Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: kratkovidnost u male djece

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno kratkovidnost u male djece

maloj od 21 mjeseci su jucer na pregledu ustanovili veliku dioptriju - kazu oko -6 na oba oka zasada ce koristiti -4 naocale da oko vjezba....

moje pitanje da li je neko tako rano poceo koristiti naocale i kakva su vasa iskustva i preporuke....

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pozdrav!
    Ja imam urođenu kratkovidnost i astigmatizam. Počela sam naočale nositi kao jako mala , oko 2,5-3 godine starosti. Ne sjećam se puno iz tog razdoblja, tako da ti ne mogu baš pomoći...Vjerujem da će tvojoj maloj iz početka dok se ne navikne biti malo teže, pogotovo prilikom igre, ali brzo kad stekne naviku, bit će to sve za pet! Najgore kod nošenja naočala bilo mi je u OŠ zbog zadirkivanja, ali to je već neka druga priča...

Možda ti meni možeš pomoći. Zanima me da li je možda moj sin naslijedio od mene taj gen... Kako si odlučila ići s malenom kod oftalmologa, sama ili na preporuku pedijatra? Kada si počela primjećivati da malena ne vidi dobro?
    ...Kontam da mi i ja sinka trebala odvesti...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hi, moja mal je blizanka rodena ranije tako da po defaultu sopada u rizicnu skupinu za ovakve stvari... a ja i muz nosimo cvike ali malu dioptriju i puno kasnije ...

skontala sam kad lista slikovnice da preblizu stavlja i nekad skilji tako da sam zamolila predijatricu za uputnicu...

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hm, i meni se čini da mali s vremena na vrijeme škiljka...Ili je to možda skinuo moju grimasu, kad ja škiljim, budući da nas kopiraju 100%

Svakako ću ići sljedećih mjeseci s njim na pregled. Pročitala sam da bi svakako djecu s genetskom predispozicijom trebalo što ranije odvesti na pregled...

Cure, zar stvarno nitko od vas nema iskustva?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi smo danas B odveli na pregled oftamologu i ustanovjena je dioptrija -4 na oba oka . za početak je dobila naočale -3, kontrola u 9 mjesecu. rođena je u 31 tjednu a ima i genteskih predispozicija (mm -5, ja -o.5).
    danas smo nabavili i naočalice pa ćemo vidjeti kak će proći navikavanje....lumpar, kak je prošlo kod vas?

sad moram podhitno odvest i ovo dvoje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •