Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: juhice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno juhice

mi smo počeli prije 2 dana s juhicama. prva koju je do sad papao bila je od piletine. napravljena je s piletinom, krumpirićem, mrkvicom i cvjetačom, sve to lijepo smo skuhali i i onda smiksali. bembo je bio oduševljen, popapao je skoro 2 dcl na žlicu. ako se netko pita zašto mu miksam reći ću da moram budući je moj sin lijeni sin koji se ne želi mučit s neizmiksanom hranom i takvu hranu odbija jesti. :/ . imam 2 pitanja:
    a) je li ovaj recept ok?
    b) da li početi s teletinom i ako da molim da mi kažete kad?
    usput, molim još recepata

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ću ti se samo javiti kao jedna ekstremna dohraniteljica čije dijete, staro skoro dvije godine, jede samo puretinu i piletinu, teletinu i janjetinu je pojela otprilike 2 puta u životu, a svinjetinu, junetinu i govedinu NIKADA

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja Lei dajem samo piletinu, jer teletinu ne znam kupiti niti znam gdje bih ju kupila; imala sam neke pokušaje nabave teletine koji su propali, ali mislim da možeš davati teletinu bez problema, nama je naš doktor već odavno rekao da možemo davati 'mlado meso' - pa u to valjda spada i teletina.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače ja te juhice kuham tako da stavim kuhati meso (piletinu file) + korjenasto povrće (mrkva, koraba), pa kad malo kuha dodam još povrća (karfiol, brokula, tikvica), i kad je to kuhan izvadim pa juhicu zgusnem nekom žitaricom (proso, riža, palenta). I onda sve izmiksam ili povrće izgnječim a meso izmksam.

gea30

Početno

a riba? lešo molić, pa malo tikvice, karote, riže...? moja cura to pojede s veeelikim guštom, a mislim da je bolje i od piletine i od teletine.

i, lutonjica, zašto nikako teletina?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eto za ribu smo zaključili da je alergen pa je izbjegavamo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svinjetina, junetina i govedina - to i sama ne jedem jer mi ima odvratan okus i miris

teletina - nema nekog posebnog razloga

ali kad sam započinjala zari davati meso (nakon što je navršila godinu dana, mislim s nekih 14 mjeseci), u obzir su dolazile samo piletina i puretina. onda sam se tako i navikla i sad nitko od nas ništa drugo i ne jede. uopće se ne sjetim kupiti teletinu, tako da tih par puta što ju je jela je bilo kod baka...

ribu ja ne jedem, pa je ni ne kuham. zara ju obožava pa ju jede kod baka, u restoranima, ili joj teta čuvalica ponekad pripremi kakvu ribicu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sramota je što ni mi ne jedemo ribu, osim tune koja je mislim teška za bebu. ipak, postoji baka kuharica koja će bar 2xtjedno biti primorana dati bembu ribicu budući mu mama to ne zna radit. ali, i ja kao i mima mislim da je još rano za ribu.

malo morgen

Početno

Moji su oboje najvise jeli juhu od telecih kostiju,to mi je jedan stariji pedijatar savjetovao kao nesto najzdravije sto postoji. (normalno kuhas tel.kosti sa svim povrcem)
    i moram priznat da je bio u pravu jer (da pokucam) djeca mi nikad nisu bila bolesna.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kako sam ja ljubiteljica životinja filp je dugo jeo samo koke koje su živjele sretno u dvorištu i ponekad ribu. sad jede ono što mu pripreme bake i dida koji ga čuvaju na smjenu. oni znaju što bi mu trebali davati ali sam popustila s tim "ekološkim" mesom. što se tiče teletin/junetine/govedine stalno me kopka kravlje ludilo a nitko se ne sjeća kakva je to bolest i kako se dobija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a eto, malo morgen, zara ne jede teletinu pa isto nikad nije bila bolesna (baš mi se jučer frendica čudila kako zara nikad u životu nije pila antibiotike niti bilo kakve druge lijekove)

al zato ima cicu i smije jesti s poda :smajlić odvaljuje od smijeha: pa joj je imunitet ludnica!

~lex~ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    al zato ima cicu i smije jesti s poda :smajlić odvaljuje od smijeha: pa joj je imunitet ludnica!
    potpisujem! :klapklap:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malomorgen, i ja sma čula da je juha od telećih kostiju najzdravija.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja cesto kuham juhu od teleceg skinka (s njime sam pocela odmah kada je pocela jesti meso), takodjer i od piletine i puretine i najmanje jednom tjedno riblju (ponekad i dva). Danas joj vec i na lagano, lagano ofrigam oslica. Juhu kuham u express loncu. Stavim meso i svo povrce koje imam (mrkva, persin, segin/celer, cvjetaca, korabica, prokulice, paprike, nekoliko listova kupusa, u riblju i krumpir i cesnjak, lagano zacinim i kuham 20-25 min. i na kraju posebno dokuham pasticu ili za riblju juhu rizi.
    Mi svi jakooo volimo tako spravljene juhe, posebno MM koji je jednom odusevljeno zakljucio kako se mi super hranimo od kada se rodila nasa kcer ha ha ha.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ribu ne kuhas 20 min naravno, ja radim tako da skuham povrce (10-15 min) i kada lonac odfucka skinem poklopac, ponovno zavrijem, ubacim ribu, kuham 2-3 minute i na kraju dodam nekoliko kapi maslinovog ulja.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kako izgledaju te vaše juhe? Ako je rijetko, znači prava juha, onda mi je to slabo kao samostalni obrok, a ako je gusto to onda više nije juha.
    Pitanje se odnosi na one s malim bebačima. Veći klinci pojedu i juhu i glavni obrok, ali Bruni kad bi dala juhu, ne bi mogao poslije pojesti još nešto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bembovu juhu koja je normalne gustoće, ali kad ja to sve smiksam dobijem pravu kašicu. i bembo pojede oko 2dcl takve juhe-kašice. nakon toga ne prođe niti 3 sata, a bembo je opet gladan. ne znam je li to tako kod svih drugih.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mislavu je juha i dalje glavni obrok! 19 mjeseci-14 kg. Npr. sutra će biti juha od pilećeg bijelog i klasika povrće. Kada se skuha malo nasjeckam piletinu, malo izgnječim vilicom povrće (normalno zna jesti i velike komade, ali ovako voli) i dodam juhe u koju sam ukuhala tjesto ili što već ide. To je sve što će on htjeti za ručak, a za 2 sata kada se probudi voće ili neki drugi međuobrok. "Naše" glavno jelo će dobiti za večeru.
    Kuhamo ugl. povrtnu, pileću i pureću juhu, a kad sveki donese teletinu onda i teleću jer ja to ne znam kupiti. Mislim da sam meso uvela oko 10-og mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako zara jede juhu (rijetku) za ručak, nakon toga nema šanse da pojede i glavni obrok... tako da je juha njen glavni obrok (naravno, one dane kad kuham juhu)...
    tako će recimo sutra ručati najobičniju pileću juhu, s tim da ona uglavnom pojede tekućinu i tjesteninu, a meso i povrće neće... ako se ona najede, meni to uopće nije preslabo...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Šta je to teleći skink?
    Crveno meso nikad ne kupujem pa stvarno nemam pojma. Jedem ono što povremeno dobijem.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Šta je to teleći skink?
    Crveno meso nikad ne kupujem pa stvarno nemam pojma. Jedem ono što povremeno dobijem.
    Teleca koljenica. Meni osobno je to najbolja juha koja postoji, a tek to meso... mljac!
    Juha za malenu mi nije klasicna rijetka juha. Ja s vilicom zdrobim svo povrce, meso narezem na komadice i sve to zalijem s juhom i pasticom. Tako juha nije rijetka, ali nije niti prava kasica. To pojede za glavni obrok i sasvim joj je dovoljno. Doduse, u poslijednje vrijeme koji puta odvojim meso/ribu i povrce na dva tanjura - rijetka juha s malo mesa/ribe i pastice/rize i posebno gusto povrce s jos malo mesa jer kako malena raste, tako se naravno i obroci mijenjaju.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja se uopće ne kužim u nazive dijelova mesa; ne znam ni kak se meso kupuje, kaj bi tražila, koliko se to kuha..itd., osim piletine i puretine.
    zato bojan jede samo to; dva do tri puta tjedno.
    mislim da je poprilično indiferentan na meso, tj. bilo mese ili ne, on pojede.
    ja isto jaaako rijetko jedem bilo šta osim te dvije vrste mesa, a i to slabo, dok je MM mesožder po nacionalnosti, pa kako sada stvari stoje, bojan je na mamu :D

ovo s kostima isto ne znam; ne znam ni kolike su te kosti i u šta bi ih utrpala da se skuhaju ili se moraju prerezati, ni kak se to traži u dućanu; dajte mi pol kile kosti ? :zbunjol:

to će vjerojatno jesti od jeseni, kad krene kod bake na čuvanje; za sada piletina, puretina + povrće i jednom tjedno žutanjak.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nismo mi valjda jedini koji volimo juhe od povrca?

malo morgen

Početno

Telece kosti imas u svim mesnicama,a i u ducanima tipa Billa,Konzum- vec zapakirane.Samo trazis telece kosti za juhu, to ti je vec sve izrezano

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nama je juha zasad još uvijek u kašastom obliku. Osnovni sastojci su mrkvica, kapula i celer (koji se posli bace),a uz to se kombinira:
    -meso (piletina, puretina, teletina ili riba- kako kad)
    -zeleno povrće- tikvice, mahune, brokula, blitva (nekad dodam sve navedeno)
    - nešto za "zgušnjavanje" juhe- jedan dan je to palenta, jedan dan proso, pa griz, krumpir itd.

Nekad bude i bez mesa. Sve kuham u istoj teći, posli smiksam štapnim, i začinim maslinovim uljem. I meni bude fino...
    Sad kad čitam ovo što sam napisala zamislim se pa je li to onda uopće juha?? :češk, češk po glavi:

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Naravno da ne. Danas juha od graška. Vjerovatno će unutra završiti i koja mala mrkvica i peršin i onda sve smiksati da bude krem-juha. I jedna mala žlica vrhnja... Njami...

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    -Sad kad čitam ovo što sam napisala zamislim se pa je li to onda uopće juha?? :češk, češk po glavi:
    dok se kuha- juha je; kad ju zmiksamo- kaša; znači, ak me netko pita: jel beba jede juhu, moram reći: kuham mu juhu, al jede kašu
    mislit će da ih zaj....am, al kako god okreneš- tak je.
    ma samo nek oni papaju, juha il kaša, whatever. :namig:

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sad ste mene isprepadale :/
    moj Faris ima sad 7mj i od 6-og mjeseca jede teletinu i ribu
    nama je pedijatar savjetovao da jede jedino telece meso i ribu i to onu koja je do skoro plivala
    naglasio je da mu ne dajemo piletinu jer je to industrijsko meso i puno je stetnije od teletine i ribe
    eh....i sta sad?
    ja mu iskuham telecu koljenicu, odvojim meso, skuham na vodi u kojoj se kuhala koljenica jednu saku rize i onda sve skupa smiksam i to jako voli da jede.
    tek kasnije sam skontala da u rizi ima glutena :/ i da nije preporucljiv pa sam kupila samo rizine pahuljice

i cini mi se sto se vise trudim da pazim da zdravo jede, to vise puta pogrijesim....

inace, Faris je jako zdrava i napredna beba hvala Bogu
    teletinu i ribu jede jednom sedmicno a ostale dane povrce
    svaki dan mu dajem voce
    inace, pije NAN2 a doji samo navecer i ujutro jer sam ja morala pocet raditi

je li grijesim ili ne, s ovakvom ishranom?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U riži NEMA glutena.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

onda jupi :D
    meni isprase mozak da ima
    a od kad sam pocela raditi ne stizem vise ni traziti po internetu i ostajem neznalica

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Ma kakvi, mi ih obozavamo, ali kako je Puros pisala o piletini i teletini tako smo i mi odgovarale. Juhu od povrca MM zove "bomba u vrtu" ha ha, a napravim ju na cesnjaku, malo kapule (luk) i maslinovom ulju. Ubacim svo povrce kojega se sjetim - mrkvu, cvjetacu, prokulice, korabicu, papriku, pomidor, blitvu, kukuruz, grasak, tikvicu, kupus, mahune, blitvu, poriluk, kelj, sve to naravno ovisi o sezoni, lagano zacinim i kuham dok se povrce ne skuha. Koji puta dodam malo pastice, ali najcesce ne. Uz takvu manestricu od povrca najcesce skuham kobasice i eto rucka za nas odrasle. Malena ju pojede golu ili joj posebno skuham palente jer je takva manestrica sama po sebi dosta lagana.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mamaNjojza prvotno napisa
    sad ste mene isprepadale :/
    naglasio je da mu ne dajemo piletinu jer je to industrijsko meso i puno je stetnije od teletine i ribe
    eh....i sta sad?
    I teletin je industrisko meso. Riba još kako tako. ja kupujem cjele piliće kod jedne gospođe koja ih drži na dvorištu. Ti pilići i izlaze van, ona ima ograđeno dio dvorišta na kojem oni trčkaraju i znam kako ih hrani. E sad, u današnje vrijeme naći eko hranu je lutrija. Bitno je da se ti trudiš, a onda ako u nečem pogrješiš, nema veze, ko živi grješi.
    Iako ja nisam davala meso do 10-og mjeseca, nije "pograšno" ako tvoje djete jede, ali za sada ja mu ne bih davala češće od dva puta tjedno. I možda bih se prije odlučila za bijelo nego za crveno meso. Mislim čak da su ribe češći alergeni, ali nemam vremena pretražiti pa se možda javi neko kompetentniji.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

već sam pisala negdje; u većim konzumima s vremena na vrijeme dobiju pošiljku organsko uzgojenih pilića.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marta draga, vidim da se ti razumiješ u gluten, a ne kao mi neki...(smajlić koji se crveni od srama). ajde molim te skokni do topica gluten pa nam to malkice pojasni. ja odavno postavila pitanje, ali nitko nije ništa konkretno rekao, a mene to i dalje kopka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •