslja, ako je produktivan i zreo, on je dobar.
    i Z. je imao prvi bronhitis sa 2,5 mjeseca - kasalj je trajao 5 dana, ja sam odbila dati antibiotik jer mu nisu bili napravili KKS, a poznato je da je 70-80% bronhitisa virusno - dakle, anitibiotik ne pomaze.

obavezno paziti na ono sto ti je Mima rekla - kako dise.
    jako vazno da ti ne upadne u spazam, ali ako ti je na ventolinu ne bi se trebalo desiti.

sretno na srebrnjaku i ne ostavljaj ga samog!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ma nema nikakve, baš nikakve šanse da ga ostavim, ni u ludilu. hvala cure, javim se s novim vijestima

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

~~~~~~~~~~~~~~

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

drzite se! ~~~~~~~~~~~

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Žao mi je što još ne ide na bolje. Suosjećam s tobom i nadam se da će brzo proći.

Kod nas je počelo kašljem i ja sam otišla pedijatrici, jer sam ionako trebala ići po neke uputnice, kao - neka ga ipak presluša (iako on nije zakašljao više od pet puta u cijelom danu. Dr mi je rekla da on već jako teško diše, da dobro da sam došla, da je stvar prilično ozbiljna. Odmah mu je dala ventolin i neku injekciju da mu smiri kašalj (pilata sam što, ali sam zaboravila što je to bilo u injekciji). Dva puta ga je preslušavala i onda drugi puta rekla da bi ona ipak dala antibiotik, da je premali i da se jako muči. Eto, to je bilo sve. Napravila mu je bris koji na kraju bio uredan i mi smo bezveze popili taj antibiotik - samo zato jer sam ja kukavica i bojim ga se odbiti (valjda i zbog straha od temperature i većih komplikacija, jer sam sa starijim sinom svašta prošla, uključujući i 4x febrilne konvulzije). Ne dam da da antibiotik starijem sinu bez vađenja krvi i brisa, ali sad sam se i ja bila uspaničila i nisam se snašla, a on je tako mali. Nisam neupućena i užasno se ljutim na sebe što nisam inzistirala da pričekamo nalaz brisa. Naša je pedica užasna paničarka i to prenese na mene.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

No, htjela sam reći alanit da joj ne mogu dati apartman ako nema slobodnih, ali da sam ja recimo vidjela da je dr. Raos stavljao mame koje su dojile u neku posebnu sobu i mogle su biti sa bebama. Nadam se da nisu morali ostati u bolnici, kad se ne javlja.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ej cure, evo mene odozgora.dobili nažalost sumamed. zakurio je 38,4 u uhu i crp je 36.užas.počistili nos i dali inhalaciju. spominjali su mi hospitalizaciju, ali nemaju mjesta za nijedno dijete za zaprimit i ako se stanje, nedaj Bože pogorša da idemo na Zaraznu jer kod njih ima više mjesta. ali nije po njima tako kritično da bi baš morao ostati. ugl., bronhitis se pogoršao, možda je već i upala pluća lagana, ali nisu radili rtg. ja se nadam da tu naša priča završava i da će mu biti bolje. čak ni u dnevnu bolnicu nismo zaprimljeni :/ a ja mislim da je to sve samo zato jer oni tamo fabaju zidove i kreče...selili su hitnu u drugu prostoriju zbog krečenja.....i svi su živčani, sestre ostaju izvan radnog vremena i tak. a jesu našli period kad će to sve raditi, mislim svašta. hvala cure na savjetima i podršci, javim se još, bebolino je malo živnuo

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

super da je zivnuo!
    i jos bolje da vas nisu ostavili. cak vam ne treba niti dnevna bolnica - mi smo bili u dnevnoj prije mjesec dana... sacuvaj boze.
    satima cekas, a hrpa bolesne djece kaslje, place...

sve sto mozes lijeciti doma - lijeci doma.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ta bolnica se neprestano preuređuje

alanat - ako vas nisu uzeli niti na dnevno liječenje onda situacija stvarno i nije tako jako teška, što je super.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pa neznam, ja se pitam jel normalno da su nas baš tako nonšalantno poslali doma. on je sinoć imao 38,5, ok, nije neka temperatura, al ipak. nenormalno kašlje, JAKO slabo jede, plače non stop a jadan nema ni glasa, noć mi je bila katastrofa. pa ipak je on tako mali, da nas nisu ni u dnevnu zaprimili :/ . mislim da bi bila mirnija da jesu kolko god mi se neda tamo ići, ali bi ipak svakodnevno bio pod nadzorom i možda bi se to brže rješilo, neznam. šta vi mislite?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja ti nisam mjerodavna za davanje savjeta, jer ja se grozim bolnica. :/
    i idem na hitnu kad je zaista pet do 12 i kad sam sve isprobala.
    nikada nisam otisla zbog temeperature (ako nije trajala duze od 3 dana, a nije) i kaslja.
    samo ako padne u spazam i tesko i plitko dise.

cak i kad je bio jako mali odbila sam i bolnicu i antibiotike.
    no, ti ga vidis, najbolje poznajes svoje dijete - ako mislis da se muci, da tesko dise zbog prevelike kolicine sluzi i/ili kaslja, odi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam opet obrnuto od Momze Svog mlađeg bi vodila i da mu primjetim prvi balac u nosu i pri prvom porastu temperature jer smatram da je još premali i dovoljno je što sam čula par slučaja gdje se bolest razvila u roku od par sati i jednostavno nemam hrabrosti jer ga još ne poznam i ne znam kako reagira na bolest dok sam kod starijeg već puno sigurnija jer znam kako njegovo tijelo reagira na temperaturu i boleštine. No ono što ti sigurno mogu reći jest da ti nitko ne može reći da ideš ili ne kod doktora nego to moraš sama procijeniti. Ako osjećaš strah i nesigurnost bolje odi. Nama instinkt obično najviše govori. Čim se ti premišljaš otići ili ne znači da nije tako strašno. Da je nešto gadno ne bi ni sekunde razmišljala nego bi ga zgrabila i odjurila u bolnicu. No nekada je za živce bolje otići nego se kod kuće gristi, pa makar bilo i bez veze. Jedino pripazi da baš neideš u prepune čekaonice da ne bi još nešto pokupio.
    Još jednom~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

cure, kolko dugo on može biti u takvom stanju nejela?odbija mi cicu skroz, očajna sama

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja bih na tvom mjestu nazvala svoju pedicu i upitala za savjet.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

alanat, i ja bih zvala pedijatricu.

Tako mala beba bi trebala jesti

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nama instinkt obično najviše govori. Čim se ti premišljaš otići ili ne znači da nije tako strašno. Da je nešto gadno ne bi ni sekunde razmišljala nego bi ga zgrabila i odjurila u bolnicu.
    e, ovo skroz potpisujem.

alanat, a koliko dugo ti odbija cicu? svakako se posavjetuj sa pedijatricom.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nije da skroz odbija, malo povuče pa zaspe jadan, valjda nema snage.sad sam se izdojila, jedva navukla 80 ml.ja inače dojim na jednu cicu pa me sad strah da mi i na njoj nestane mlijeko. neznam kolko dugo može ovakvo stanje potrajati. bio mi je ujutro popio 60 ml izdojenog na bočicu, a kaj mu je to, niš. tolko novorođenče popije. valjda mu se tak više sviđa,na bočicu ali mi se to nikako ne sviđa da ju počne preferirat. opet mi je trenutno cilj da ikako pojede.možda kad prizdravi opet privoli cicu, joj, užassss

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

alanat ukoliko bebica slabo sisa javi se obavezno pedijatrici! Sto se tice dojenja odnosno izdajanja i bocice ja bi ti savjetovala da izdojeno mlijkeo rade dajes na zlicicu ili spricu na taj ga nacin neces navikavati na bocicu koja moze raditi probleme zbog toga sto se drugacije sisa i jos k tome mlijeko brze curi pa znaju poceti odbijati prsa.
    Najbolje ti je nazvati Rodin SOS - telefon za dojenje 01 61 77 520 i
    091 22 77 220,

ali svakako bez obzira na to javiti se pedijatrici da ti potvrdi da je s djetetom sve u redu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

on meni danas puno spava, mirno. u guzi je imao 38,2. pedijatar više ne radi.to što spava neznam dal smatrati dobrim ili lošim znakom.

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

jel on iskljucivo na prsima?
    koliko je u 24 sata imao mokrih (popisanih), a koliko pokakanih stolica?
    koje je boje stolica?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

noćas je bila panika, odbijao je cicu sat vremena, plakao, grcao od šlajma, više nisam znala šta ću pa mu dala bočicu.pojeo 40 ml.ostalo na prsima. kakao je 2 puta od jutra, prvi put normalno, obilnije, svijetlo žućkasto, drugi put vodenastije, zelenkasto. jutarnja pelena je bila malo suša, ali je bila popišana.sad sam mu pipala pelenu, dosta izgleda suho, čekam da se probudi pa da vidim. presvučen prije cca 1 h

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

On bi ti trebao imati barem 5 popisanih pelena u 234 sata pa pokusaj raditi na tome. zelenkasta stolica takoder moze znaciti da nesto manje dobiva. Mozes pricekati jos do sutra medutim ukoliko i dalje odbija hranu, nema barem 5 popisanih pelena i dosta spava (tesko ga probuditi) javi se pedijatru obavezno.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

hvala Cvrčak, evo probudio se oko 4 i još je budan, malo je pocicao, a valja si ipak nešto pojede.pazit ću na popišane pelene.dala sam drugu dozu sumameda pa sutra definitivno očekujem poboljšanje.tnx još jednom!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

alant, kad je Lea imala bronhiolitis nije jela apsolutno ništa, ja nisam dojila, nego je jela na bočicu. Izgubila je cijelu kilu. Ne govorim to da bih rekla da je normalno što dijete ne jede i da ne brineš, tvoje je dijete stvarno jako malo (Lea je imala 6 mjeseci); nego toliko da znaš da je očekivano da neće jesti kad su puni te sluzi. Lea je inače bila u bolnici pa to nije baš ništa pomoglo - nisu joj dali infuziju niti ništa slično i nitko nije obraćao pažnju na to što ne jede. U bolnici je k tome pokupila i nekakav crijevni virus pa je povraćala i imala proljev (što oni nisu priznali nego su tvrdili da povraća sluz i da je to baš dobro). Tako da ti od bolnice nema baš puno koristi ako dijete stvarno nije životno ugroženo. Bolje da je doma, prije ćeš tako uspjeti hraniti i njegovati dijete.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

noćas je fino pocicao i još malo ujutro. pokakao se isto fino, opet je stolica lijepo obilna, boje senfa.nema temp. ide na bolje.hvala rode

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ajde super da ide na bolje...šaljem vam vibre ozdravilice ~~~~~~~~~~~

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Naš momčić ima 4,5 mjeseca i kašlje već sigurno 10 dana. Vodili smo ga pedijatru i preslušao mu je pluća. Sve u redu. To je bilo prije dana. Rekao je da pije sljez, bijeli sljez. Mi smo uzeli sirup, doziram po uputi, bijeli sljez za kašalj, 3x dnevno. Na adaptiranom mlijeku nam je i dobro jede.

No kašalj ne prestaje. Ako išta, pojačao se. Prije je bio intenzivan, ali rijedak. Sad je češći i u jutarnjim satima kad se nakašlje, baš se i probudi od njega, rasplače se. Pretpostavljam da ga boli. I to je novo. Ima li nešto na biljnoj bazi za bebe? Ima li neki čaj koji bih mogla davati uz adaptirano i ovaj sirup?

Pedijatar nam je rekao (na moj komentar da nam je on stvarno veseo i da dobro jede) da je najbitnije da je sve ostalo uredno kod bebe. Nema temperature i stolica je redovna i normalna. Što raditi dodatno da mu pomognem i koliko još čekati da ga ponovo vodim na pregled ako ništa ne pomogne?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •