-
Menogon - iskustva
Pozdrav svima!
Radim trecu po redu VTo (nadam se i poslednju). Do sada sam stimulisana Gonalima i Menpurom, a ovaj put sam Menopur zamijenila Menogonom (iz Italije).
Menopur sam odbro podnosila, aliMenogon ne bas. Danas je treci dan stimulacije i ja sojecam slabost u cijelom tijelu (kao kod prehlade) i mjesto bockanja (intramuskularno) je prilicno bolno.
Kakva su vasa iskustava sa Menogonom?
-
I ja sam menopur zamjenila sa menogonom iz Italije. Uvijek je bilo sve ok, znači ista reakcija kao i sa menopurom, osim jednom kad sam išla na samo jednu ampulu i ništa se nije dešavalo. Onda smo povečali dozu i odjednom je buknulo. Punkcija je bila mislim 25 dc. Čak sam dočekala i betu ali sa lošim ishodom, trudnoća u rogu maternice.
Koliko ampula uzimaš dnevno? I obavezno pogledaj datum na kutiji, na to me je upozorila docentica.
Puno sreće
-
Ja sam u zadnju stimulaciju koristila Menogon i vidi potpisa
-
Danas sam zamijenila Menogon za Menopur. Uzimala sam dvije ampule sa jednim rastovrom. Nocas sam imala alegrijsku reakciju u vidu glavobolje, kostoblje, boljeli su me misci cijelog tijela. Uzas.
Nazvala sam dr jutros i pokusacu nastaviti sa Menopurom jer sam do sada (prethodne VTO) na njega dobro reagovala.
Htjela sam da prodjem jeftinije ali evo, nista nisam napravila. Ostavila sam dr 14 ampula Menogona (koje ce ona dati nekom drugom), a razliku novaca za Menopure cu platiti na kraju kad se vidi koliko ce mi trebati i kako cu reagovati na njih.
Bas sam ojadjena. Boli me svaka koshcica, i uzasno sam umorna od godina bockanja.
-
sevenMaja, jesi ti sigurna da ti je reakcija od Menogona?! Meni tvoji simptomi zvuce kao predznaci gripe ...
-
sevenMaja ja mislim da ti to nije od menogona već kao što je Maxime rekla to bi mogli biti predznaci gripe
-
Evo me danas sam vec dobro. Simptomi se povlace. Dala sam prvu injkeciju Menopura i nadam se da ce sada biti ok.
-
Ni danas nema reakcije na Menopur. Sta god da je bilo u pitanju, moje tijelo nije prihvatalo Menogone.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma