Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 71

Tema: Predivan porod moje princeze Laure :)

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Predivan porod moje princeze Laure :)

Prije nego što napišem bilo što o mom porodu htjela bi se od sveg srca zahvaliti našoj forumašici, a mojoj virtualnoj douli mikka na svemu što je napravila za mene.
    Hvala ti na savjetima, pomoći, razumijevanju, lijepim riječima, ohrabrenju i što si rekla da te mogu zvati u svaka doba kada krenem u rodilište, to me posebno držalo jakom, jer sam znala da u svakom trenutku mogu nazvati.

mikka jedno veliko hvala što sam jednim dijelom i uz tvoju pomoć ostavila iza sebe jedan prekrasan porod i želju da idući bude što prije

A sad malo o tom predivnom danu 1.12.2008.

Cijelu noć sam se dizala na WC. Potjerao bi me nekakav pritisak i stalno sam mm grintala kako me beba opet pritiska po mjehuru. Oko 5:30 sati ujutro na WC me uhvatio maleni grč. Kad kažem maleni onda mislim na nešto što se jedva i može nazvati grčem. Baš sam promislila kako ću se možda još malo otvoriti do poroda Otišla sam u krevet i nakon 5-6 minuta osjetim malo jači grč. Iznenadio me pa sam uhvatila mm za ruku. On se trznuo i onako zbunjeno upitao "što je". Pa ništa što bi bilo spavaj...
    Nakon 15-tak minuta svako 5-10 minuta krenuli ti, da ih tako nazovem grčevi. Budim muža i pitam ga da što misli jesu li to trudovi našla sam osobu koja bi mogla znati odgovor na to
    Ne boli, jako slabo ih osjećam, ali javljaju se svako 5-10 minuta. Doduše s nepravilnim razmacima, nekad svako 10 minuta, nekad svako 5 minuta, a nekad se javi svako 3 minute. Ne znam ni sama što ću. Nisam za rodilište, ali me muči zašto su tako česti ti grčevi koji se ne pojačavaju, ali niti prolaze.
    Dobro znam ja za trudove spuštanja i pripremne trudove, ali ovo mi je bilo sve sumnjivo. Sjetih se negdje da ako se žena umiri to obično prođe. Legnem i pokušam se opustiti ne misleći na to, ali oni su i dalje prisutni istim intenzitetom.
    Zovem majku na telefon i pričam joj, njoj to ne izgleda kao trudovi, ali je buni isto kao i mene što se tako često pojavljuju.
    I na kraju sam ipak odlučila krenuti u rađaoni, s tim da sam si osigurala teren da me ostajem ako nije za potrebu.
    Dolazim u rodilište i žena na prijemu tvrdi da su to trudovi i da ostajem bez obzira na sve jer sam "na terminu". Aha...to ćemo još vidjeti, promislit ću
    Nakon procedura, napokon dolazi doktor i pregledava me, pa kaže "vi ste otvoreni punih 5 cm. Ovo je izvrstan nalaz. Sestro molim vas pripremite je za rađaonu". Za rađaonu :shock:
    Pomislih "danas ću vidjeti svoju Lauru"
    Sestra mi da klistir i pošalje me u WC s tim da još sat vremena šetam po hodniku.
    I tako nakon tog "pražnjenja" koje je bilo više nego smiješno uhvatim se ja šetkati po hodniku. Oni grčevi i dalje kakvi su bili, ni jači, ni slabiji. Sada tu nastupa moja draga virtualna doula. Sjetih se moje drage mikke i sebi govorim "opusti se, zavoljet ćeš svaki taj grč i trud jer si njihovom jačinom sve bliže i bliže svojoj Lauri". I svaki put kad se sjetim ove njene rečenice dobijem jaku želju za porodom i za svim što me čeka i ja u srcu zbilja jedva čekam porod, jedva čekam da vidim svoje zlato. Dok sam tih sat vremena šetala po hodniku stigla sam pričati sa svima. Smijala se, zezala...
    Nakon pola sata šetanja osjetih ja da su moji grčevi malo jači, kao nešto dišem, ali nisam sigurna da mi je to potrebno jer ih u šetnjama izdržavam, ali su jači i već sada to malo bolucka.
    S menom na hodniku šeta žena koja umire od bolova, ne može više na noge, zove sestru da je vodi leć. Jao, nije se sigurno opustila (sjetih se ja opet svoje mikke i njenih riječi "samo se opusti i bit će lakše").
    Nakon sat vremena zove me babica da se dođem otuširati i leći. Uh, zar baš moram tako mi je lijepo šetati. "Boli li više", da boli malo više ali još uvijek ne puno jako. Mogu ih izdržati na nogama.
    Tuširam se ja i tuširam i pita me babica da što radim "oprostite ali zbilja me opušta". Osjetila sam da koluta očima, nisam je trebala vidjeti
    Vodi me odmah u rađaonu i to "Rađaonu 3". U prve dvije vika, skrika, zapomaganje...ajoj mislim se ja "sigurno se nisu opustile"
    Legne me na krevet, prišteka na CTG i dovlači nekakvu infuziju. Pitam što je to, a ona me gleda. Prekinem je u onome što je htjela reći i kažem "ja neću drip i nemojte mi ga priključivati". Hm..."pa znate pa lakše i brže ćete roditi, pa što vam smeta drip, pa gužve su velike ne možemo mi tako....bla, bla, bla....
    Jako mi je žao ali meni se ne žuri, a ako se vama žuri ja tome nisam kriva.
    Bode me u ruku i ostavlja braunilu tvrdeći da će mi trebati za poslije, a inzistira da mi priključi drip bez da teće, tako ako bude potrebno u porodu da ide brže. I što sad???
    Opet, nije mi svejedno, prvi mi je porod, nemam iskustva, a postavljam uvjete, nisam sigurna toliko u sebe, sjetim se mikke, mislim da se ona možda i ne bi protivila, možda bi me savjetovala da stoji priključen drip bez da teče, pa pristajem na to i zbilja ne teče samo je priključen.
    Dolazi doktor i pregledava me, otvorena 6,5 cm. Super!!! Ne boli puno, a otvaram se. Mislim se, sad kad počme boliti nije ostalo još mnogo. Ležim tu neko kratko vrijeme i već počima nešto što sam ja nazvala trudovi, dišem kako mi paže i svaki put kad nadolazi trud moja virtualna doula meni kaže "opusti se, ne grči se, opusti se i pusti tijelu da napravi svoje". Dolazi dokor i kaže da će probiti vodenjak da trudovi krenu jače. Ne razumijem se baš u to prokidanje vodenjaka, nisam ni stigla o tome toliko razmišljati i pristanem. Ni danas ne znam da li sam napravila krivu stvar. Nakon toga kreću trudovi sve jači i jači i sebi ponavljam "voli ih, još malo i vidjet ćeš svoju Lauru".

Pušem, prodisavam trudove, kao pas koji bi pario toplu kuju pa sam si sama sebi smiješna pa malo skupim usta. Ma mislim se "nije moguće da o tim glupostima razmišljam".
    Sjetim se opet mikke koja me savjetovala da u rodilište krenem kad budu trudovi toliko jaki da mi u trudu dođe da mužu svašta kažem, ali ja sm još uvijek volim pa se mislim, još meni dugo treba do izgona, uh.... nisam ni do te faze došla
    Uh...žene oko mene viču svašta, gle ona viče da više ne može, a tko će umijesto nje??? Pušem, opuštam se...
    Doktor i babica stalno oko mene, dolaze i drugi doktori, pregledavaju, gledaju i komentiraju "ovo je brzo gotovo". Brzo je gotovo :shock: ja ću brzo vidjeti svoje dijete, jaoooo opet me ništa ne boli opet me drži jak osjećaj, jači od bilo kojeg truda. Cijela trudnoća mi u tren prolazi ispred očiju.
    Opuštena sam, ali mi doktor tvrdi da trudovi nisu dovoljno jaki za porod, a da je beba dole i da se muči, govori mi da mora priključiti drip jer ću u 5 minuta roditi. Dole mi je pritisak nevjerojatan, ali jednostavno ne ide do kraja. Ne smijem još tiskati, a morammmmm.
    Ne znam što ću, do sada se nisam oznojila ni kapljicu ali sad se već znojim od brige. Što ako beba zaista pati??? Ne znam što da radim i pristajem na drip.
    Babica mi govori da ću sigurno puknuti i da će napraviti maleni rez. Nikad me epiziotomija nije zabrinjavala pa sam rekla da "reže"
    U dva truda moje dijete je došlo na svijet. Zaplače nježnim ženskim plačem, tako nježno da su mi potekle suze na oči. Pa ja sam gledala svoje dijete, ja sam gledala onaj život koji je živio u meni punih devet mjeseci, ja sam gledala to dijete koje sam nosila sa sobom punih devet mjeseci, gledala sam savršenu curicu, rođenu s 3000 g i dugu 48 cm. I zaista...nisam bezveze govorila da ću roditi princezu, ona je zaista u tom trenutku bila princeza.
    Onaj trenutak kada su mi je stavili u naručje prestala je plakati. Predivan osjećaj, ona je moje dijete, osjećala sam se tako predivno, osjećala sam se kao majka i niti u jednom trenutku me osjećaji nisu zbunjivali. To je moje dijete, ja sam majka, sretna majka jedne malene curice.
    Doktor me pomazio po čelu i čestitao, pa sa smješkom rekao "vi ste zbilja rodili bez dripa"
    Nasmijala sam se, bilo mi je smiješno na način na koji je to rekao, kao "nemoj biti razočarana za 2 minute dripa kad si imala ovako lijep porod".

I zaista je bio predivan i ostao mi u takvom sjećanju. Još da je moći svaki detalj tog poroda i svaki osjećaj u meni staviti na bijeli papir...

I sad upravo ta princeza zove svoju mamu, očito je gladna

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Lijepa priča, osobito oni dijelovi sa "nije se dovoljno opustila"...

Sve čestitike! Kako li će tek biti sljedeći put?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pepita cestitam!
    a sad se bacam na citanje

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

čestitam

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Opet cmoljim....
    CESTITAM!!!
    Predivna prica !!!

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čestitam još jednom!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam na princezi.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čestitam na princezi Lauri i na lijepom porodu

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

čestitke!

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čestitam na lijepom iskustvu

a čestitke i virtualnoj douli

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

draga, čestitam na prekrasnom iskustvu i malenoj princezi

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pepita, već sam pročitala da si imala lijep porod...a sad sam pročitala i tu stvarno lijepu priču. Jako mi je drago zbog tvog iskustva...

Tebi i princezi

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jerry prvotno napisa
    Opet cmoljim....
    CESTITAM!!!
    Predivna prica !!!
    moram potpisati!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Za moju sreću, moju predivnu trudnoću, predivan porod i malu princezu ste velikim dijelom zaslužne i vi drage moje.

Kad god sam nekoj od vas poslala pp i pitala za savjet uvijek sam dobivala više nego savršene i iskrene odgovore.

Ovo nije samo moja priča s poroda, ovo je priča svih nas i voljela bi kada bi nekome pomogla i nekoga ohrabrila da dopusti tijelu da joj pokaže "što je žena".

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pepita

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo opustanje je zakon

Pepita prekrasna prica

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Cestitam ti na tvojoj princezi
    Inace, tvoj porod je bio dosta slican mom ...

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

lijep porod čestitam

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ej draga Pepita čestitam i ovdje, a porod je izgleda bio presavršen, tako i treba bravo!! :D :D :D pusica Lauri i nadam se da se vidimo skoro na babinama!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Ovo opustanje je zakon
    Meni je sada to tako smiješno...
    Ali zbilja sam tada sebi utuvila u glavu da je opuštanje najvažnije u jednom trenutku sam imala potrebu toj ženi doviknuti "opusti se bit će lakše"
    Ne može čovjek ispisati sve detalje, ali kad sada vrtim film u nazad, imam se čemu nasmijati

Ali ipak, bitno je, bitno to opuštanje i ne grčenje.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čestitam Pepita...baš me ohrabrila tvoja priča....meni još malo, pa ću se i ja morati opuštati

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

draga moja predivna priča...
    nisam ni sumnjala u ishod, znala sam da će biti sve
    baš onako kako je trebalo biti...
    ... savršeno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, prekrasno, kao da te vidim !

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čestitam još jednom, Pepita.
    Predivna priča.
    Nadam se da ćemo i mi ostale doživjeti tako krasno iskustvo.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Prekrasna prica , nadam se da cu bit barem upola sabrana i opustena kao ti !

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Predivno!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cmoljljlj...cmoljljlj Savršeno! Samo tako si i zaslužila!

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Savresen porod za savresnu mamu i savresnu princezu

cestitam ti draga

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: Predivan porod moje princeze Laure :)

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Budim muža i pitam ga da što misli jesu li to trudovi našla sam osobu koja bi mogla znati odgovor na to
    Moj muž se i danas smije kad se sjeti kako sam ga u trudovima ispitivala je li to to.

Čestitke i uživaj u bebici!!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pepita,

cestitam ti na tvojoj princezi

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pepita
    ..ovo je toliko lijepa prica i prekrasni porod da mislim da cu je citati svaki dan do svojih trudova da mi da hrabrosti i da nezaboravim da se moram opustiti

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    Pepita,

cestitam ti na tvojoj princezi

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čestitam od !
    hvala što si svoju priču podijelila sa nama! Meni je veliko ohrabrenje i nekako me uvjerila kako je to sve prirodno i da će sve proći ok! Samo se moram "opustiti"!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nemam riječi, i jako mi je drago da je sve tako lijepo prošlo. Čestitam!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Smiješno je to što sam do 36. tjedna trudnoće radila ama baš sve, seksala se svaki dan i bila aktivna koliko god sam mogla. Nakon 36. tjedna trudnoće sam prestala sa seksanjem, usporila i manje po kući radila. MM i moji bliži su me zezali da se ja bojim poroda pa da odgađam.

Ne, ja sam htjela dobiti trudove kada dođe vrijeme, a ne da mi pukne vodenjak ili da ih izazovem. Htjela sam da krenu kad bude vrijeme i eto tako je ispalo

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ma, prekrasno, kao da te vidim !
    X

cestitam jos jednom!

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Čestitam!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Drugačije ni nije moglo biti jer si cijelu trudnoću bila opuštena, vesela i prštila si pozitivom. Čestitam još jednom

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

krasna priča. Samo mogu poželjeti takav porod svima nama jednog dana. Bitno da se mi samo opustimo. Lauri

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Ovo opustanje je zakon
    Meni je sada to tako smiješno...
    Ali zbilja sam tada sebi utuvila u glavu da je opuštanje najvažnije u jednom trenutku sam imala potrebu toj ženi doviknuti "opusti se bit će lakše"
    Ne može čovjek ispisati sve detalje, ali kad sada vrtim film u nazad, imam se čemu nasmijati

Ali ipak, bitno je, bitno to opuštanje i ne grčenje.
    ja sam zaista ženi do sebe govorila da se opusti i proba prodisati trud ,a ona je već bila luda nakon cijele noći u trudovima

pepita super priča, princezi

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Predivno! Cestitam!

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

čestitam ti još jednom!

nisam ni najmanje sumnjala da će to kod tebe biti baš tak!
    bravo draga!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pepita, kakva trudnoća takav i porod, samo ću reći blago Lauri na takvoj mami.

Kad je čovjek pozitivan i vedar onda i privlači takve ljude i događaje. Zakon sličnosti!

Laura, dobrodošla!

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

čestitam

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove