-
Prekid bolovanja na 1 dan
Znate li možda što se događa u sljedećoj situaciji:
prekid bolovanja ( komplikacija u trudnoći ) na 1 dan pa opet otvaranje bolovanja pod istom dijagnozom. Naime, potrebno mi je raditi makar 1 dan kako bi mi poslodavac prijavio dio koji me plaća na crno pa mi hzzo oduzima postotak od rodiljne naknade jer nemam 8 sati prijavljeno.
Kažu mi na hzzo da se bolovanje po istoj dijagnozi s prekidom do 30 dana vodi kao neprekinuto pa se uzimaju u prosjek plaće prije prvog
odlaska na bolovanje.
Je li to sigurno, da se ne bih zezla?
:?
Hvala
-
-
Zbog tog poslodavca sam prijavljena na 7.4 sata pa će mi se od rodiljnog
oduzimati 8 %, a budući će mi biti velik rodiljni , to je oko 500, 00 kn. Sad ne znam isplati li se za to raditi promjenu ako mi budu pravili probleme. Službenica me uvjerava da neće tražiti nove prosjekeveć da će mi računati sve po onih 6 mjeseci prije prvog otvaranja bolovanja.
Ja sam nekako sumnjičava...
-
Gle, meni su rekli tako.
Provjeri na HZZO-u, na burzi (tamo sam i ja zvala i super su mi objasnili).
-
Kad se ponovo otvara bolovanje pod istom šifrom za istu trudnoću, vrijede isti uvjeti kao kod prvog otvaranja, tj. isti izračun što se tiče bolovanja. Čak na to otvaranje-zatvaranje-otvaranje hzzo reagira tako da šalje slučaj na njihovu komisiju da provjere da li su u pitanju malverzacije, tj. da li je bilo stvarnih (zdravstvenih) potreba ili je upitanju novčena korist. Za vrijeme trajanja komisije, dobivaš minimum 831,50 kn, a ako utvrde da si bila u pravu, isplate razliku.
Što se tiče porodiljnog poslije komplikacija bez prekida, dobivaš prema prvom izračunu, tj, prosjek zadnjih 6 plaća isplaćenih prije mjeseca u kojem si otvorila komplikacije.
A ako otvaraš-zatvaraš bolovanje, može biti:
1. 1600 kn dakle minimum
2. Prosjek zadnjih 6 isplata isplaćenih prije mjeseca u kojem si otvorila porodiljni (znači računa se i naknada za bolovanje-što se ne isplati onome tko ima veću plaću).
Ne znam da li je 1 ili 2 točno jer sam obadvije informavije dobila na hzzo-u
-
Hvala na iscrpnim informacijama. A ja sam bila uvjerena da se komplikacije ne računaju u prosjek...
Onda je meni bolje stat gdje jesam, primat malo manje ali se ne izlagat riziku da mi padne na 1600 ( majko mila, poludila bih, sjela bih na hzzo i plakala )
Pozdrav!
N
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma